El programa

L'ALTRA PANTALLA

Espai de difusió del cinema català. L’emissió de cada pel·lícula va precedida d’una entrevista al productor, al director o a algun altre responsable del film, que serveix per posar en context cadascun dels llargmetratges.
On s'emet?
Capítols

 • 210

  - 23/12/12

  EL PALLASSO I EL FÜHRER

  Berlín, any 1944. Charlie Rivel ha d'actuar a l'aniversari del Führer. Un agent de la Gestapo vol actuar amb ell, i també algú que ha planejat un atemptat que pot canviar el curs de la guerra i la història de la humanitat. El pallasso i el Führer conjuga la comicitat de les situacions amb una de les tragèdies més salvatges i colpidores de tota la història de la humanitat: l'holocaust nazi.

 • 209

  - 16/12/12

  PAINTBALL

  Primera pel·lícula de Daniel Benmayor, creador dels aplaudits anuncis de la Play-Station 3. Paintball comença com un joc entre un grup de joves però ràpidament es converteix en una batalla per sobreviure. Un grup de joves urbans addictes al treball i amb ganes d'aventura s'apunten a un cap de setmana de paintball. Però el que comença com una diversió plena d'adrenalina aviat es converteix en una persecució en què ells són la presa i el caçador dispara bales de veritat. L'aventura deixa de ser un joc.

 • 208

  - 09/12/12

  TAPAS

  Cinc històries entrellaçades en un barri metropolità. Cinc móns relacionats per les activitats quotidianes amb el bar, les botigues i el mercat com a nucli: cada món es construeix a partir de les seves preocupacions i pors, esperances i somnis. La por de Mariano i Conchi de patir una malaltia o de quedar-se sols quan es facin grans; les esperances i penes de Raquel, una dona de mitjana edat que viu l'amor per Internet, la incertesa del futur de César i Opo, dos nois joves que treballen al supermercat local i preparen les vacances; o quan Lolo s'adona que hi ha alguna cosa més a la vida que el seu bar gràcies a la seva relació amb Mao, el seu nou xef. Històries que ens ensenyen la vida d'un barri de classe obrera, amb un guió ple de tendresa, humor i intensitat. Els humoristes José Corbacho i Juan Cruz dirigeixen el seu primer llargmetratge basat en històries que coneixen molt bé, històries del barri que els ha vist créixer, a l'Hospitalet de Llobregat.

 • 207

  - 02/12/12

  DIES D'AGOST

  Després de mesos de feina buscant material per escriure sobre una època de la que sovint parlava un periodista, en Marc truca al seu germà David i se'n van uns dies de vacances. Però en Marc no pot desconnectar i en David se l'endu més al sud, on diuen que hi ha un lloc on va gent de molt lluny per pescar un peix que té bigotis com un gat. Sense saber-ho, els dos germans s'endinsen en un paisatge desconegut on el seu avi va passar moltes peripècies, trobant-se amb uns personatges a la deriva que els submergiran en un paradís perdut.

 • 206

  - 25/11/12

  ZULO

  Miguel (Jaume García Arija) desperta en un zulo sense saber-ne el motiu. Allò que en principi pren per un error, més tard es torna real. Sense cap possibilitat de negociació amb les dues úniques persones que pot veure, Miguel inicia un procés de resignació i lluita per la supervivència física i, més tard, psicològica.

 • 205

  - 18/11/12

  E.S.O. ENTIDAD SOBRENATURAL OCULTA

  Un grup d’alumnes d’un institut descobreixen uns túnels antiaeris construïts sota la seva escola. Allà, alguna cosa estarà esperant-los.

 • 204

  - 11/11/12

  PUTA MISÈRIA

  Dos joves amics sense feina tenen una idea juntament amb una altra amiga, una noia que viu traficant drogues per trobar una sortida a la situació miserable: segrestar un home ric de la ciutat. Però com a desafortunats que són, poc instruïts en la verdadera maldat del ser humà, s'equivoquen en l'elecció de la víctima i es queden atrapats en la seva pròpia trampa, sortint cremats i amb la cua entre les cames. Per parafrasejar a Brecht, de n'adonen que, en aquesta vida, l'home mai no és prou savi perquè just quan no estàs a l'aguait, t'enxampen.

 • 203

  - 04/11/12

  CINEASTES EN ACCIÓ

  La pel·lícula aprofundeix en els judicis celebrats a París en defensa dels drets morals de John Huston per un cas d'acolorit electrònic, a Copenhaguen en defensa de Sydney Pollack, que va sofrir el "panning-scanning" en un dels seus films i a Estocolm per la denúncia de Vilgot Sjoman i Claes Ericksson davant la interrupció de les seves pel·lícules a televisió per talls publicitaris. També es tracten diverses manipulacions i temes sorprenents relacionats amb el "Final Cut" i es recrea la primera reunió que van tenir cineastes de tot el món l'any 1956 a París per a defensar els seus drets.

 • 202

  - 28/10/12

  CINEASTES CONTRA MAGNATS

  Assaig cinematogràfic en defensa dels Drets Morals dels cineastes davant les manipulacions que pateixen les pel·lícules des dels origens del cinema fins el domini actual del món audiovisual. El film conté diverses formes de llenguatge cinematogràfic: material d'arxiu, fragments de films fonamentals i escenes de ficció, com l'ambientada a la cort del rei Felip II quan el monarca va amputar pels dos costats una pintura de Ticià perquè no cabia a l'espai que tenia reservat a l'Escorial. Amb aquesta acció el rei es va convertir en l'inventor del panning-scanning, que a la nostra època altera el format original de les pel·lícules.

 • 201

  - 21/10/12

  CLICKS, CUTS & CARROTS

  Clicks, Cuts and Carrots fa referència a l'us de la tecnologia digital i d'elements tan simples i orgànics com una pastanaga per a fer música. Aquest documental explora els mecanismes i processos creatius d'alguns dels més importants creadors de l'escena musical contemporània. Ens quedem amb la multitud al davant dels escenaris i darrere de les cortines amb els artistes. Creadors de diferents contrades i amb diferents interessos musicals.  Algunes estrelles de renom a tot el món com Richie Hawtin o els Beastie Boys,  altres diamants en brut en el panorama experimental com The Vegetable Orchestra. No obstant això, tenen algunes coses en comú: són d’avantguarda i experimenten amb el so. Tots ells reflexionen sobre aspectes bàsics del treball creatiu: la motivació, l'inspiració, la construcció i la posada en escena. A través d’aquests quatre capítols el documental ens guia a través del panorama actual de la música experimental del nostre temps i els diferents aspectes dels processos creatius. Els creadors comparteixen la seva visió sobre el futur de la música, que està canviant constantment sota la influència de la tecnologia, l'alliberament de l'indústria, la demanda del públic i els nous interessos artístics. Els veiem creant i esculpint els seus propis instruments, composant i re-composant les pistes d'àudio i per últim, però no menys important, també els veiem actuar i presentant-se a ells mateixos. Què fa un jove violinista simfònic revelar-se en contra de les regles clàssiques? Com pot un friki de l’ordinador esdevenir un DJ de fama mundial de música electrònica? Com s’arriba a la idea de fer instruments amb verdures i a viatjar de festival en festival amb un grup d’amics músics no professionals? Es pot conservar una idea en una ampolla? Aquest documental mostra els paral·lelismes entre la dinàmica d’un festival internacional de música i la dinàmica del procés creatiu.  Artistes: Beastie Boys, Matthew Herbert, Rahzel, Richie Hawtin, The Vegetable Orchestra, Señor Coconut and his Orchestra, Fibla, Basseline, Junior Boys, Mira Cálix, FME, Burn Star Core, Wolf Eyes, Black Galaxy, Carles Santos.

 • 200

  - 14/10/12

  XESCO BOIX, 25 ANYS: VULL SER LLIURE

  Documental que a través de diferents persones, intenta fer una construcció de la figura de Xesco Boix en totes les seves facetes. Per una banda s'entrevisten familiars, companys i amics del cantant i, per l'altra, cantants que expliquen què han rebut d'ell i com els ha influït la seva música. Tots ells recorden, enyoren i admiren la seva vida, la seva manera de fer i de ser tan peculiar, la seva visió del món i el seu llegat musical, pedagògic i social.

 • 199

  - 07/10/12

  EL CAMÍ DE LA SANG

  Un camió-góndola que transporta més de 4.000 mostres de sang de cordó umbilical conservades a 196 graus sota zero avança de nit a 15 km/h per una Ronda Litoral tancada al trànsit. Objectiu: arribar al seu destí sense cap sacseig ni sotragada que pugui malmetre alguna mostra. Perquè cada mostra és, potencialment, una vida. Entre els mesos de Juny i Juliol de 2010 l’instrumental de les onze dependències i els més de 600 treballadors del Banc de Sang i Teixits de Catalunya són traslladats en un temps rècord a un nou edifici central situat al bell mig del districte 22@ de Barcelona. La càmera segueix el dia a dia d’aquest magna operació no exempta de riscos i de moments crítics a la vegada que ens va descobrint la verdadera tasca d’aquesta popular institució que resulta ser molt més àmplia, complexa i essencial del que hom pot pensar i que sovint ens és molt desconeguda.

 • 198

  - 30/09/12

  SARA, UNA ESTRELLA

  Sara Montiel és, sens dubte, l'estrella més fulgurant del firmament cinematogràfic espanyol. La seva bellesa, la seva personalitat fascinant i la seva popularitat constitueixen la base d'aquest documental que s'articula com un joc imaginatiu de miralls entre Antonia Abad, la dona, i Sara Montiel, l'artista.

 • 197

  - 23/09/12

  EL SUEÑO DEL AGUA (TP)

  Aquest documental exposa els problemes polítics i socials relacionats amb els recursos hídrics. Personalitats com William Cosgrove (president del Consell Mundial de l'Aigua), Mikhail Gorbachev (president de Greem Cross International) o Jean-Michel Costeau (president de Ocean Futures Society), aporten solucions per evitar els conflictes que neixen a causa del repartiment de l'aigua. Alhora, nens i nenes de diferents indrets del món (com ara Benin, Holanda, India, Israel, Palestina i Xile) expliquen en primera persona quins són els problemes relacionats amb l'aigua amb els que ells s'enfronten cada dia. A Benin, Crepin ens explica com la contaminació del seu llac està reduïnt la pesca. A Holanda, Muriel ens conta com han de marxar de casa perquè s'ha de reforçar el mur que els protegeix del mar. Nandini, a l'Índia, ens exlpica la seva odissea diària per proveir d'aigua la seva família. A la franja de Gaza, Isam i Anath ens explica com el repartiment d'aigua potable afegeix tensió a una de les zones més inestables del món, i al desert d'Atacama, a Xile, Julio ens mostra com han decidit combatre la sequera amb imaginació.(TP)

 • 196

  - 16/09/12

  AR MENO UN QUEJIO (TP)

  Lluna, una realitzadora aficionada, coneix a Chico Ocaña després d'un concert del seu grup i s'enamora d'ell. A la primera trobada es veu que hi ha feeling entre tots dos i Chico, un home de conversa, li explica a la noia tot el què vol saber sobre el flamenc. Després Lluna decideix passar a l'acció: intentarà realitzar un documental sobre el flamenc del segle XXI, a través dels ulls i el coneixement del mestre de la composició i el cante Chico Ocaña. Aprofitant la gira del grup per Espanya i cuba, Lluna i el seu xicot Manu decideixen seguir el grup per conèixer l'impacte als diferents països i saber la resposta d'aquests pobles davant el flamenc de Mártires del Compás.

 • 195

  - 09/09/12

  JOSE MARIA EL TEMPRANILLO (+13)

  Pel·lícula d'aventures basada en la vida del bandoler Jose Maria El Tempranillo, un home que va dominar Sierra Leona a principis del segle XIX amb la seva banda i que des dels 15 anys fins els 28, en què va morir per una emboscada d'un antic company, va viure a les muntanyes, mentre se li unien molts dels herois de la Guerra de la Independència.

 • 194

  - 08/09/12

  EL CORSARIO NEGRO (TP)

  El nou virrei de les colònies d'Amèrica, gràcies als seus mètodes cruels, enviarà un vaixell a Espanya amb el botí més gran que mai s'ha pogut imaginar. El carregament és tant actractiu que tot un seguit de pirates es voldran fer amb ell: Skull, que tot i que prefereix fer-ho sol, proposa un pacte a Blackie, El Corsari Negre. Blackie no acceptarà i es mostrarà disposat a aconseguir el tresor ell sol. D'altra banda, els mirates Montbar i De Lussac treballen el seu propi pla per capturar el vaixell.

 • 193

  - 01/09/12

  LA BARCA SIN PESCADOR (+18)

  El propietari d'una de les empreses de navegació més importants del món perd la seva fortuna. La seva única solució és pactar amb el diable per recuperar els seus diners, però a canvi ha de matar un home, només amb el pensament. L'empresari accepta i el diable cumpleix la seva paraula ràpidament. Mentrestant, ell es dedica a investigar a la seva víctima i , mica en mica, els remordiments fan acte de presència.

 • 192

  - 19/08/12

  BUEN VIAJE PABLO (TP)

  Un viatjant de comerç coneixerà una noia al cafè de l'estació, i es casarà amb ella immediatament abandonant la seva nòvia de la tota la vida.

 • 191

  - 11/08/12

  YO MATÉ (+13)

  Jorge té onze anys i una gran afició per llegir novel·les policíaques i còmics. La seva mare, viuda, espera una pensió que no arriba mai per poder pagar els seus deutes amb el senyor Matías, un vell irritable que els amenaça sovint amb la presó si no cobra aviat. En Jorge intenta assassinar-lo per evitar-li maldecaps a la seva mare. Com que creu haver matat el vell, fuig de casa seva i es perd a la gran ciutat.

