El programa

FET A MÀ

Sèrie documental sobre professions artesanals que s'estan perdent i que ens endinsarà en el món i la història d’aquests artesans a través de les seves paraules i el seu treball.

Mira el programa a

On s'emet?
Capítols

 • 13

  - 06/04/10

  EL PA DE CADA NIT

  mira'l a

  Josep Roselló Vallverdú. Les Borges Blanques, Les Garrigues. Son les onze de la nit i la jornada comença per en Josep. La seva feina li exigeix una vida a contratemps i en solitud per tal que mai falti pa als veïns de Les Borges Blanques. Fa servir l'antiga recepta del seu besavi per fer el pa de ronyó, abans comú en tots els pobles de la regió i ara en vies d'extinció. Per aconseguir que el gust sigui exactament el mateix, en Josep fa servir fins i tot les mateixes eines que els seus avantpassats.

 • 12

  - 30/03/10

  LA PERFECTA IMPERFECCIÓ

  mira'l a

  Roberto Villar. Sants, Barcelona. És la perfecta imperfecció de les imatges de la càmera fosca el que atreia a en Roberto. Per ell, la foto comença amb la construcció de la càmera. Llaunes, capses de cartró, fusta o qualsevol altre material són transformades màgicament en càmeres de fotos, tan sols amb una agulla i un petit forat. Les seves imatges expressen una aura de la realitat impresa en colors del passat.

 • 11

  - 23/03/10

  LA REPARACIÓ DEL TEMPS

  mira'l a

  Rosa Comas, rellotgera. Localització : Barri Vell, Girona El temps es deté en les mans de la Rosa per tornar a començar quan ella ho decideixi. Amb la precisió d'un cirurgià, aquesta rellotgera de Girona posa tota la seva passió i afecte en recuperar i tornar a donar-li vida a vells rellotges oblidats en el temps.

 • 10

  - 16/03/10

  VESTIR UN LLIBRE

  mira'l a

  Felip Domènech, Enquadernador. Localització : Gràcia, Barcelona Protegir i cuidar un llibre és protegir i cuidar la forma més pura per la qual discorre la cultura. No solament d'un país o una nació, sinó de tota la humanitat. Això en Felip ho té molt clar i sempre present en el seu ofici. Vestint llibre, com ell diu, aquest enquadernador de Gràcia a Barcelona, ens convida a gaudir dels llibres amb els cinc sentits.

 • 9

  - 09/03/10

  A CASA DE FERRER

  mira'l a

  José Bravo, Ferrer. Sant Antoni, Barcelona L'ofici de ferrer és potser uns del més antics. En tots els pobles al menys hi havia un. En José, conscient del simbolisme de la seva feina, ha decidit redimensionar-la i modernitzar-la, però sense oblidar els origens i tradició que implica aquest treball, donant-li una poesia que va més enllà del ferro.

 • 8

  - 02/03/10

  LES GORRES DE LA MEMORIA

  mira'l a

  Ana Isabel Sanchez-Marin, cistellera. Bellvei, Baix Penedes. Per molts anys Bellvei va ser conegut per les seves gorres de cop, una tradició artesanal que avui en dia corre el risc de desaparèixer i molt poca gent coneix en què consisteix aquest simpàtic producte. Conscient de tot això, la Ana Isabel ha decidit dedicar la seva vida a no tan sols a l'elaboració de les gorres, sinó també a la seva difusió.

 • 7

  - 23/02/10

  EL CONTE DE LA BONA PIPA

  mira'l a

  Pipaire. Amer, La Selva. Amb 65 anys, en Joan Pere Soler i Molina, o en Jean Pierre, com és conegut al poble d'Amer, a La Selva, es dedica a la fabricació de pipes de manera artesanal, un ofici que coneix des de la seva infantesa a través del taller familiar. Pel Joan Pere, el plaer i l'art de fumar en pipa comença des de l'elecció de la fusta per a fer-la, passant per la dedicació, l'estimació, la passió i la creativitat que posa en cadascuna de les seves creacions.

 • 6

  - 16/02/10

  PETITS SOMNIS

  mira'l a

  Protagonista : Carlos Lopez Professió : Titellaire Localització : El Raval, Barcelona El món d'en Carlos es un món ple de petit grans somnis. Somnis que pengen de fils i palets de fusta. Un món de ninots on totes les fantasies es fan realitat. Sobre l'escenari es difícil saber qui mou a qui, qui es el que guia i qui el guiat. Coneixerem el mon d'en Carlos, un món de màgia i encantament on els titelles cobren vida i ballen per nosaltres.

 • 5

  - 09/02/10

  FIL SOBRE FIL

  mira'l a

  Protagonista: Maria Rosa Bigorra Professió: Puntaire Localització: Arenys de Munt, Maresme Les mans de la Maria Rosa es mouen a tota velocitat entre fils i boixets, i d'entre els caps de mil agulles es comença a veure la trama i el dibuix. Sembla màgia, impossible de seguir amb la vista. Però per aquesta puntaire és natural. Als cinc anys li van regalar el seu primer coixí, i des d'aquell moment mai no ha deixat de fer puntes, fins a tranformar-se avui en dia en una de les millors puntaires de Catalunya.

 • 4

  - 02/02/10

  UN HOME I LA SEVA MUNTANYA

  mira'l a

  Protagonista : Francesc Buscallà i Ponce Professió : Fotmatger Localització : El Pont de Bar, Alt Urgel Tots els dies Francesc surt amb les seves cabres a pastorar. Des de que va decidir anar-se a viure als Pirineus, la seva vida va canviar radicalment. Ara viu sol en contacte amb la naturalesa on dedica tota la seva energia en la fabricació de formatge. A travès de la seva mirada, coneixerem no tan sol la seva profesió, sino també el seu entorn, un paisatge ple de màgia i tranquilitat.

 • 3

  - 26/01/10

  PEL FORAT DEL PANY

  mira'l a

  Jaume de Bargas Fàbrega Professió: Serraller Localització: San Pere, Barcelona Des de el any 1890 el taller de Jaume es dedica a la serralleria. Després de tres generacions en aquest ofici, la nissaga s’acaba. Però Jaume te un somni, fundar el primer museu dedicat al pany i la clau a Catalunya

 • 2

  - 19/01/10

  EL LUTHIER: LA CONSTRUCCIÓ DEL SO

  mira'l a

  Guillem és un apassionat de la música clàssica. Es així com pot combinar la seva feina amb el seu amor per la música. Va estudiar a Itàlia on es va formar amb els millors luthiers del mon, però va decidir instal·lar-se a Catalunya per exercir la seva artesania i donant-li una nova identitat.

 • 1

  - 12/01/10

  EL VIDRIER

  mira'l a

  Mestre Vidrier. Paco Ramos ens apropa a l'artesania del vidre bufat, mitjançant la realització d'una peça en l'últim forn de vidre de Catalunya.
Ens productor

De tot arreu produccions SCP

C/ Floridablanca 31 2º.2a.
08015, Barcelona
Barcelona

http://www.detotarreu.com

javier@detotarreu.com