Diumenge 24

Juny de 2018


Inici Sala de premsa L’XTVL arrenca la temporada de primavera amb nous programes divulgatius i culturals

Sala de premsa

Entre les novetats, una producció sobre com conciliar vida laboral i familiar i una sèrie de reportatges sobre els actius culturals dels municipis catalans

L’XTVL arrenca la temporada de primavera amb nous programes divulgatius i culturals

09/04/10

Aquest dilluns 12 d’abril la Xarxa de Televisions Locals estrena la temporada de primavera amb una desena de noves propostes de caire divulgatiu i cultural. Tres d’aquestes novetats es concentren en el contenidor nocturn Civilis, dedicat a temes relacionats amb la ciutadania, la història i la societat en general. Es tracta de De 8 a vuit, una coproducció de l’XTVL i Baud Pro que mostra com professionals de diferents sectors concilien feina i vida familiar assolint l’èxit en els dos terrenys; Coordenades, una sèrie coproduïda per l’XTVL i Séptimo Elemento que ofereix una àmplia mirada sobre punts geogràfics concrets a partir de l’encreuament d’esdeveniments, fets històrics i curiositats; i La ciutat d’Osiris, una sèrie documental coproduïda per la Xarxa i Josep Padró que descobreix el dia a dia de la missió arqueològica catalano-egípcia a la mítica ciutat faraònica d’Oxirrinc.

Civilis es pot veure els dilluns a les 23.05 h per TV L’Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, MaresmeDigital-TVM-Televisió de Mataró, VOTV, Canal Nord Figueres i Vallès Visió; i a les 00.05 h per TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, Canal Reus TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, TV Girona, Penedès TV i Menorca TV. També es pot veure a la carta per internet a www.xtvl.tv/civilis.

Una altra novetat destacada és la sèrie Actius, una sèrie de reportatges produïda per Focus Audiovisual que posa en valor els actius culturals de diferents municipis catalans, mostrant la influència que tenen sobre l’economia i la vida social local. Entre aquests actius hi ha tradicions, equipaments i parcs naturals. Amb una durada de cinc minuts, Actius es podrà veure de dilluns a divendres abans de l’emissió dels contenidors temàtics nocturns, és a dir, a les 23 h per TV L’Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, MaresmeDigital-TVM-Televisió de Mataró, VOTV, Canal Nord Figueres i Vallès Visió; i a la mitjanit per TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, Canal Reus TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, TV Girona, Penedès TV i Menorca TV.

Nous espais per a la cultura i l’entreteniment

La graella de primavera incorpora dues propostes culturals: Endansa, un programa de l’Associació per a la Innovació a la Cultura Catalana sobre dansa tradicional; i Flamenquejant, un espai de TV Badalona sobre l’art del flamenc que torna a l’XTVL amb aires renovats. Ambdós programes es distribuiran a totes les televisions adherides, i també es podran veure a la carta per internet a www.xiptv.cat.

Completen aquestes novetats dues produccions de Lleida TV: Tastafruita, un programa nascut d’un concurs escolar organitzat per Catalonia Qualitat entre els cicles inicials de les escoles lleidatanes, amb l’objectiu d’estimular el consum de fruita entre els nens i nenes; i Digues la teva, un espai d’entreteniment que busca la participació dels joves. Tant un com l’altre es posaran a disposició de totes les emissores associades.

Inici d’emissions en 16:9

També a partir del proper dilluns 12 d’abril l’XTVL començarà a emetre part de la seva programació en 16:9 i progressivament adaptarà la totalitat de la seva graella a aquest format.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.com

935.080.694

Avís legal | Contacte | Mapa web | RSS

© Xarxa Audiovisual Local