 • 190

  - 04/08/12

  LOS LARGOS DÍAS DE LA VENGANZA (+18)

  El sheriff Ted Barnett és detingut i ficat a la presó per un crim que no ha comès. Tres anys després aconsegueix fugir de la presó, i vol venjar-se de tots aquells que el van acusar injustament, com ara el sheriff corrupte Douglas, que també va matar el seu pare.

 • 189

  - 28/07/12

  LA RANA VERDE (TP)

  A Cimera de los Infantes els senyorets s'avorreixen perquè tenen poques diversions per entretenir la seva fogosa joventut. Per això decideixen enamorar les noies d'una residència que hi ha al castell del poble, per tal de trobar un “bon partit” i fugir de la monotonia que els envolta.

 • 188

  - 22/07/12

  CUMBRES LUMINOSAS (TP)

  Un lladre turmentat es refugia a Montserrant fugint d'uns còmplices que l'han traït. Allà es reuneix amb Margot, la dona que estima, però per capritxos del destí no podran estar junts massa temps.

 • 187

  - 21/07/12

  LA BALADA DE JOHNNY RINGO (+13)

  Sam Dobie (Lex Barker), el patriarca d'una família de l'0est, vol fer justícia després que un assassí hagi matat la seva dona i els seus fills. Diuen al poble que el pistoler es va equivocar, que no era la seva intenció matar-los, i que fins i tot ell mateix està mort des de fa molt de temps. Però el patriarca no es creu aquests rumors i no descansarà fins que trobi en Johnny Ringo. Ull per ull, dent per dent.

 • 186

  - 14/07/12

  PENA DE MUERTE (+18)

  Pedro Castillo és acusat de l'assassinat d'Eduardo Arnáez. Les proves que hi ha en contra d'ell són molt convicents. Un famós criminalista, l' advocat Hinojosa, ha de renunciar a la seva defensa perquè està molt malalt. El seu fill Pablo, interessat per la personalitat de Castillo, decideix investigar pel seu compte. Com a escriptor que és, l'interessa molt l'assumpte. Es trasllada a Monistrol, on van succeir els fets, a casa dels pares de Pedro Castillo. I coneix a l'Anna, la seva promesa. La fe que ella posa en la innocència del seu promès commou a Pablo. Aviat ell i l'Anna es veuran sotmesos a una atracció molt més forta que la simpatia.

 • 185

  - 07/07/12

  CRAVAN VS CRAVAN (TP)

  El 1918, el poeta i boxejador Arthur Cravan desapareix al golf de Mèxic sense deixar rastre. Actualment, un altre boxejador i artista, el director de cinema Frank Nicitra, inicia una investigació que el conduirà fins als misteriosos passos de Cravan des de Suïssa fins a Mèxic, passant per París, Londres i Barcelona, on va disputar un llegendari combat contra el campió del món de pesos pesats Jack Johnson a la Plaça Monumental.

 • 184

  - 30/06/12

  COLOM I LA CASA REIAL CATALANA (TP)

  Qui era Cristòfor Colom? Què en sabem de la seva vida i dels seus orígens? La versió més divulgada ens diu que Colom era un llaner genovès, sorgit de les fondàries del misteri, sense carrera política ni militar, ni estudis de dret ni de fiscalitat, que va ser nomenat pels Reis Catòlics, amb l'acceptació de la cort i la conformitat de lleis i d'institucions, virrei, almirall, governador i capità general del nou regne de les Índies. Però, és concebible que un estranger plebeu i analfabet rebés uns títols reservats només als membres de la casa reial?

 • 183

  - 23/06/12

  LA BOMBA DEL LICEU (TP)

  A finals del s.XIX un fet va commocionar la societat catalana: l’anarquista Santiago Salvador va llançar una bomba a la platea del Gran Teatre del Liceu amb el resultat de vint morts. Més d’un segle més tard, La bomba del Liceu és una reflexió sobre aquells fets, amb diversos testimonis,com el novel·lista Eduardo Mendoza o l’historiador Lluís Permanyer, entre d’altres. L’anarquisme, el modernisme, les execucions públiques i la burgesia del s.XIX es donen la mà amb la memòria històrica de la ciutat i les reivindicacions antisistema, sempre amb el Teatre del Liceu com a espai d’una confrontació que avui encara és present.

 • 182

  - 16/06/12

  VOCES DESDE MOZAMBIQUE (TP)

  La cara de les dones de Moçambic està carregada de vides no narrades, silenciades... “Voces desde Mozambique” rescata la veu de les dones africanes que lluiten diàriament per activar el desenvolupament a l'Àfrica. Cinc històries que representen el cicle de vida de la dona. I l'ombra d'un mite reencarnat en totes elles: Josina Machel, primera guerrillera del país, que va lluitar per la independència i pels drets de la dona. Dones que continuen reclamant un espai de veu i reivindiquen la Josina, convertint-la en la seva pròpia veu.

 • 181

  - 09/06/12

  ENIGMA CERVANTES (TP)

  Miguel de Cervantes és el màxim ambaixador de la literatura castellana amb la seva obra magna El Quijote de La Mancha. Però hi ha molts dubtes i punts foscos en la seva biografia. Una nova lectura d'El Quijote, i un debat impossible entre quinze historiadors, escriptors i periodistes, plantegen nous dubtes i preguntes sobre la figura de Cervantes, sobre els seus orígens i les seves idees polítiques.

 • 180

  - 02/06/12

  ARROPIERO (+7)

  Crònica de la vida de l'Arropiero, l'assassí en sèrie més prolífic de l'Estat, que va viure i morir a Catalunya, tot i que la seva trajectòria nòmada el va portar arreu. Amb 48 crims confessats, en fou el presumpte autor de 22 i se l'ha trobat culpable de 7. Portador del cromosoma de la criminalitat (XYY) al qual sovint s'ha atribuït la seva activitat delictiva, manifestava trets psicopàtics, agressivitat i desviacions sexuals (com la gerontofília i la necrofília), una constitució corpulenta, i una intel·ligència inferior a la mitjana. El documental seguirà el viatge que, després de la seva detenció, emprèn l'Arropiero per reconstruir els crims, acompanyat de l'inspector Ortega i el jutge Gallardo, i que sobrepassa amb escreix les expectatives de l'Administració, que, incapaç de digerir el nivell d'animalitat el margina, juntament amb el seu expedient, enviant-lo de psiquiàtric en psiquiàtric fins que els mètodes terapèutics i tractaments de xoc que li apliquen el converteixen en un ésser indefens i inofensiu.

 • 179

  - 26/05/12

  AL OTRO LADO DE LA BURKA (4.3) +13

  l sur de l'illa de Qeshm, al Golf Pèrsic, les dones fan servir mocador, però també el “burka”, una màscara negra amb petits forats que les pressiona contra les celles i el nas, i que acaba en un punt just per sobre de la boca. Les dones entrevistades han decidit no eliminar aquest signe extern d'opressió, però en contra de les seves estrictes normes religioses, parlen obertament a càmera sobre els seus problemes emocionals, físics i mentals. L'única manera de tractar aquest patiment és una cerimònia especial anomenada Zar. Quan no hi ha càmera, el seu crit d'angoixa només és possible, sovint, a través del suicidi. La història comença amb el funeral de Samireh, una noia que es va penjar del ventilador de cada seva amb el burka. “Una dona és com un parell de sabates”, diu el seu marit. “Quan se n'ha anat, pots trobar un altre parell. Però, què se suposa que he de fer amb els nens?”.

 • 178

  - 19/05/12

  NO RESPIRES. EL AMOR ESTÁ EN EL AIRE

  En Tomàs pateix una greu crisi econòmica i té la intenció de suïcidar-se. Quan decideix posar en pràctica la seva idea salva a Tito, un jove que també tenia pensat treure's la vida, víctima de l'amor. A partir d'aquell moment canvia l'existència de tots dos homes, sobretot des que Tomàs coneix la peculiar família de Tito.

 • 177

  - 12/05/12

  DIARIO DE UNA NINFOMANA (+18)

  Aquesta és la història de Val, una dona bella, culta i àvida de noves sensacions, a través de les seves experiències sexuals. Viu al límit, el que li comporta nombrosos problemes amb els homes, el seu treball i els seus amics. La mort de la seva àvia provoca un punt d'inflexió en la seva vida. Val sap que ha de canviar. Després de ser acomiadada, coneix a Jaime, un home del que s'enamora perdudament i amb qui es casa. Però Jaime maltracta física i psíquicament a Val i, a més, l'enganya i la deixa en la més absoluta ruïna. Val, desesperada, decideix entrar a treballar en una casa de prostitutes de luxe. Al principi, se sent completament satisfeta: dóna regna solta a totes les seves fantasies sexuals i, a més, guanya una gran quantitat de diners. Però comet un gran error: enamorar-se d'un dels clients, al que no pot veure sempre que vol. A poc a poc, Val descobrirà la cara més amarga de la prostitució: clients violents, drogues, una madame que la vigila i amenaça constantment. La mort d'una de les seves companyes farà que Val decideixi abandonar l'agència i començar una nova vida en la qual ella serà mestressa de cadascuna de les seves decisions.

 • 176

  - 05/05/12

  EL ASESINO DEL PARKING (+18)

  Es troba una dona brutalment assassinada en un aparcament de cotxes. Un periodista aconsegueix manipular les declaracions de l'inspector de policia encarregat de les investigacions de manera que sembli desafiar directament l'autor del crim. Poc temps després, es troba un segon cos al mateix aparcament, amb una nota de l'assassí que accepta el desafiament. Des d'aquest moment la investigació es veu alterada per una sèrie de pistes falses que l'assassí, bon coneixedor de les tècniques forenses, deixa per a la policia. (+18)

 • 175

  - 28/04/12

  JUGAR A MATAR (+18)

  La Policia de Barcelona troba el cos d'un home brutalment assassinat a un descampat. A partir d'aquell moment es posa en marxa la investigació criminal per trobar proves que determinin qui ha estat l'assassí. Però la resolució del cas es veurà afectada per la rivalitat que mantenen el cap d'homicidis i el de la policia científica per la mateixa dona. Quan troben un segon cadàver se n'adonen que han de deixar de banda el seu enfrontament personal per resoldre el cas. Les proves faran que es vegin immersos en un joc en viu ideat per un jove psicòpata i el seu amic fidel.

 • 174

  - 21/04/12

  HOT MILK (+13)

  Esther és una noia de camp somiadora que treballa en una vaqueria perduda a les muntanyes. Però la seva veritable passió és el ball, i aquí és on comença la història. La seva empresa de productes làctics va a una convenció a Madrid amb el grup de ball d’Esther per fer publicitat de la marca de la llet Hot Milk! . Però Esther està tan nerviosa que no aconsegueix munyir i el seu cap l'obliga a marxar. Afortunadament, s'obliden del Globus-vaca , una pilota promocional de Hot Milk i Esther aconsegueix convèncer el seu cap perquè la deixi que se l'emporti a Madrid . Tanmateix, a l'aeroport coneix Panoràmix, un estrany ''home màgic'' que cobra per portar clubers a les discoteques d'Eivissa. Una de les seves places queda vacant i enganya Esther per a què s’afegeixi al grup. Esther es troba, de sobte, en un avió camí a Eivissa amb un grup de clubers drogats que intentaran enredar-la per satisfer els seus desitjos personals. Al final, aconseguirà Esther decidir en quin costat de la vida es queda?

 • 173

  - 14/04/12

  ANIMALS FERITS

  Basada en el llibre “Animals tristos”, la història és un ventall d'examinacions microscòpiques de la societat moderna d'avui. Amor, relacions i traïcions entre homes i dones. Com ferim els qui ens estimem més. (+13)

 • 172

  - 07/04/12

  EL PARTIT

  La crisi masculina dels quaranta, il·lustrada amb la vida d'uns operaris que estan obligats a jugar un partit de futbol transcendental en què trobaran la pitjor solució per als seus problemes.

