Dimecres 26

Juny de 2019


Inici Sala de premsa Joan Laporta i Albert Rivera, els diputats més seguits a Twitter

Sala de premsa

Segons ha constatat el tuitòmetre del programa 'Ciutadella' de l’XTVL

Joan Laporta i Albert Rivera, els diputats més seguits a Twitter

03/01/12

A la segona onada del tuitòmetre (febrer-desembre 2011) l’independentista Joan Laporta lidera el rànquing de diputats més seguits amb més de 22.000 subscrits.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, escala de la setena a la segona posició amb 14.000 seguidors.

El 63,5% de diputats fa servir Twitter, tot i que amb un ús desigual.

El tuitòmetre del programa 'Ciutadella' de l’XTVL constata en la seva segona onada, compresa entre febrer i desembre del 2011, que l’independentista Joan Laporta continua liderant el rànquing de diputats més seguits, amb 22.011 subscrits. El trencament amb SI no sembla haver-li passat factura a internet i ha guanyat més de 12.000 seguidors, sobretot durant la campanya de les eleccions municipals. Si bé Laporta encapçala el rànquing de diputats més seguits, la seva formació, Democràcia Catalana (Dcat), registra el nombre més petit de piulades: 685 en deu mesos.

El ciutadà Albert Rivera està protagonitzant un altre ascens imparable i ha passat de la setena a la segona posició. De fet, gairebé ha septuplicat els seus seguidors (de 2.116 al febrer als 14.160 actuals). La seva formació és la quarta amb major nombre de piulades: 17.122 de febrer a desembre.

El convergent Lluís Recoder està demostrant que, del govern de la Generalitat, n’és el diputat i conseller amb més tirada entre els internautes. El responsable de Territori i Sostenibilitat ha triplicat la seva audiència i arriba als 10.363 seguidors.

A pesar de continuar guanyant adeptes, els socialistes Quim Nadal (9.773 seguidors) i Montserrat Tura (9.671) o la democristiana Joana Ortega (5.958) han perdut posicions al rànquing. I és interessant també l’èxit de líders com l’ecosocialista Joan Herrera (5.958) o l’independentista Alfons López Tena (4.540), que han estrenat els seus comptes a Twitter fa pocs mesos.

Els diputats tripliquen en deu mesos els seguidors a Twitter
De febrer a desembre, els 166.213 seguidors dels 87 diputats localitzats per 'Ciutadella' contrasten amb els 57.484 seguidors dels 62 diputats amb compte a la xarxa social auditada a la primera onada del tuitòmetre.

Els diputats del Partit dels Socialistes (PSC) i Convergència i Unió (CiU) continuen al capdavant del rànquing amb 50.826 i 42.458 seguidors, respectivament. Molt més enrere, Joan Laporta, de Democràcia Catalana (Dcat), amb 22.011 subscrits; Ciutadans (C’s), amb 16.118; Esquerra Republicana (ERC), amb 11.056; Iniciativa (ICV), amb 10.303; Solidaritat (SI), amb 9.563; i el Partit Popular (PP), amb 3.878.

Augmenta la presència a Twitter però se’n fa un ús desigual
En aquests deu mesos entre les dues onades del tuitòmetre, 25 diputats s’han incorporat a la xarxa social. En termes absoluts, doncs, el 63,5% dels 135 diputats catalans faria servir Twitter com a eina per acostar-se a la ciutadania. En termes qualitatius, però, aquesta xifra cal relativitzar-la molt. Així, una vintena de diputats no passen d’una presència testimonial i a penes superen el centenar de piulades. En aquest sentit, comptes com els del president Artur Mas, el convergent Oriol Pujol, la socialista Laia Bonet o l’ecosocialista Laura Massana, entre d’altres, encara no han escrit cap missatge.

Què és el tuitòmetre?
El  tuitòmetre de 'Ciutadella' té la intenció de conèixer l’ús i les preferències dels diputats catalans al Parlament en relació a aquesta xarxa social.  

'Ciutadella' és el programa setmanal d’actualitat sobre el Parlament de Catalunya de l’XTVL. Coproduït per l’XTVL i Catalana de Televisió Local (CTL), 'Ciutadella' és emès per una vintena de televisions locals arreu del país i també es pot visionar a la carta a xip/tv.

'Ciutadella' també informa a través del seu bloc i del compte a Twitter @CiutadellaTV.

GRÀFICS
Pots visualitzar diversos gràfics dels resultats del tuitòmetre en aquesta galeria d'imatges. Si te'ls vols descarregar, entra a l'apartat "Més informació" que trobaràs en el lateral superior esquerra d'aquesta notícia.
Contacte
Per a més informació contacta amb el departament de Comunicació:
comunicacio@xarxacom.cat/93.508.06.94

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.com

935.080.694

Avís legal | Contacte | Mapa web | RSS

© Xarxa Audiovisual Local