El programa

ENDANSA

El programa vol donar a conèixer al públic general la dansa tradicional catalana des de diferents localitzacions d'arreu de Catalunya. A través del programa coneixerem a tota aquella gent que es dedica a la difusió i promoció de la dansa d'arrel tradicional, així com a les companyies, artistes, esbarts, organismes i entitats que vetllen per la dansa catalana.

Mira el programa a

On s'emet?
Capítols

 • 13

  - 05/07/10

  ELS ESBARTS, FEM HISTÒRIA: L'ESBART VERDAGUER, 1a ETAPA

  mira'l a

  A partir de crítics, grans mestres, professionals i balladors farem un recorregut de la dansa tradicional catalana fins a l’actualitat.

 • 12

  - 28/06/10

  ELS ESBARTS, FEM HISTÒRIA: DELS INICIS DEL S.XX A FINALS DE LA GUERRA CIVIL

  mira'l a

  A partir de crítics, grans mestres, professionals i balladors farem un recorregut de la dansa tradicional catalana fins a l’actualitat.

 • 11

  - 21/06/10

  LES JOTES DE L'EBRE

  mira'l a

  Seguint la línia del capítol anterior mostrarem com i per què una dansa popular, de la gent, de les festes, ha estat adaptada, estudiada i ballada pels esbarts i altres companyies.

 • 10

  - 14/06/10

  DE LA PLAÇA A L'ESCENARI: LA PATUM

  mira'l a

  La festa més important de Catalunya ha estat portada dues vegades als escenaris, reinterpretant la música i els balls. Coneixerem com ho fan i per què.

 • 9

  - 07/06/10

  FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA

  mira'l a

  Fira d’espectacles d’arrel tradicional. Visitarem els 4 dies de la Fira per excel·lència de la música i la dansa d’arrel tradicional i coneixarem les noves propostes que s’hi presentin i la feina que es fa des de l’organització de la fira.

 • 8

  - 31/05/10

  EL MÓN DELS ESBARTS (III)

  mira'l a

  Tancarem la triologia amb una companyia professional com és la Factoria Mascaró de Proa i coneixarem un dels esbarts referents de Catalunya: l'Esbart Dansaire de Rubí.

 • 7

  - 24/05/10

  EL MÓN DELS ESBARTS (II)

  mira'l a

  En aquest capítol ens endinsarem en el món de l'Esbart Sant Martí, l'Esbart Santa Tecla i l’Esbart Ciutat Comtal.

 • 6

  - 17/05/10

  EL MÓN DELS ESBARTS (I)

  mira'l a

  En aquest capítol analitzarem la situació del món dels esbarts al nostre país a través de set esbarts dansaires del Principat. En el primer capítol coneixarem l'Esbart Renaixença i l'Esbart Català de Dansaires.

 • 5

  - 10/05/10

  FESTIVAL ÉSDANSA

  mira'l a

  El Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, amb vint-i-set edicions és ja un referent no només a Catalunya sinó més enllà. Una setmana per aprendre, disfrutar, escoltar i ballar.

 • 4

  - 03/05/10

  ESPAI DE DANSA D'ARREL TRADICIONAL DE LES PRESES

  mira'l a

  És l’únic centre d’aquestes característiques al nostre país i punt de referència de la dansa tradicional catalana a l’espera de la creació del Centre Nacional de la Dansa. Coneixerem per què es va creure oportú crear aquest espai i les moltes activitats que s’hi duen a terme.

 • 3

  - 26/04/10

  DANSÀNEU

  mira'l a

  Durant una setmana, i en el marc del FESTCAT, i des de fa 18 anys, en Joan Serra i altres professionals del món de la dansa organitzen uns tallers i cursos per formar el prop d’un centenar d’alumnes de totes les edats que es reuneixen a Esterri d’Àneu amb dos objectius: aprendre a ballar i disfrutar ballant.

 • 2

  - 19/04/10

  LA FORMACIÓ DE JOVES BALLADORS

  mira'l a

  En aquest capítol intentarem comprendre com va ser d'important pel món de la dansa d'arrel tradicional actual, els projectes del Sac de Danses iniciat, entre altres, pels germans Serra de Rubí i que s'encarregava de proporcionar material didàctic a professors. L'altre projecte és l'Obrador de la Dansa, iniciat als anys 80 per Manuel Cubeles i que pretenia ser una escola pels futurs directors d'Esbarts Dansaires de Catalunya.

 • 1

  - 12/04/10

  LA DANSA, EIX DE LA FESTA

  mira'l a

  Durant molts anys, moltes festes populars tenien en els seus balls clares manifestacions religioses. Actualment la religió ha deixat pas a la disbauxa, però els balls continuen sent l’element central sense el qual no s’entendrien moltes festes de Catalunya.
Ens productor

Associació per la innovació a la cultura catalana


17813,
Girona

info@endansa.cat