 • 171

  - 30/03/12

  BESTEZUELAS

  A l'actualitat, a Espanya, entre las curses del canòdrom, en un món de fora de la llei, un triangle amorós comença entre Perla,Fabio i Lillo. Un thriller on els diners robats condueixen la historia de tres personatges que aprenen a començar de nou. (+18)

 • 170

  - 24/03/12

  The UNGODLY (+18)

  El Mickey, un jove cineasta, enregistra amb la seva càmera al Lemac, un assassí en sèrie, mentre aquest comet un assassinat. El Mickey l'investiga i el localitza abans que la policia, només amb l'objectiu de fer-li xantatge; si no accepta realitzar un documental sobre la seva vida, lliurarà la cinta. El Lemac accedeix i a poc a poc el Mickey deixa de veure'l com un monstre i comença a comprendre'l. Si volia entendre la mentalitat i les motivacions d'un assassí en sèrie, el Lemac li permetrà descobrir-ho cara a cara. El que segueix és un descens al costat més fosc i pervers del Lemac, però també al del Mickey, perquè només enfrontantse a la seva pròpia maldat podrà acabar amb el regne de terror del Lemac. (+18)

 • 169

  - 17/03/12

  CONVERSACIONES CON MAMÁ

  La mare té 82 anys i el seu fill, Jaime, 50. Viuen en móns molt diferents. Jaime té una dona, dos nens, una casa preciosa, dos cotxes i una sogra a qui fer feliç. La mare se les arregla tan bé com pot tota sola i va posant anys amb la mateixa dignitat que ha mostrat tota la vida. Però un dia passa un fet inesperat: l'empresa per a la qual treballa Jaime redueix la plantilla i l'acomiaden. El seu alt ritme de vida l'obliga a prendre decisions dràstiques per mantenir l'equilibri econòmic. Jaime i la seva dona, Dorita, són propietaris del pis on viu la seva mare. Jaime s'adona que no té cap més alternativa: ha de pagar una hipoteca, les quotes del col·legi privat dels nens i les targetes de crèdit. Però quan Jaime va al pis per dir-li a la seva mare que no té cap més alternativa que vendre, ella li explica una cosa que trenca totes les seves expectatives i causa un gran canvi en la seva vida: La mare té xicot, s'acaba de comprometre formalment i tenen previst viure al seu pis passi el que passi. (TP)

 • 168

  - 10/03/12

  SANG VERMELLA

  A l'actor veterà Pablo The-venet no li queda res. Aturat des de fa temps, va passant per càstings cruels, realitzant proves amb directors joves que no el coneixen i veterans que l'han oblidat. S'indigna quan veu triomfar actors que no ho són, cantants que no ho són, presentadors i tertulians de moral dubtosa.... Tot això el trastorna i decideix carregar-se aquesta colla de famosos que s'emporten els milions a base de malparlar dels altres. Comença a matar, però ell és un autèntic artista i les seves dots genials de transformista li permeten canviar d'aspecte imitant dolents tan coneguts com Gilles de Rais o Iván el Terrible. Tot canviarà quan entri en contacte amb un grup de persones que el faran passar per aventures inesperades que desmostraran un cop més que no és bon negoci vendre l'ànima al diable... O sí? (+18)

 • 167

  - 03/03/12

  CARACREMADA

  Caracremada, malnom utilitzat per la guàrdia civil per referir-se a Ramon Vila Capdevila, reflexiona al voltant de la resistència llibertària al règim de Franco a través del que fou el seu últim guerriller en actiu. Quan la CNT va decretar la retirada dels seus homes l'any 1951, Ramon Vila va romandre als boscos de l'interior de Catalunya per reprendre en solitari la seva lluita.

 • 166

  - 25/02/12

  VLOGGER

  Tània té sis dies per intentar evitar un atemptat terrorista que s’ha estat planejant on-line... per un grup al que pertany el seu germà bessó. Videojocs i ficció s’uneixen en aquest thriller que es desenvolupa virtualmente a Second Life, i que tracta sobre el negoci del terror, i com aquests accedeixen a les noves xarxes socials mitjançant les noves tecnologies.

 • 165

  - 18/02/12

  CAMP DE MADUIXES

  La Luciana i els seus amics surten una nit de festa i ella pren una pastilla, amb el dibuix d'una maduixa, que la deixa en coma profund. La parella de la noia es proposa trobar la persona que els va vendre aquella droga per tal d'ajudar als metges a salvar la vida de la noia.

 • 164

  - 11/02/12

  NO PLORIS GERMAIN

  Una xafogosa nit de finals de juny, en un barri de classe obrera de Brussel·les, una família arrossega una caravana amb les seves pertinences bàsiques.

 • 163

  - 04/02/12

  L'ENCREUAMENT

  Dos cotxes tenen un accident en un encreuament i dues noies que s'assemblen molt en surten greument ferides. Els cossos de les víctimes i els seus objectes personals es confonen sense voler. Una de les noies mor, i l'altra entra en coma. La vida de les seves famílies canviarà per sempre. Una història pertorbadora que està basada en fets reals.

 • 162

  DEFENSANT L'ENEMIC

  mira'l a

  A una ciutat californiana, la governadora Lonsdale y el seu equip de seguretat, dirigit per John Ridley, són atacats en un carreró. L'home és testimoni de com un assassí acaba amb la vida de la seva protegida d'un tret. Quatre anys després, la mort de Lonsdale segueix turmentant-lo. Inesperadament, Ridley rep la visita del seu antic cap Mark Graver, qui li ofereix una feina per protegir a un important testimoni del govern. Després d'acceptar la proposta, Ridley viatja a Barcelona, on es troba amb Lee Maxwell, el seu nou protegit. Quan arriba a l'hotel, on el testimoni és custodiat per varis agents del govern, Ridley descobreix que Maxwell és l'assassí de Lonsdale. En un atac d'ira, Ridley s'abalança contra ell i acaba sent reduït per força. Graver li explica que la seva comesa consisteix en mantindre viu a Maxwell durant tres dies i que el seu propi testimoni va demanar expressament que fos ell el seu guardaespatlles. La situació es complica quan dos sicaris de la organització que Maxwell va a delatar pretenen assassinar-lo abans que testifiqui.

 • 161

  - 21/01/12

  SÍNDROME LABORAL

  Des del 1989 i fins a la seva prohibició per la Generalitat la tardor de 1992 va existir un sector d'aerografia tèxtil; es tractava de petites empreses, amb personal molt jove, que pintaven amb pistoles pneumàtiques. Les condicions de treball en aquestes indústries eren insuficients. A més, els productes es barrejaven i s'utilitzaven constantment sense cap avís de la seva perillositat. Els gasos alliberats afectaven sèriament els pulmons. Després de més de deu anys d'una complicada instrucció, els propietaris i encarregats de les aerografies tèxtils s'asseuen al banc dels acusats, juntament amb la inspecció de treball, per la mort de sis treballadors l'any 1992 i les malalties pulmonars que van patir 67 treballadors més. Se'ls acusa de delictes d'imprudència temerària i contra la seguretat dels treballadors i es reclama responsabilitat civil subsidiària a tres empreses químiques, a l'Estat i a la Conselleria de Treball. Aquesta és la seva història.

 • 160

  - 14/01/12

  VOLVERÁS

  Fa més de sis anys que l’Ignacio no veu en Carlos, el seu germà, però una nit se’l troba casualment. En Carlos té seriosos problemes, és jugador, deu molts diners i la Marta, la seva nòvia, l’ha fet fora de casa. Tot i que a en Carlos sembla no importar-li res, l’Ignacio s’ofereix a ajudar-lo, però només falten cinc dies perquè marxi a Los Angeles a acabar la seva carrera d’arquitectura. Cinc dies al llarg dels quals l’Ignacio s’endinsarà en el món sense límits i ple de riscos i desafiaments d’en Carlos. Inevitablement, aquestes trobades acabaran per alterar i posar en perill la vida personal i familiar de l’Ignacio. Però quan intenti lliurar-se de l’influència del seu germà descobrirà que no sempre és fàcil tornar enrere.

 • 159

  - 31/12/11

  10+2: EL GRAN SECRET

  Tot era tranquil·litat a la vida del professor Aristòtil, el seu ajudant Infinit i els alumnes de l'escola de Numerolàndia abans de l'arribada de dos personatges que trencaran la seva rutina de forma inesperada. Un és l'entremaliada Mil·lèssima, una aspirant a tripulant de vaixell pirata molt decidida que arribarà a tenir una relació especial amb l'Infinit, encara que el seu caràcter sigui molt diferent. L'altre és la despòtica Zenòbia, la dona més odiosa de Numerolàndia i que els posarà a tots en greus problemes. Juntament amb altres personatges entranyables com el simpàtic Cu-cut, el carter, el doctor Mussol o el senyor Talp, cap de l'estació de tren, els protagonistes descobriran el sorprenent secret que amaga l'escola.

 • 158

  - 25/12/11

  10+2 LA NIT MÀGICA

  L’acció passa en un país imaginari on hi ha una escola amb el seu professor Aristòtil i el seu ajudant infinit. Tots dos estan al càrrec d’uns alumnes molt especials, són els nombres de l’U al Nou juntament amb el Zero. Cadascun amb la seva corresponent personalitat. Les històries passen en aquest món imaginari on les cases són llibres amb les seves portes i finestres, i els seus patis amb tanques de llapis de colors. És en aquest món de fantasia on els números viuen les seves aventures.

 • 157

  - 07/01/12

  GOOMER

  Goomer, camioner intergalàctic de professió, topa durant un dels seus múltiples viatges amb un planeta habitat en plena galàxia. Confós amb l'efecte especial d'una festa, els alienígenes el reben entre aplaudiments. Goomer sent que ha arribat a aquest moment tan anhelat per a tot humà: fer-se ric. No obstant això i per a la seva sorpresa, tothom l'ignora, excepte Op, relacions públiques interplanetari, que li presenta a unes amigues.

 • 156

  - 31/12/11

  LA ZONA MUERTA

  El film segueix les passes de dos agents de la Interpol que han de transportar un presoner a través d’una zona infectada per una toxina que ha convertit la gent en zombis. Seguiran una estratègia per assaltar la comisaria del districte 13: unir les seves forces amb les del criminal per lluitar contra els seus atacants.

 • 155

  - 24/12/11

  PLACIDO

  En una petita ciutat de província, a unes burgeses se’ls acut la idea d’organitzar la campanya nadalenca ‘Seu un pobre a la teva taula’, amb l’objectiu que els més necessitats gaudeixin per una nit de l’afecte que no tenen. Enmig de tots els preparatius hi ha el Plácido, que ha estat contractat per participar amb la seva moto en la cavalcada, però un problema li impedeix fer la seva feina; aquella mateixa nit venç la primera lletra de la moto, que és el seu únic mitjà per sobreviure.

 • 154

  - 17/12/11

  LA OTRA IMAGEN

  Aquesta setmana l’espai de cinema de l’XTVL presenta el film La otra imagen, una pel·lícula del director Antoni Ribas amb les actuacions de Francisco Rabal, Julian Mateos, Jeannine Mestres, Asunción Balaguer, Jordi Bofill i Fernando García Ulloa. Faula moral centrada en el món dels invidents. Un matrimoni de joves invidents, pares d’una noia sense cap problema físic, veuen com les seves vides fan un gir quan, en un concert, coneixen un home també cec ple de vitalitat. Entre aquests tres personatges es crearà un triangle amorós, a traves del qual es reflexiona sobre la seva problemàtica i altres qüestions socials.

 • 153

  - 10/12/11

  LA VAQUILLA

  L’espai de cinema de l’XTVL ofereix aquest dissabte la pel·lícula La vaquilla del director Jose Luis García Berlanga amb les actuacions d'Alfredo Landa, José Sacristán, Carles Velat i Guillermo Montesinos. La primera línia del front durant la Guerra Civil espanyola; la guerra dura ja des de fa dos anys i durant tot aquest temps no s'ha disparat cap tret. Els soldats es queden adormits, escriuen cartes i juguen a cartes. Però aviat la tranquil·litat es veu interrompuda per un altaveu de la zona nacional que anuncia la celebració del sant patró de la Verge d'Agost. L'endemà hi haurà un banquet, un ball i una carrera de toros al poble del costat. Cinc soldats republicans decideixen segrestar el toro per aconseguir el menjar que tant necessiten i també per fastiguejar les celebracions de l'enemic i així aixecar la moral de les seves tropes. Aconseguiran el seu objectiu?

 • 152

  - 03/12/11

  NAFTALINA

  En una petita població catalana de l’interior, els membres d'una família tradicional entren en conflicte quan apareix una amiga de la filla gran que vol obrir una acadèmia de ball al poble. Quan mor la mare, els diferents caràcters dels personatges acaben destruint la unitat familiar.

 • 151

  - 26/11/11

  BARRIOS ALTOS

  Aquesta setmana l’espai de cinema de l’XTVL presenta el film Barrios Altos, una pel·lícula del director Jose Luis García Berlanga, amb les actuacions de Victoria Abril, Juanjo Puigcorbé, Lorenzo Santamaría, Carmen Conesa. Barrios altos és una pel·lícula d’aventures narrada en un to de comèdia “trampejant”, segons la propia expressió del cineasta, entre el suspens i el gag. Segons Berlanga aquest to de comèdia del film permet un tractament indulgent dels personatges. A la Verónica, d'una part adinerada de la ciutat, li agrada viure fora d'aquests límits, lluny de la influència del seu ex-marit, l'Edmundo, pare del seu fill Nico, i del seu amant, en Luis, el soci de l'Edmundo. Un dia la història passa a un terreny més complicat. Després d'una festa del filantrop Kramer el millor client de l'Edmundo, la Verónica descobreix que el seu bon amic Carlos, confident i massatgista, ha mort en estranyes circumstàncies.

 • 150

  - 19/11/11

  MANDERLEY

  Reflexió sobre la frustració i el pas del temps, a mig camí entre la ficció i el documental, protagonitzada per somiadors i marginats, que viatgen a través dels miralls de la cinefília i l’enfrontament amb sí mateixos.

 • 149

  - 12/11/11

  LA CÁRCEL DE CRISTAL

  La cárcel de cristal és un melodrama ambientat en el món del teatre. A causa d’un accident, una actriu que té greus problemes en el seu matrimoni es queda progressivament sorda. Les relacions amb el seu marit, el director de la companyia, cada vegada són més distants perquè ella només pensa en la seva carrera.

 • 148

  - 05/11/11

  EL ACECHO

  Aquesta setmana l’espai de cinema de l’XTVL presenta el film El acecho, una pel·lícula del director Philippe Condroyer amb les actuacions de Jean-Louis Trintignant, Valerie Lagrange, Luis Prendes, Jose M.Angelat, Luis Padros, Manuel Bronchud,Andre Oumansky i Emilio Sancho. El protagonista de El acecho és en Julius que arriba a Espanya, acompanyat del seu nebot i un amic, buscant el comandant de les SS, Schmidt, que va torturar al seu germà fins a matar-lo en un camp de concentració. El nazi, Hans Fromm, és un arquitecte que viu una vida ordenada i s'ha convertit en el blanc d'un esquadró.

 • 147

  - 29/10/11

  AQUESTA NIT O MAI

  Un viatge turmentat per un laberint de focs passionals on, a través de les forces combinades del destí i la màgia, una fauna humana multicolor aconsegueix fer realitat el seu destí: viure la celebració de Sant Joan com si fos un somni, sota la lluna d'estiu.

 • 146

  - 22/10/11

  UN NEGRE AMB UN SAXO

  Un negre amb un saxo és un viatge pels complexos carrers de la prostitució a la ciutat de València. Héctor Barrera, ex-boxejador i ara columnista d’homicidis, pren la decisió d’introduir-se en aquest món i troba molts personatges singulars: Sandokan, La Dama Blanca, Remigio i el Artillero... Tothom l’adverteix que és molt perillós ficar-se en un món tan fosc, però Barrera, el millor boxejador de pes mig dret d’Europa, vol arribar fins el final. Enmig de tot hi ha en Sam, un negre que només intentar tocar algunes notes del seu desafinat saxo i seguir sent negre.

 • 145

  - 15/10/11

  MÉS ENLLÀ DE LA PASSIÓ

  Pel·lícula del director Jesús Garay, que va realitzar una adaptació lliure de la novel·la La imatge de Jean de Berg, retrat romàntic d'una dona que viu una història passional. Irene, una jove cantant de pop desapareix la mateixa nit que havia d’actuar en un local ple de públic. Pateix una estranya malaltia psicològica que li produeix ferides a les mans i els peus. Un periodista persegueix la història per aconseguir el reportatge de la seva vida, però també d’altres personatges inicien la seva recerca.

 • 144

  - 08/10/11

  ROSITA, PLEASE!

  La Rosita, diva temperamental de l'òpera, marxa de l'escenari de Tristà i Isolda a Hollywood i marxa cap a Bulgària, on un vell amic ha obert un restaurant.

 • 143

  - 01/10/11

  L'ENFONSAMENT DEL TITANIC

  Aquesta setmana l’espai de cinema de l’XTVL presenta el film L'enfonsament del Titanic, una pel·lícula del director català Antonio Chavarrias amb les actuacions de Sergi Mateu, Laura Accati, Àlex Casanovas, Diana Sassen, Fermí Reixach i Rosa Mª Sardà. La tercera pel·lícula d’Antonio Chavarrías és una comèdia agredolça sobre la societat catalana dels anys noranta, sobretot de les parelles. El punt de partida és la crisi d’un matrimoni amb dos fills. La Bea és psicòloga i l'Albert treballa en una emissora de ràdio amb problemes d’audiència on comparteix programa amb una parella a punt de casar-se, Àlex i Carme. Albert està disposat a seduir la Carme encara que per això hagi d’enganyar a la seva dona i al seu millor amic.

 • 142

  - 24/09/11

  BICICLETA, CULLERA, POMA

  Dins la setmana de l'Alzheimer, l’espai de cinema de l’XTVL ofereix aquest dissabte el documental Bicicleta, cullera, poma del director Carles Bosch. Aquesta coproducció de Cromosoma Films, Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i la Xarxa de Televisions Locals va guanyar el Goya 2011 al millor Documental. Bicicleta, cullera, poma segueix durant dos anys la vida del president Pasqual Maragall al que se li va diagnosticar la malaltia de l'Alzheimer la tardor del 2007. Superat el cop inicial, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia, i des del primer moment, aquesta pel·lícula es converteix en testimoni d'excepció. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar juntament amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal.

 • 141

  - 17/09/11

  HISTÒRIES DE LA PUTA MILI

  Basada en els còmics publicats durant 15 anys a la revista El Jueves, el film explica les aventures i desventures d’un entregat grup de soldats comandats per l’heroic i temperamental sargent Arensivia.

 • 140

  - 10/09/11

  ELS DE DAVANT

  Als anys trenta, les modernes tecnologies industrials aplicades a les guerres creen una nova situació: la destrucció massiva, instantània i indiscriminada, que afecta tant a civils com a combatents. Barcelona va ser la primera gran ciutat bombardejada des de l'aire sistemàticament, després del tràgic bombardeig de Guernika. Entre el 16 i el 18 de març de 1938, Barcelona va ser continuament bombardejada, de dia i de nit durant tres dies; milers de ciutadans van perdre la seva casa i mil tres-cents van morir (cent divuit eren nens). Els successos, mirant més enllà del cas concret de Barcelona, van ser determinants per establir les bases de la fatídica II Guerra Mundial y els bombardejos de Dresde, Colonia Londres, Hiroshima, Nagasaki...

 • 139

  - 03/09/11

  NOS HACEMOS FALTA

  Un germà acabat de descobrir, un amic calvo i malparit, un camió amb cargament clandestí amb el que viatjar pel desert, i una xicota que no acaba d'aparèixer per enlloc.

 • 138

  - 27/08/11

  PASSATGER CLANDESTÍ

  Un magnat del cinema mor en una gran mansió de Londres. El Consell d'Administració de la societat descobreix davant el notari que tota la seva important herència va dirigida cap en René Marechal - un fill desconegut del magnat -. Un antic amic anglès del recent difunt, el major Owen, opta per anar a la recerca del noi amb l'objectiu de apadrinar-lo.

 • 137

  - 20/08/11

  ESCENES D'UNA ORGIA A FORMENTERA

  Després d’haver assolit l’èxit i el reconeixement artístic per les seves interpretacions a l’escenari, Joan Barnat abandona el teatre definitivament per dedicar-se, només, a la televisió. Però una sèrie de fets el fan perdre el control i s’obsessiona en deixar la seva feina a la televisió per anar a buscar un antic amor dels anys 70 a l’illa de Formentera. La seva dona, que també és la directora de l’espectacle, així com els col•laboradors i un patrocinador, decideixen que no poden permetre que en Joan els deixi sense programa ni feina i, per fer-lo feliç i convèncer-lo que no deixi la feina, organitzen una festa a Formentera on li asseguren que hi trobarà la Layla, el seu amor perdut.

 • 136

  - 13/08/11

  GARY COOPER QUE ESTÁS EN LOS CIELOS

  La protagonista és una realitzadora de televisió amb una vida sentimental un pèl desordenada i infeliç, que rep la notícia de qué té un tumor i que ha de ser operada ràpidament.

 • 135

  - 06/08/11

  UNA OMBRA AL JARDÍ

  Lluís, un investigador botànic a qui abandona la seva dona, es trasllada a un pis nou. El seu nou espai físic es veu influït per una jove que antigament l’ocupava i els records i sensacions nostàlgiques del protagonista es confondran amb la intuïció d’una presència inexistent. Lluís troba, finalment, a la jove i el que s’origina entre ells els porta a un progressiu procés de destrucció. L’inesperat assassinat de la seva dona fa esclatar la situació. Lluís intenta seguir la seva vida amb normalitat però, tot i això, es converteix en un home amenaçat i ple de dubtes, assetjat per un policia i per la desconfiança que poc a poc creix a la seva jove amant.

 • 134

  - 30/07/11

  COLMILLO BLANCO

  Inspirada directament en la novel·la de Jack London, el film explica la història entre Colmillo blanc, un gos llop, i el periodista Jason Scott.

 • 133

  - 23/07/11

  SONORA

  El film explica la venjança d’un home contra els assassins de la seva dona.

 • 132

  - 16/07/11

  TORMENTA SOBRE EL PACÍFICO

  Convertit en un tranquil pare de família, l’excomisari Surcouf rep de Napoleó l’encàrrec de recuperar uns valuosos documents que estan a mans dels anglesos, a l’interior de l’illa de Mahais.

 • 131

  - 09/07/11

  EL TIGRE DE LOS SIETE MARES

  En Surcouf és el més gran dels corsaris de França i el més temut a Anglaterra. Quan els anglesos bloquegen l’illa de França, condemnant la població a la fam, Surcouf rep l’ordre del governador d’anar a la recerca de provisions.

 • 130

  - 02/07/11

  MR. DINAMITA

  La central de la CIA confirma la notícia de que ha desaparegut una bomba atòmica de l’arsenal dels Estats Units. Les sospites recauen sobre un multimilionari sicilià i Mr. Dinamita, un agent secret, serà l’encarregat de resoldre el cas.

 • 129

  - 25/06/11

  A RAS DE SUELO

  Una amarga pel·lícula amb diferents històries on apareixen quatre persones amb una imperiosa necessitat de trobar un centre de gravetat permanent. Per aconseguir-ho, tothom haurà de fer canvis. Aquesta història investiga la necessitat d'aquest canvi i parla de les pors de l'inconscient i la lluita dels personatges per superar-la. Alguns ho aconseguiran mentre d'altres intentaran buscar sense parar el que és inassequible. Com a la vida mateix.

 • 128

  - 18/06/11

  MYWAY

  Myway és un drama intimista amb dosi de suspens que explica la història de Marco (Ariel Casas), un petit narcotraficant que vol deixar la ''professió'' i portar una vida normal amb la seva dona (Silvia Marsó), la seva filla (Susana Fawaz) i el seu germà (Jaume García Arija). Però després de la mort de la seva mare (Asunción Balaguer) descobreix que el seu pare (Joan Dalmau), amb qui feia anys que no tenia tracte, pateix un principi d'Alzheimer, de manera que decideix tenir-lo a casa. El nou entorn familiar, cada vegada més complicat i enrarit, i l'ombra del narcotràfic faran que els esdeveniments es precipitin d'una forma difícil de predir.

 • 127

  - 11/06/11

  L'ILLA DE L'HOLANDÈS

  Lluís Dalmau, un jove professor d'universitat, arriba a una illa després que el deportin per la seva activitat política. És el 1969 i a l’illa, que travessa dificultats econòmiques, es debat si la solució seria la construcció d'un resort turístic amb capital estranger. En aquest context, Dalmau inicia un romanç amb Feli, una jove i atractiva grangera. Això desencadena que Feli es replantegi la seva relació amb Patrice el belga, un estranger amb un passat fosc que dirigeix l’hostal de l’illa. Però és en aquest passat fosc d'on sorgirà la solució per als problemes de l’illa.

 • 126

  LA ÚLTIMA MIRADA

  Un escriptor i periodista espanyol d’origen argentí, els pares del qual van ser torturats i assassinats durant la dictadura militar, torna a l’Argentina per acabar d’escriure un relat sobre la seva família amb la intenció de venjar-se del comissari responsable de les morts. Però la situació es complica quan s’enamora de la filla del comissari...

 • 125

  - 28/05/11

  CINECLUB

  Cinéclub és la historia del tancament d’un cinema d’art i assaig. El cinema va morint i els seus habitants – projeccionista, taquillera, espectador – van desapareixent amb ell, tenyint-se d’anacronisme. Un dels escassos espectadors d’aquests petit cinema s’enamora de la taquillera, qui es mostra indiferent. La decadència d’aquesta relació es desenvolupa en paral·lel a la decadència de la sala de cinema, que va desapareixen en el més absolut silenci, sempre buida, aparentment sense cap futur; tot i que potser quedi una sortida.

 • 124

  - 21/05/11

  ELECTROSHOCK

  A causa dels prejudicis de la societat, dues dones enamorades, la Maria Carmen i la Isabel, no poden viure juntes. Aquesta situació les durà a l'autodestrucció.

 • 123

  - 14/05/11

  MARIPOSA NEGRA

  Gabriela, una jove professora, s'assabenta de l'assassinat de la seva parella, el jove jutge Guido Pazos. Impactada per la inesperada pèrdua, s'abandona a la foscor del seu dolor però l'aparició d'una notícia que relaciona Guido amb una orgia d'homosexuals la fa reaccionar. Obsessionada per esbrinar quins poders ocults hi ha darrere del crim, coneix a l'Ángela, una periodista amb qui estableix un particular relació i amb qui descobrirà les entranyes d'una corrupció que prové de les més altes esferes del poder.

 • 122

  - 07/05/11

  LOS CRONOCRÍMENES

  Un home que viatja al passat per accident i es troba a si mateix. Una noia despullada al bell mig del bosc. Un estrany individu amb el rostre cobert amb benes de color rosa. Una inquietant mansió al cim d'un turó. Tot són peces d'un imprevisible puzle en què el terror, el drama i el suspens arrosseguen el nostre protagonista cap a un crim inimaginable. Qui és l'assassí? Qui la víctima?

 • 121

  - 30/04/11

  PRESUMPTES IMPLICATS

  El Presumptes Implicats és un equip de futbol patètic. En Víctor i quatre amics, tots cap a la trentena, són derrotats per en Santi i el seu equip de nens pretensiosos i rics. Per celebrar l'aniversari d'en Víctor, en acabar el partit, van a un bar, on topen amb en Santi. Beguts i deprimits, decideixen fer-li una mala jugada. A causa d'aquesta broma, però, en Santi perd la xicota, la feina, el cotxe, tot; per la qual cosa, amb tants remordiments, els Presumptes Implicats decideix arreglar-li la vida sense que se n'adoni.

 • 120

  - 23/04/11

  INCONSCIENTS

  Barcelona, 1913. Alma és una de les dones més modernes de la seva època. El seu pare és el principal neurocirurgià del país. El seu marit, el doctor León Pardo, psiquiatre, esdevé seguidor del revolucionari doctor Freud i les seves avançades i extraordinàriament escandaloses teories sobre la histèria i la sexualitat. Salvador és el cunyat d'Alma, també és psiquiatre, i n'està profundament enamorat. Tot comença la tarda que Alma torna a casa i troba el seu marit plorant, a punt de desaparèixer de la seva vida i de la de qualsevol altre. León surt corrents i deixa Alma sola i a punt de donar a llum. Salvador l'ajuda a trobar el seu desaparegut marit, tot i que la lògica l'avisa que s'està ficant en un terrible embolic. Alma i Salvador inicien una aventura a la manera de Sherlock Holmes, en la qual la hipnosi, l'amor, el perill i qualsevol tabú que es pugui imaginar estan tots entrellaçats.

 • 119

  - 16/04/11

  JOVES

  Un retrat de tres joves que s'evadeixen cap el futur en busca d'una felicitat il·lusòria. En Jordi vol triomfar al mercat de valors a qualsevol preu; la Cristina combina beguda, drogues i sexe durant la celebració salvatge del seu aniversari; i en Pau, que anhela l'excitació de les emocions poderoses, adopta una actitud violenta i xenòfoba.

 • 118

  - 09/04/11

  JO

  Un poble a Mallorca. Un nou treballador alemany. Una sospita no verbalitzada. Una feina a conservar. Jo és la història d'un home que, sentint-se acusat d'una cosa que no ha fet, mira de demostrar una innocència que ningú qüestiona. Els seus intents per resoldre aquesta situació el portaran a enfrontar-se amb el veritable problema: ell mateix.

 • 117

  - 02/04/11

  ESTOCOLM

  Una colla d'amics posen a prova els límits de l'amistat, l'amor i la vida en consumir èxtasi i viure a les espatlles de les seves famílies, estudis, treballs i la resta de convencionalismes.

 • 116

  - 26/03/11

  PIC-NIC

  Agost, una platja de la Mediterrània. Amb aquestes coordenades, Pic-nic s'acosta a un grup de personatges que, encara que de passada per aquesta platja, semblen haver estat sempre aquí, en la seva rutina de veïns de tovallola o en l'anonimat de la massa que dormita sota els para-sols. La mirada de la càmera, pausada i incisiva, aconsegueix que un conjunt d'escenes quotidianes es converteixin en una lúcida reflexió sobre l'home actual i sobre la paradoxa en què s'ha convertit el que anomenem, potser ingènuament, temps lliure.

 • 115

  - 19/03/11

  CUBA LE CANTA A SERRAT

  A partir del concert fet pel cantautor Juan Manuel Serrat l'any 1973 a l'Havana coneixem tres generacions de músics cubans que canten les cançons famoses de Serrat i expliquen per què les han triat. També trobem amics i personalitats cubanes que han passat temps amb Serrat durant les seves visites a l'illa. Apareixen artistes com Pio Leyva, Ibrahim Ferrer, Pablo Milanés, Silvio Rodríguez, Omara Portuondo, Orquesta Aragón, Chucho Valdés, Fran Fernández i el Grupo Compay Segundo. (TP)

 • 114

  - 12/03/11

  TEMPS D'AIGUA

  Documental contemplatiu sobre hàbits en perill d'extinció. Situada en una àrea de gran desenvolupament urbà, la costa de València, hi ha una petita zona on el temps sembla haver-se congelat. En el districte de l'Albufera de València, un recurs tan escàs com l'aigua sempre ha estat una forma de vida i transport. Formada per multitud de notes audiovisuals preses en un llarg període de temps, la història es construeix poèticament, a mitjan camí entre la ficció i el documental, entre l'antropologia i l'art. (TP)

 • 113

  - 05/03/11

  PARAULES VERITABLES

  Una mirada a la vida i l'obra de Mario Benedetti, un dels escriptors més importants del segle XX a Sud-amèrica. Hi figuren impressions d'ell mateix, de Joan Manuel Serrat, de Manuel Vázquez Monatalbán i del premi Nobel de literatura José Saramago, entre d'altres. TP

 • 112

  - 26/02/11

  CANET ROCK

  Documental sobre el festival de música de la localitat catalana de Canet. (+18)

 • 111

  - 19/02/11

  CARA AL MAR

  El barri de la Barceloneta compta ja amb un quart de mil·lenni d'història a les seves espatlles, però ni tan sols això pot evitar que els veïns vegin i acceptin amb resignació que molts dels seus costums i tradicions tenen els dies comptats. Els temps canvien i aquells dies en què tots el veïns es coneixien, deixaven les portes obertes de casa seva i dormien amb mantes al carrer perquè no hi havia prou espai als famosos 30 metres quadrats de casa, queden ja enrere, retinguts en les seves memòries. I és que aquell que sempre havia estat un barri de pescadors, obrers i estibadors s'està convertint en el Miami Beach del Mediterrani Català. (TP)

 • 110

  - 12/02/11

  ROCK & CAT

  A finals dels anys 80 esclata un fenomen nou, el rock català. Boig per tu, L'Empordà, Bon dia, Si véns i moltes altres cançons, autèntics himnes d'una generació, són interpretades de nou a Rock & Cat pels artistes que les van popularitzar compartint escenari en un espai absolutament extraordinari: el Gran Teatre del Liceu. (TP)

 • 109

  - 05/02/11

  LA VENJANÇA DEL PROSCRIT

  Una dona explica els seus viatges als llocs que el cinema ha convertit en mítics i que va conèixer als cinemes de barri de la seva infància. Aquesta introspecció la porta a les seves primeres experiències amb les ''aventis'' que els nens de la seva edat acostumaven a explicar i que eren el seu entreteniment favorit. Així, la dona relata la primera ''aventi'' que va escoltar i la primera que ella mateixa va narrar.

 • 108

  - 29/01/11

  LLUMS O OMBRES. LA REINSERCIÓ A DEBAT

  Aquest documental il·lustrat per un ampli espectre de personalitats del món jurídic i penitenciari, intenta esbrinar si és possible la reinserció de presos després de passar per una presó. És un problema etern? Existeix alguna societat sense presons?

 • 107

  - 22/01/11

  PROFESSIONALS. ELS ATRACADORS MES PERILLOSOS DELS 80

  Des de mitjans dels anys 70 fins a la darreria dels 80, una nova generació de delinqüents juvenils va crear una alarma social impressionant. Eren els temps de la por ciutadana. Eren anys de crisi econòmica i polítiques de transició. Anys que van formar una generació de joves perduts i van escollir una minoria selecta especialitzada en els atracaments a sucursals bancàries. Són individus que van néixer i es van criar sota la influència de la delinqüència dels anys 50 i 60, que van ser instruïts mitjançant codis antics i criteris del bandolerisme espanyol. Volien fer dels atracadors una casta única i inimitable dins de la delinqüència del moment. Així, van decidir atracar bancs a mà armada per tal de mantenir l'alt nivell de vida al qual ells mateixos ja s'havien acostumat. I quan les sucursals bancàries es van cansar de patir l'onada d'atracaments més grans de la història, va produir-se un canvi de rumb dins la situació d'aquell benestar criminal.

 • 106

  - 15/01/11

  A LA RECERCA DEL GRIAL

  Al món occidental, quan ens referim a la llegenda delGrial, es crea una expectació superior a la d'altres llegendes o símbols incorporats als cultes oficials. I possiblement es degui al rpocés de recerca que implica aquest mite, el què el fa realment diferent a tots els altres. El Grial què és, un objecte o una recerca espiritual? Hi ha alguna prova que ens permeti suposar que va existir? El documental s’endinsa en un món màgic i misteriós. Jordi Dauder és el conductor d’aquest film i ell mateix viu un viatge iniciàtic similar al realitzat pel personatge de Parsifal. El Parsifal de Wagner i altres composicions del mateix caràcter ens acompanyen en aquest viatge a un món de llegendes, mites i secrets per terres d’Occitània.

 • 105

  - 08/01/11

  MARES DE NINGÚ

  Reflexió sobre el món de les dones sense sostre a partir del moment en què van decidir deixar l'abric d'un sostre per viure al carrer. Què és el que les va portar a prendre aquesta decisió i com és la vida quan optes per sortir de la roda social?

 • 104

  - 01/01/11

  LA MUJER DEL DESIERTO

  Un viatge a la decadència de l’Imperi Romà amb una dona atractiva i estranya que acaba traicionant la seva missió per unir-se als bàrbars.

 • 103

  - 25/12/10

  LA PIEL QUEMADA

  Un poblet de la Costa Brava. Un paleta comença la seva jornada de treball. Al mateix temps, en un petit poble d'Andalusia, la seva dona i els seus dos fills emprenen el viatge que els portarà a reunir-se amb ell. Després d'alguns mesos d'esforços en solitari, l’home ha aconseguit llogar un petit cobert per viure. Una petita aventura amb una turista belga li fa descobrir un món insospitat.

 • 102

  - 18/12/10

  L'EXHIBIDOR

  Després d’un període recercant una feina, finalment en Jordi decideix fer-se càrrec d’un vell cinema en traspàs; d’aquesta forma, s’embarca en l’aventura de l’exhibició cinematogràfica, responsabilitzant-se també de les tasques empresarials, mentre que la seva xicota l’ajudarà exercint com a taquillera de la sala. Però lluny de gaudir d’un món màgicament idíl·lic, en Jordi ha de fer front als problemes que comporta aquest negoci.

 • 101

  - 11/12/10

  LOS CULPABLES

  Basada en l’obra teatral Culpables, de Jaime Salom. A Girona, la dona d’un industrial planteja al seu amant la possibilitat d’assassinar el seu marit. Aquest se n’assabenta i proposa a la parella un pla que beneficiaria a tots tres: el metge signaria la seva defunció, els amants es casarien i ell s’embutxacaria els diners.

 • 100

  - 04/12/10

  LA ARAUCANA

  Basada en el poema èpic homònim d’Alonso d' Ercilla, explica la història de la conquesta de Xile protagonitzada per Pedro de Valdivia i la ressistència araucana.

 • 99

  - 27/11/10

  M' ENTERRO EN ELS FONAMENTS

  Basada en la novel·la de Manuel de Pedrolo M’enterro en els fonaments. La Renata, una jove que treballa de cambrera en un club, coneix casualment a en Molina Costa, un home de molt bona posició política. L’Aleix, un jove estudiant que té relacions amoroses amb la Renata, decideix aprofitar les circumstàncies per assassinar en Molina amb la complicitat de la noia. En Farràs, pare de l'Aleix, ho sospita. Les relacions entre pare i fill no són bones. Tenen punts de vista ideològics radicalment oposats. (No es va poder estrenar fins set anys després de la seva realització, prohibida i multada pel regim franquista.)

 • 98

  - 20/11/10

  MONTURIOL, EL SR. DEL MAR

  En el cim de l’època romàntica, coincidint amb Jules Verne, Narcís Monturiol va imaginar que el fons del mar era navegable. El seu sentit pràctic li va fer veure que el seu somni es podia transformar en realitat. En aquells anys, Barcelona començava el seu creixement industrial i una part de la societat el va ajudar a construir el submarí. Monturiol va lluitar amb tenacitat i va dedicar quasi tota la seva vida al seu invent.En el cim de l’època romàntica, coincidint amb Jules Verne, Narcís Monturiol va imaginar que el fons del mar era navegable. El seu sentit pràctic li va fer veure que el seu somni es podia transformar en realitat. En aquells anys, Barcelona començava el seu creixement industrial i una part de la societat el va ajudar a construir el submarí. Monturiol va lluitar amb tenacitat i va dedicar quasi tota la seva vida al seu invent.

 • 97

  - 13/11/10

  HOTEL ROOM

  El director català Cesc Gay i l'argentí Daniel Gimelberg van rodar l’any 1997 aquest film que transcorre íntegrament en una habitació d'un hotel mediocre de Harlem. Els cineastes, que partien d'un pressupost molt baix, van triar aquest escenari per tractar temes com l’atzar, la solitud, la incomunicació i les inclinacions sexuals a través de l’humor negre. Cinc històries dramàtiques que es creuen en un mateix espai i un mateix calorós 4 de juliol. Gay i Gimelberg, que s’havien conegut a Nova York mentre treballaven de manobres, van unir esforços per rodar aquesta cinta en només 16 dies, en blanc i negre i en anglès.

 • 96

  - 06/11/10

  ONE DOLLAR, EL PRECIO DE LA VIDA

  Deu anys després de la invasió de Panamà per part dels Estats Units (en la que es va denominar ‘Operació Causa Justa’), Héctor Herrera es va infiltrar en les bandes del país amb la intenció de documentar, segons les seves paraules, ‘l’addicció a les drogues, el culte a la violència, el poc valor de la vida i l’absoluta obsessió per ser el més respectat i temut’.

 • 95

  - 30/10/10

  HO SAP EL SR. MINISTRE?

  El Ministeri de Defensa aprova la concessió d’un projecte de reforma dels uniformes militars. Un dels projectes finalistes és el de l’empresa ‘Fils i filles’, però el director general del Ministeri els posa com a condició indispensable crear una nova societat, de la qual ha de formar part un empresari andalus amic seu. Catalans, andalusos i madrilenys es reuneixen, la comèdia està servida.

 • 94

  - 23/10/10

  MORIR O NO

  1.- Morir. Set històries independents que acaben amb la mort d'un dels seus protagonistes. Un director de cinema que intenta sortir del seu desert creatiu. Un heroinòman que no es resisteix al cavall. Una nena que s'ofega amb els ossos del pollastre. Un malalt que no aconsegueix prémer el botó d'alarma a l'hospital. Una histèrica que s'ho monta amb pastilles i Aigua del Carme. Un jove motorista atropellat per la policia. Un executiu víctima d'un assassí a sou. 2.- No morir. Les set històries s'encadenen, en clau d'humor, en una sola: ningú mor i tots els personatges tenen relació entre ells. Es tracta d'una segona oportunitat del destí o són només les elucubracions d'un director de cinema àvid d'una bona història per a la seva nova pel.lícula?

 • 93

  - 16/10/10

  UN COS AL BOSC

  Uns caçadors troben el cadàver d’una jove al bosc i una tinent de la guàrdia civil investiga el cas intentant reconstruir l’última nit de la jove

 • 92

  - 09/10/10

  EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

  Fris minimal·lista en quinze epidodis al voltant de la conducta humana (desig, sumissió, amor, gelosia, enteniment, honestedat, sinceritat, passió, fe...) situat entre dues històries fantàstiques sobre la voluntat i el dubte.

 • 91

  - 02/10/10

  MONES COM LA BECKY

  Fa cap a setanta anys, un neuròleg portugués anomenat Egas Moniz va assistir a un congrés de psicologia a Londres. Allà, un biòleg americà, el dr. Fulton, va presentar una ximpanzè anomenada Becky, que era un animal encantador. A continuació va projectar una pel.lícula en què el mateix animal apareixia com una bèstia tremendament agressiva. El dr. Fulton va explicar als assistents que havia practicat a la ximpanzè una ablació del lòbul central del cervell i que l'agressiu animal s'havia convertit en una mona de peluix. El professor Egas Moniz va tornar a Portugal amb la idea d'aplicar aquesta teràpia als esquizofrènics i aplacar així les seves agitacions. Aquest és el principi de la història que relata «Mones com la Becky». La resta, ja la veureu vosaltres mateixos.

 • 90

  - 25/09/10

  LE JOURNAL DE LADY M

  Una nit de tormenta a París, el Diego, un pintor català, coneix a una cantant, l'M. De seguida neix una profunda passió entre ells però l'M s'assabenta que ell està casat i té una filla i per això l'abandona.

 • 89

  - 18/09/10

  ANITA NO PERD EL TREN

  Anita veu com les més de tres dècades que ha estat fent de taquillera en un cinema de barri s'enfonsen literalment: el local va a terra per donar pas a unes multisales i ella és prejubilada perquè no lliga amb la nova imatge de l'empresa. Incapaç de remuntar el xoc, per inèrcia, continua anant cada dia al descampat on hi havia abans el cinema i on ara una constructora està aixecant les noves sales. Anita, per una jugada de l'atzar, acaba enamorada i embolicada amb l'home que porta l'excavadora de l'obra. S'inicia una relació tendra i alhora agredolça, realitzada a les fosques dins la caravana on l'empresa té les oficines. Ell és casat i no ho amaga. Però, tot i amb això, tots dos aconsegueixen, gràcies a les seves trobades clandestines diàries, d'obrir una porta d'esperança pel futur. És una relació sense perspectives, però en el cas d'Anita, amb els cinquanta anys nous de trinca, l'ajuda a marcar un abans i un després en la seva vida.

 • 88

  - 11/09/10

  GRÀCIES PER LA PROPINA

  Història d'una peculiar família de formació lliberal en la que dos oncles aparentment solters fan les funcions de pare i mare dels seus dos nebots òrfens. Una escola repressiva, una església i unes forces de l'ordre omnipresents, uns burdells plàcids i uns cafès plens de caliu són alguns dels escenaris i personatges de la pel.lícula.

 • 87

  - 04/09/10

  CARÍCIES

  La ciutat, neguitosa, de nit. Assistim a una ronda (discontínua) d'onze històries de personatges amb diferentes relacions: parelles, mare-filla, companys, germans, joves-vells, pare-fill, amants, pare-filla, mare-fill.., que no aconsegueixen acariciar-se (comunicar-se, estimar-se).Època actual, fi del mil.leni. Situacions nues on l'ésser humà fa aflorar les seves emocions més intenses i també els seus instints més baixos. Desamor, però també amor. Moltes possibles formes d'amor. Malgrat la proximitat, les persones poden ser del tot desconegudes. Parlen sense escoltar, escolten sense sentir i actuen sense mirar. Però també hi pot haver una espurna d'esperança, de comunicació, unes carícies.

 • 86

  - 28/08/10

  RATETA, RATETA

  Desitjava ser rica, tenir amants, anar-se’n a Barcelona: però la Montserrateta va haver de conformar-se en viure en un petit poble del Pirineu, amb un novio rude i de faccions dures, i haver de munyir les vaques a la granja dels seus pares, fins que un dia, mentre escombra les escales, igual que en un conte de fades, troba un bitllet de loteria. La seva vida canvia, però tot i que sembli difícil de creure, cinc-cents milions de pessetes poden ser un problema...

 • 85

  - 21/08/10

  QUÈ T'HI JUGUES MARI PILI?

  Tres dones joves que comparteixen pis decideix fer una aposta: qui serà la primera que trobi un home que els pregunti el seu nom? A partir d'aquí esclata una guerra de sexes amb un final feliç.

 • 84

  - 14/08/10

  TERRA I LLIBERTAT

  Un jove comunista anglés viatja a la penínsul Ibèrica i s’uneix a un grup de milicians per a lluitar contra el franquisme en temps de la Guerra Civil espanyola.

 • 83

  - 07/08/10

  MANILA

  El Nico és un petit delinqüent sense massa sort que un dia, per casualitat, descobreix el Manila, un elegant club nocturn a la part alta de la ciutat, freqüentat per personatges molt diversos. El carles és executiu d’un banc i la Sara una prostituta de luxe. El Nico es relacionarà amb els dos personatges fins el punt que el Carles li demanarà que l’ajudi a robar un banc.

 • 82

  - 31/07/10

  FLORES DE SANGRE

  La pel·ícula explica la història de la Lily i la Pam, mare i filla que formen una peculiar parella. La seva vida transcorre entre amants, fugides i espectacles de cabaret. La Lily perd la custòdia de la seva filla i tot el seu món de somnis, emocions i glamour es desmorona, iniciant un descens als inferns.

 • 81

  - 24/07/10

  HABLAMOS ESTA NOCHE

  El director d’una central nuclear inicia una aventura amb una becària mentre es questiona la seguretat de la seva empresa.

 • 80

  - 17/07/10

  EL VICARI D'OLOT

  En un petit poble de Catalunya, aprofiten la visita d'una autoritat eclesiàstica, en període de vacances, per a organitzar unes jornades sobre el tema de la religió i el sexe a l'actualitat. Això provoca que el poble es divideixi en dos bàndols, els que estan a favor i els que estan en contra del "congrés", fins que finalment després d'una sèrie de negociacions entre ambdós bàndols, s'arriba al consens.

 • 79

  - 10/07/10

  PA D'ÀNGEL

  Barcelona, 1983, l’Agustí és un advocat d’esquerres, ateu i amb un passat de lluita política clandestina, que descobreix que la seva filla s’ha batejat en secret als 15 anys. Els amics del pare es veuran sorpresos de com l’Agustí reacciona davant la religiositat de la seva filla.

 • 78

  - 03/07/10

  INTERIOR ROJO

  Inspirada en la novel·la d’Andreiev ‘Entre tinieblas’, la història es situa a principis de segle en una ciutat industrial catalana, plena de contradiccions i conflictes socials. El ‘Nil’, membre d’un grup terrorista que participa en diferents atemptats i és perseguit per la policia, s’amaga en un bordell on coneixerà la Liuba.

 • 77

  - 26/06/10

  BARCELONA CONNECTION

  A finals dels 80 Barcelona s’ha convertit en una de les capitals europees del tràfic de drogues, fins el punt que importants mafiosos l’han escollit com a seu per les seves trobades.

 • 76

  - 19/06/10

  LA PLAÇA DEL DIAMANT

  La plaça del Diamant, adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Mercè Rodoreda, fa una crònica fidel de la Barcelona de postguerra a través del personatge de Natàlia, coneguda com a Colometa. Ella és una de les tantes noies que accepta amb resignació la seva vida i el seu matrimoni durant la Segona República. Però un cop acabada la Guerra Civil, en una Barcelona que ja no és la mateixa, la Colometa vol deixar de ser la Colometa. Dirigida per Francesc Betriu l’any 1982, la pel·lícula té com a protagonistes Silvia Munt i Lluís Homar.

 • 75

  - 12/06/10

  ASALTO AL BANCO CENTRAL

  Adaptació cinematogràfica d’un succés real que va tenir lloc el 23 de maig de 1981, en elque estaven implicats un locutor de TV, el director d’un important diari i un diputat.

 • 74

  - 05/06/10

  ENTRE PARÈNTESIS

  Després d’un sopar de retrobament, dos amics decideixen fer una sortida per recordar els vells temps sense les seves respectives parelles. Durant aquesta sortida, apareixeran les seves frustracions com a persones i la crisi de les seva relació de parella.

 • 73

  - 29/05/10

  SUBJÚDICE

  L’Elena és una advocada que rep la visita de la Paula, una jove immigrant que assegura haver estat víctima d’assetjament sexual per part del seu antic cap, un prestigiós empresari que acaba de presentar la seva candidatura a les eleccions. La querella que presenta l’Elena sembla condemnada al fracàs, però quan el cas arriba a la premsa es converteix en un escàndol. Dirigida per Josep Maria Forn, la pel·lícula està protagonitzada per Sílvia Munt, Abel Folk, Icíar Bollaín i Jordi Dauder.

 • 72

  - 22/05/10

  L'ESCOT

  La Marta és una dona atractiva, intel·ligent i lliure que utilitza els homes i després els desprecia. Treballa en un programa de ràdio nocturn a Eivissa, de temàtica eròtica, on aprofita el seu sentit de l’aventura i les trobades amoroses que manté amb els homes per fer que el seu programa sigui diferent i excitant alhora.

 • 71

  - 15/05/10

  ÉS QUAN DORMO QUE HI VEIG CLAR

  Pel·lícula basada en els textos del poeta J.V Foix i inspirada en l’estètica de l’Escola de Barcelona.

 • 70

  - 08/05/10

  LATINO BAR

  El mexicà Paul Leduc va dirigir el 1991 Latino Bar, una adaptació de la novel·la Santa, de Federico Gamboa, considerada una obra mestra de la literatura mexicana. Els protagonistes d’aquesta història són una ballarina d’un cabaret i un exconvicte, dos personatges imbuïts per un fort sentiment de ràbia contra els altres. Els seus camins es trobaran i viuran una història d’amor tan apassionada com tràgica. (+18)

 • 69

  - 01/05/10

  CRÀPULES (CUCARACHAS)

  El Gregorio és un escriptor que es troba en mig d’una crisi artística i existencial. Fa poc temps que s’ha separat de la Glòria i no entén per què s’ha arruïnat. El Víctor, el seu amic i editor, intenta animar-lo i li cedeix el seu apartament perquè acabi d’escriure la seva novel·la. El mateix dia del trasllat el Gregorio coneix la Julieta amb qui iniciarà una relació en secret.

 • 68

  - 24/04/10

  EL TAXISTA FUL

  pel·lícula basada en la singular vida de José, un taxista de Barcelona. El seu ofici s’assemblaria molt al de qualsevol altre taxista si no fos perquè els taxis que condueix són robats. El protagonista d’aquesta història roba, doncs, per poder treballar. El taxista ful intenta explicar què motiva una persona a actuar d’una manera tan absurda

 • 67

  - 17/04/10

  LA ADÚLTERA

  Malena, una dona que ja ha passat dels 30 anys, viu sola amb els seus pares en un poble de la Manxa. Un dia coneix a en Lucien, un francés afincat a Espanya que també està solter. El Lucien i la Malena es casen i marxen a viure a Madrid amb la mare d’ell. La passió durarà poc i la Malena s’anirà deprimint fins que un dia apareix la temptació.

 • 66

  - 10/04/10

  LA ROSSA DEL BAR

  Ventura Pons signa aquesta pel·lícula protagonitzada per Núria Hosta i Enric Majó, basada en la història d’amor entre una prostituta dels barris baixos de Barcelona i un dels clients del bar on treballa. Abans de l’emissió del film s’oferirà una entrevista amb Ventura Pons.

 • 65

  - 03/04/10

  EXCUSES

  Aquesta és la història de quatre personatges i de les seves pors i contradiccions. Por al compromís, al canvi, a seguir els seus instints. De com s’amaguen darrera de qualsevol excusa per no afrontar les seves debilitats. De com els problemes creixen inexorablement i quan volen tirar enrera i rectificar ja és massa tard...

 • 64

  - 27/03/10

  SUSANNA

  L’ Àlex coneix la Susanna uns dies abans de casar-se i inicia amb ella una relació que s’interromp quan ell és detingut per una petita estafa. Un any més tard tornaran a trobar-se. Ara la Susanna surt amb un jove marroquí i l’Àlex i la seva dona esperen un fill. Malgrat tot, l’Àlex i la Susanna continuaran la seva relació, ara més perillosa que mai. (+18)

 • 63

  - 20/03/10

  PAU I EL SEU GERMÀ

  (2001) Dirigida per Marc Recha, el film es capbussa en la vida d’Àlex, un jove que ho abandona tot per anar a viure al Pirineu. La seva mare, Mercè, i el seu germà, Pau, descobreixen que Àlex és mort i viatgen al poble on ha passat els seus últims mesos. La nòvia, el millor amic, i el cap i la seva filla formen un mosaic polièdric de personatges i de circumstàncies que tot resseguint la figura d’Àlex es redescobreixen a si mateixos. Tots busquen una altra manera de viure. La pel·lícula que va concursar a Cannes i va donar al seu director el Premi Nacional de Cinema de Catalunya. El film està interpretat per David Selvas (Pau), Nathalie Boutefeu (Marta), Marieta Orozco (Sara), Luis Hostalot (Emili), Alicia Orozco (Mercè), Juan Márquez (Toni) i David Recha (Àlex).

 • 62

  - 13/03/10

  MARINA

  El John, un ‘home de mar’ dedicat als rescats submarins, coneix la sensual Marina una nit, al bar del port. La Marina, intrigant i determinada sedueix al John en una voràgine de passions.

 • 61

  - 06/03/10

  ESCRIT ALS ESTELS

  El català Ricard Reguant dirigeix aquest film de suspens amb grans dosis d’apassionament amorós. L’argument té com a protagonista en David, un home que en una nit plena d’estels es veu atrapat en una rocambolesca història amb l’objectiu de salvar la vida d’una noia. La mort d’un home en una platja, el suïdici d’un premi Pulitzer, la presència de quatre assassins pels carrers de Barcelona recitant versos bíblics... s’afegiran a la trama intensificant la intriga.

 • 60

  - 27/02/10

  EL MAR

  Després d’haver viscut junts la crueltat de la guerra, Manuel i Ramallo, malalts de turberculosi, es retroben en un hospital. L’amistat renaixerà i creixerà marcada per la misèria, la violència, el sexe i la traïció.

 • 59

  - 20/02/10

  TATAWO

  El català Jordi Solé, més conegut com a Jo Sol, signa aquesta pel·lícula que transcorre al voltant de Tatawo, un bar i alhora saló de tatuatge de Barcelona on diferents personatges viuen amors no correspostos. La Simona mostra el seu cos tatuat en l'aparador de Tatawo, exhibint coreografies inspirades en danses orientals. La seva pell mostra els millors moments de la seva vida a l'índia al costat d’en Francis, l'home que l'ha tatuat i del que segueix enamorada, a pesar que l'ha deixat. En Mariel, l’amo de Tatawo i íntim amic d’en Francis, faria el que fos per ella, fins i tot robar el diners que ella necessita per a eliminar els tatuatges amb els quals en Francis va cobrir el seu cos i així iniciar una nova vida.

 • 58

  - 13/02/10

  BALSEROS

  L’estiu del 1994 un equip de reporters de TV3 va entrevistar set cubans i les seves famílies durant els dies que preparaven l’arriscada aventura de llençar-se al mar amb l’objectiu d’arribar a la costa nord-americana i deixar enrere la misèria econòmica de l'illa. Dirigida per Carles Bosch i Josep Mª Domènech, Balseros va ser nominada a l’Òscar com a millor pel·lícula documental. Abans de l’emissió de la cinta s’oferirà una entrevista amb qui en va ser el productor, Loris Omedes.

 • 57

  - 06/02/10

  KRÁMPACK

  El català Cesc Gay signa aquesta pel·lícula, basada en l’obra teatral homònima de Jordi Sánchez. El film retrata el pas de l’adolescència a l’edat adulta d’un grup de joves i, en concret, se centra en la vivència de l’homosexualitat durant aquesta etapa. Interpretada per Jordi Vilches i Fernando Ramallo, Krámpack va rebre l’any 2000 el Premi Especial de la Joventut del festival de Cannes. L’emissió de la cinta serà precedida per una conversa amb la seva productora, Marta Esteban.

 • 56

  - 30/01/10

  FAUST 5.0

  El doctor Faust és, en certa manera, un cadàver: viu junt a la seva pròpia mort. En una ciutat decrèpita se celebra una convenció mèdica. Allà, en Faust troba al Santos, un antic pacient que afirma haver estat desnonat per ell vuit anys enrera. El Santos és un ésser groller, inquietant i seductor que guiarà en Faust a través d’un viatge al·lucinant per la seva pròpia consciència: els desitjos d’en Faust són ordres per en Santos però no tots els desitjos són acceptables...

 • 55

  - 23/01/10

  A LA CIUTAT

  Director: Cesc Gay, 2003. La ciutat és Barcelona, però podria ser Boston o Bagdad ja que a totes les ciutats pots trobar grups d’amics que han teixit xarxes especials de relacions suficientment càlides com per donar-se suport en temps de necessitat, tan fortes que resisteixen l’enveja i la gelosia. Amics com la Sofia, la Sara, el Mario, el Manu, la Irene… Vuit homes i dones de trenta anys, que fan vida normal, que queden... però, fins a quin punt es coneixen? S’ho expliquen realment tot? “A la ciutat” pinta el retrat d’unes persones que estan a prop les unes de les altres però que són incapaces d’expressar els seus sentiments, però que saben que els seus amics els ajudaran a no caure. (+13)

 • 54

  - 16/01/10

  L’APROPIACIÓ DEL DESCOBRIMENT D’AMÈRICA: UNA CONSPIRACIÓ D’ESTAT?

  Una dona segueix les pistes que un jove historiador li va deixant sobre la falsificació històrica al voltant del Descobriment d’Amèrica i posa de manifest un engany acceptat per la ciència històrica i que fa segles que dura. Amb l’ajut de múltiples converses amb Armand de Fluvià, Ferrany Juste i Jordi Bilbeny, la protagonista anirà desemmascarant totes las tergiversacions històriques i polítiques que s’amaguen darrera del Descobriment d’Amèrica. L’adulteració de la personalitat i de la naturalesa política de Cristòfol Colom és obra de la Corona de Castella i després de l’Estat Espanyol. S’han manipulat els seus orígens, edat, família, propòsits del viatge, coneixements científics, amb la intenció de fer-lo convergir amb un altre personatge de la mateixa època, però que no va tenir res a veure amb els fets històrics i que només comparteix amb l’Almirall el nom. (TP)

 • 53

  - 09/01/10

  L'ARBRE DE LES CIRERES

  La pel·lícula L'arbre de les cireres, del director català Marc Recha, encetarà aquest dissabte la nova temporada de L’altra pantalla, un espai que vol potenciar la difusió del cinema català de qualitat. L’arbre de les cireres descriu un entramat d’històries protagonitzades per diferents personatges: un nen abandonat que construeix el món a la seva manera, un lladre que viu dissimulant la seva condició, un metge que decideix jubilar-se anticipadament.... Abans de l’emissió de la pel·lícula s’oferirà una entrevista amb el productor del film, Antoni Chavarrías.

 • 52

  - 26/12/09

  VIVA LA PEPA!

  En Víctor, un executiu d’ una empresa catalana de preservatius que pretén exportar a la Xina Popular, acabarà involucrat en l’ operació de retorn del “Guernica” de Picasso, mentre intenta moure algunes influències en el Ministeri.

 • 51

  - 15/12/09

  LA REVOLTA DELS OCELLS

  Un bon dia, sense saber com ni per què, els ocells d’ una gran ciutat i els seus voltants han marxat, han desaparegut. Segons es creu, és una protesta contra la contaminació ambiental. Un grup de nens començarà una campanya ecològica per aconseguir que els ocells tornin a la ciutat.

 • 50

  - 02/01/10

  LAS SALVAJES EN PUENTE SAN GIL

  Òpera prima del realitzador català Antoni Ribas ("La ciutat cremada", "Dalí") que recupera en aquesta pel·lícula una obra teatral de José Martín Recuerda. Entre el repartiment es pot detectar a una joveníssima Marisa Paredes interpretant un petit paper. Una modesta companyia de teatre ambulant arriba de gira a un poble. Els escàndols provocats en les representacions en altres pobles fan que siguin rebuts amb hostilitat i l’oposició dels grups de dones. Però això no quedarà així, i les actrius faran tot el possible per venjar-se.

 • 49

  - 16/12/09

  EL DOMINI DELS SENTITS

  Pel·lícula formada per cinc episodis, cadascun dels quals descriu el món sensual d’un sentit, des de l'òptica femenina de cinc directores diferents: Teresa de Pelegrí (el gust), Judith Colell (la vista), Núria Olivé-Bellés (el tacte), Maria Ripoll (l’oïda) i Isabel Gardela (l’olfacte).

 • 48

  - 19/12/09

  EL CASTIGADOR

  Darrera el que aparentment és una comèdia de Cassen, el director proposa una crua tragicomèdia, d’estil molt italià, sobre les misèries humanes en una societat rural. Una minyona que acaba d’ entrar a servir en una casa, queda embarassada del fill, un vividor que només pensa en les dones. La mare de la dona mirarà de treure profit de tota la situació.

 • 47

  - 12/12/09

  CANICHE

  L’actriu Victòria Vera es posa en la pell de Begoña Ansúrez, una empresària del món de la moda que va decidir fer el salt a la política. Amors creuats i intrigues als despatxos configuren la carrera d’aquesta dama que defensava que la veritat i la transparència eren fonamentals en política. Dirigida per Javier Aguirre l’any 1988, a la pel·lícula també hi apareixen els actors Juanjo Puigcorbé i Alfred Luchetti.

 • 46

  - 05/12/09

  LA DIPUTADA

  L’actriu Victòria Vera es posa en la pell de Begoña Ansúrez, una empresària del món de la moda que va decidir fer el salt a la política. Amors creuats i intrigues als despatxos configuren la carrera d’aquesta dama que defensava que la veritat i la transparència eren fonamentals en política. Dirigida per Javier Aguirre l’any 1988, a la pel·lícula també hi apareixen els actors Juanjo Puigcorbé i Alfred Luchetti. (+13)

 • 45

  - 28/11/09

  DENVER

  Primer llargmetratge del director, una història misteriosa i intimista, amb antecedents literaris que barreja un estil aparentment realista amb elements fantàstics i romàntics. Antoni Bauer, un jove a punt de casar-se, prepara la seva tesi doctoral sobre un important desfalc i arriba a conèixer un contable que havia participat en el cas, el qual li explica una estranya història on hi resultarà implicada l’ Helena, la promesa de Bauer.

 • 44

  - 21/11/09

  PEPI, LUCI, BOM Y OTRAS CHICAS DEL MONTÓN

  L’Altra pantalla emetrà aquest dissabte una de les pel·lícules més conegudes de Pedro Almodóvar: Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón, protagonitzada per Carmen Maura, una de les actrius fetitxe del director manxec. El film explica la història de Luci, una mestressa de casa abnegada, la seva veïna moderna, Pepi, i una rockera diabòlica, Bom. Un trio de personatges aparentment oposats que es troben i que, immersos en el frenesí de la movida madrilenya, canviaran el destí de les seves vides.

 • 43

  - 14/11/09

  LA VIDA PRIVADA DE FULANO DE TAL

  El desaparegut actor espanyol és el protagonista d’aquesta comèdia d’embolics. Fernán Gómez interpreta el director d’una revista femenina que, sense voler-ho, provoca un malentès amb una actriu francesa. Dirigida pel català Josep Maria Forn, a la pel·lícula també hi participen els actors Roberto Camardiel i Susana Campos.

 • 42

  - 07/11/09

  TOMÁNDOTE

  Direcció: Isabel Gardela Comèdia urbana que tracta situacions quotidianes com la immigració, al temps que relata una peculiar història d’amor: la del Jalil, un indi musulmà que treballa en una floristeria i la Gabi, una escriptora de relats eròtics que torna a la seva ciutat a recollir un premi desprès de passar-se uns anys a Madrid.

 • 41

  - 31/10/09

  FURIA ESPAÑOLA

  El Sebastià, gran aficionat al futbol, decideix entrar a formar part d’una penya futbolística del Barça. Allà coneix la filla del seu amic Amadeo, una jove que no pararà fins que el Sebastià accedeixi a casar-se amb ella, celebrant el casament el mateix dia en què el Real Madrid i el Barça es disputen la Lliga.

 • 40

  - 24/10/09

  BILBAO

  Leo, una persona obsessiva i morbosa, viu a casa de la Maria, una dona més gran que ell amb qui manté una relació sadomassoquista. El tiet del Leo els manté a tots dos, a ell perquè vol que estigui allunyat de la família i a ella perquè és la seva amant. Un dia passejant a la cerca de motivacions fetitxistes per la ciutat, en Leo coneix la Bilbao, una prostituta a la que vol incloure en la seva col·lecció.

 • 39

  - 17/10/09

  GAUDÍ

  Film sobre la biografia de l’ arquitecte català Antoni Gaudí.

 • 38

  - 10/10/09

  SOPLO DE ESPLENDOR

  Film experimental presentat en el Festival de Lorcano, l’any 1974. L’actor Patricio Raoran és expulsat del rodatge d’un western per no acatar les ordres del productor, el gran Blums. El motiu és que l’actor no ha complert amb els desitjos de Blums de vigilar i informar-li dels moviments del seu nebot. Aquest incident el condueix a reflexionar sobre la seva pròpia experiència i a tractar de buscar les raons que l’han provocat, a través de la seva pròpia recreació en una nova ficció: la història d’aquesta experiència.

 • 37

  - 03/10/09

  BRIGADA CRIMINAL

  La pel·lícula té com a protagonista un agent de policia inexpert, a qui assignen la detenció d’un vulgar lladre. Durant aquesta recerca l’agent es topa amb una perillosa banda d’atracadors, on aconsegueix introduir-se com un membre més. A partir d’aquí començarà una investigació plena de perills.

 • 36

  - 26/09/09

  DE MICA EN MICA S'OMPLE LA PICA

  Adaptació de la novel·la de Jaume Fuster, que porta el mateix nom que la pel·lícula. En plena transició espanyola, una dona és contractada per a un treball de representació comercial per Europa que acaba a Suïssa. Però l’encàrrec ha estat un engany perquè la noia travessi la frontera espanyola amb una gran quantitat de diner ‘negre’. La noia ignora que ha estat utilitzada pe al tràfic de divises i al tornar troba mort l’home que li va encarregar la feina. Les seves investigacions la duran des del més sota món de Barcelona fins a les més altes esferes socials i descobrirà que ambdós móns estan més relacionats del que sembla.

 • 35

  - 19/09/09

  BEST-SELLER (El Premio)

  En meitat d’una ressaca un novel·lista rep la trucada d’un home que li exigeix 10 milions per haver matat la seva dona. L’escriptor no sap de què li estan parlant, però aviat descobreix restes de sang a casa seva. Best Seller (El Premio) va ser dirigida per Carles Pérez Ferré i està protagonitzada per Karra Elejalde.

 • 34

  - 12/09/09

  LAS PIERNAS DE LA SERPIENTE

  Joan Xiol signa aquesta pel·lícula, que es desenvolupa en clau de comèdia a l’entorn de la cursa ciclista Midi Libre de la Catalunya Nord. La cinta té com a protagonista el director publicitari d’aquesta cursa, que tot d’una veurà complicada la seva feina arran de l’aparició d’una misteriosa dona.

 • 33

  - 05/09/09

  EL PUENTE

  Durant 60 hores, Juan, mecànic d’ automòbils, recorrerà mitja Espanya amb la seva moto buscant un somni impossible. Ell vol arribar al Torremolinos turístic com un bon mascle ibèric per enamorar a les estrangeres. Al final, Juan no trobarà la seva terra promesa sinó una platja buida. Durant el viatge, coneixerà tot una sèrie d’ ambients i persones que construiran situacions divertides i entranyables.

 • 32

  - 29/08/09

  LAS AVENTURAS DE ENRIQUE Y ANA

  Enrique i Ana, són dos germans que van a la mateixa escola. Ella és alumna i ell professor de gimnàstica. Enrique, és expulsat de l'escola, i Ana s'escapa amb ell. Junts van a viure amb el seu avi, el professor Osborne, un savi que viu a un castell. De camí cap al castell, coneixen un curiós grup musical de 5 nens, els Coconuts, dels que es faran amics inseparables....

 • 31

  - 22/08/09

  UN VASO DE WHISKY

  Director: Julio Coll, 1958. Sinopsi: Víctor és un noi ben plantat que odia la feina i servir els altres, amant dels plaers de la vida i que no creu en res. No té ofici ni benefici i viu de les dones sense adonar-se que va desencadenant una sèrie de drames i decepcions, dolor i desesperança.

 • 30

  - 15/08/09

  L'AMOR ES ESTRANY

  En Víctor, un tècnic en informàtica, queda fascinat per una prostituta, la Carlota. La perd de vista però, després d’un encontre ocasional amb una altra dona, esdevé testimoni d’un crim comès per la Carlota. L’home no aconseguirà mai esbrinar la veritat de la misteriosa dona de la que s’ha enamorat, a través de la qual descobreix un món violent i autodestructiu, ja que ella és víctima, juntament amb la seva germana, dels capricis d’un xulo.n una carrera suïcida que acaba en un bar abandonat de la carretera.

 • 29

  - 08/08/09

  EL JOVENCITO DRACULA

  El cineasta català Carlos Benpar és actor i director d’aquesta versió del clàssic Drácula, de Bram Stoker. Pel·lícula plena de referències a l’humor absurd i amb alguns tasts d’erotisme, representats pels nus de la famosa vedette Susana Estrada.

 • 28

  - 01/08/09

  ADELA

  Dirigida per Carles Balagué, l'any 1986 Càsting: Fernando Guillén, Yani Forner, Alfred Luchetti, Juan Villalonga, Marta Angelat, Pedro Molina, Concha Leza, Jorge Serrat, Silvia Solar. Sinopsi: L’ inspector Andrés Reyes viu una crisi personal provada per les pressions que pateix en el cos i per la seva relació amb un travestit, l’Adela.

 • 27

  Presentació Cravan Vs Cravan

 • 27

  - 25/07/09

  MUERTE AL AMANECER

  Dirigida per Josep Maria Forn. Sinopsi: Adapatació de la novela “L’ innocent” . Dos policies detenen al reconegut director d’orquestra Virgilio Delise a un hotel de Barcelona però, finalment, aquest aconsegueix fugir. La policia creu que és el culpable de l'assassinat del seu padrastre. Delise se sent acorralat i acaba demanant ajuda a un amic periodista. Els dos investiguen el que va passar realment, però Delise té llacunes a la memòria com a conseqüència d'un shock que va patir a la guerra.

 • 26

  - 18/07/09

  ESCAPADA FINAL

  Director: Carles Benpar, 1983. La pel·lícula narra la investigació que un comissari, interpretat per Francisco Rabal, dirigeix per descobrir a l’assassí d’un jutge i artífex d’un atemptat terrorista.

 • 25

  - 11/07/09

  UN ASSUMPTE INTERN

  Entrevista: Carles Balagué, director de la pel·lícula (1995). (la entrevista introductoria és col.loca abans de la pel.lícula a les 22.30) En el Regiment de San Lázaro es destinen als militars que l’exèrcit considera problemàtics. Allà coincideixen L’Arturo Loinaz (interpretat per Àlex Casanovas), procedent d’una distingida família de militars, que ha estat traslladat a San Lázaro per haver protestat contra el pla d’estudis de l’Acadèmia Militar, i en Pedro Suàrez (Pepón NIeto), que tot i tenir problemes mentals ha estat declarat apte per l’exèrcit.

 • 24

  - 04/07/09

  LA RÀBIA

  Inclou abans a les 22.30 la capsula introductòria de la pel.licula Sinopsi: En Ferran, un noi de disset anys, toca la bateria amb un conjunt. Assistim a la seva evolució personal, sotmès primer al trauma de la Guerra Civil i després al de la postguerra. En Ferran acaba exterioritzant, a través de la bateria, la seva ràbia interna.

 • 23

  - 27/06/09

  EL JUDAS

  Entrevista: Àngel Comas, periodista cinematogràfic. 'El Judas', Ignacio F. Iquino, 1952. Sinopsi: Drama de denúncia social que té com a teló de fons la Passió de Jesucrist, representada cada any al poble d’Esparraguera. El paper d’en Judes és interpretat per un home odiat per tots els veïns, un ser malvat que en el seu interior desitja fer de Jesucrist. Per això acusa falsament al que normalment fa aquest paper d’haver comès un robatori.

 • 22

  - 20/06/09

  PASTEL DE SANGRE

  Quatre mestres del cinema espanyol es van unir en aquest film coral per explicar el terror a través de la història. Una pel·lícula de culte molt buscada entre els col·leccionistes. Pel·lícula de terror dividida en quatre fragments: "Terror entre cristianos", "Victor Frankenstein'', "Tarota" i "La danza".

 • 21

  - 13/06/09

  AVE MARÍA

  Entrevista: Paco Poch, productor de 'Ave María' Director: Eduardo Rossoff. Intèrprets:Tere López, Ana Torrent i Juan Diego Botto. Sinopsi: La pel·lícula està ambientada en el procés de colonització espanyola d’Amèrica durant el segle XVII i té com a protagonista Maria, la filla d’un duc espanyol dotada de gran bellesa i intel·ligència. Una dona que despertarà grans enveges en el seu entorn, que farà tot el possible per despullar-la dels seus béns.

 • 20

  - 06/06/09

  EL JARDÍN SECRETO

  Dirigida per Carles Suárez, 1984 El jardín secreto narra la vida de Lucía, una dona que cada matí rep una carta misteriosa que l’obliga a complir unes ordres sòrdides. Lucía executa aquestes ordres per amor, amb l’esperança de recuperar l’home que un dia va descobrir tots els seus secrets. Les actrius Assumpta Serna i Cecilia Roth, juntament amb l’actor Xavier Elorriaga, encapçalen el repartiment de la pel·lícula. * Majors de 18 anys

 • 19

  - 30/05/09

  LES APARENCES ENGANYEN

  Entrevista: Marta Angelat, actriu a 'Les aparences enganyen' Sinopsi: Acabada la relació amb el seu amant, la Laura decideix viatjar al Marroc amb una amiga, la Begoña, que s’enamora d’un marroquí que toca en una orquestra. La Laura, per la seva banda, també coneixerà tot un seguit de personatges molt peculiars.

 • 18

  - 23/05/09

  SERENATA A LA LUZ DE LA LUNA

  Entrevista: Josep Maria Forn, productor de la pel·lícula. Sinopsi: Durant la festa de compromís entre un jove i brillant empresari i la filla menor del propietari de la casa on té lloc la celebració, el nuvi s’adona que, en realitat, està enamorat de la professora de piano de la germana de la seva promesa. Els dos protagonitzaran un curiós escàndol.

 • 17

  - 16/05/09

  A TIRO LIMPIO

  Entrevista: Francisco Pérez-Dolz, director de la pel·lícula (1963) Càsting: José Suarez, Luis Peña, María Asquerino, Carlos Otero, Joaquín Navales, Gustavo Re, María Frances, María Julia Díaz, Rafael Moya, Carolina Jiménez, Juan Velilla, Pedro Gil, Victoriano Fuentes, Emilio Sancho, Carlos Ibarzabal. Sinopsi: Una banda d’atracadors que ha comès diferents robatoris a Barcelona és perseguida per la policia, i, a més, pateix unes fortes desavinences internes que aniran degenerant paulatinament fins culminar en una explosió de violència.

 • 16

  - 09/05/09

  MAL D'AMORS

  Entrevista: Pep Jové, actor a 'Mal d'amors'. Sinopsi: La Carme surt de la presó després d’haver complert condemna per un desfalc que va cometre instigada pel seu amant. Gràcies a la seva amiga Rosita, comença a treballar en una oficina de canvi de forma clansdestina i coneix el Mario, un delinqüent que trafica amb targetes de crèdit.

 • 15

  - 02/05/09

  EL CAÇADOR FURTIU

  Entrevista: Carles Benpar, director de la pel·lícula. 'El caçador furtiu' Sinopsi: Jordi Baró, un home arruïnat, aconsegueix el triomf social després d'una trobada casual amb en Carles Bosch, un amic de la infància. Gràcies a l'ajuda desinteresada de la Madeleine, el Jordi veu com creix la seva notorietat després d'un debat televisiu.

 • 14

  - 25/04/09

  COMPANYS, PROCÉS A CATALUNYA

  Entrevista: Josep Mª Forn, director. 'Companys, procés a Catalunya' Crònica de l'últim any i mig de la vida del president de la Generalitat de Catalunya, que va ser lliurat al govern franquista per la Gestapo, poc després d'instal·lar-se a França. Malgrat un intent d'alliberar-lo per part d’un grup de nacionalistes, va ser afusellats quasi immediatament.

 • 13

  - 18/04/09

  LA CIUTAT CREMADA

  ATENCIÓ LA DURADA LLARGA DE LA PEL.LICULA ES DE 02:29:54 Entrevista: Josep Mª Forn, productor de la pel·lícula. Pel·lícula: "LA CIUTAT CREMADA" Director: Antoni Ribas Any de producció: 1976 Càsting principal: Javier Elorriaga, Francisco Casares, Ángela Molina, Adolfo Marsillach, José Luis López Vázquez, Ovidi Montllor, Teresa Gimpera i Mary Santpere. SINOPSI La Ciutat Cremada narra els fets històrics a Barcelona entre els anys 1899 i 1909. Des de l’arribada dels soldats de la guerra colonial de Cuba fins el procés de la revolta popular que va passar a la història com "La Setmana Tràgica". El films explica els fets polítics i socials més rellevants de l’època que succeeixen al voltant de la família Pau, una típica família burgesa catalana.

 • 12

  - 11/04/09

  LA LUZ DEL FIN DEL MUNDO

  Director: Kevin Bellington Any de producció: 1971 Intèrprets: Kirk Douglas, Yull Brynner, Samantha Eggar, Fernando Rey Sinopsi: El 1865 s’inaugura el far del Cap de Hornos, el far de la “fi del món” a la petita illa dels Estats al sudoest de Terra del Foc, on s’uneixen l’Oceà Atlàntic i Pacífic. Tres homes s’ocupen del far: el capità Moritz, un vell llop de mar; Philip, un dels dels seus ajudants i Willam Denton (Kirk Douglas). Una embarcació misteriosa apareix a l’horitzó emetent una senyal de socors. El capità Moritz i el seu ajudant s’aproximen amb una llanxa però són assassinats brutalment per la tripulació. Denton, des del far, assisteix al bàrbar espectacle i veu com els tripulants del vaixell, pirates a les ordres de Kongue (Yul Brynner), desembarcaran a l’illa. El propòsit d’aquests és produir l’enfonsament dels vaixells que es guien pel far per així provocar la confusió i recollir el botí de les embarcacions que quedin encallades.

 • 11

  - 04/04/09

  OCAÑA, RETRAT INTERMITENT

  Entrevista: Ventura Pons, director de la pel·lícula. Sinopsi: Visió intimista del pintor andalús José Pérez Ocaña, un personatge que va marcar la vida de la Rambla i la plaça Reial de la Barcelona de finals dels setanta. Ocaña és un retrat intermitent trencat per la "provocació del record". Ocaña a casa seva ens parla de la seva vida i alhora, en intermitències, veiem el món que emana del seu subconscient. Així, mitjançant la utilització del trasvestisme, se'ns mostra el joc dramàtic, que parteix de l'esperpent ibèric, proper també a les modernes teories del teatre de carrer. Reconstruim les seves visions sobre el culte de la mort, el fetitxisme de les imatges religioses... I a aquestes intermitències s'hi afegeix la seva "descàrrega vital", el seu univers creador.

 • 10

  - 28/03/09

  NUMAX PRESENTA

  Entrevista: Jaume Peracaula, director de fotografia de la pel·lícula. Sinopsi: “Numax presenta", dirigida per Joaquim Jordà (1979), és el resultat de la iniciativa de l’assemblea de treballadors de l’empresa d’electrodomèstics Numax. Fundada per dos ex-nazis, està a punt de ser traslladada a Brasil. Els treballadors, la majoria dones, decideixen encarregar una pel·lícula que documenti la seva llarga vaga. La festa que tanca la pel·lícula, lluny d’expressar una decepció, anticipa la visió d’una societat en què el treball de fàbrica ha perdut tot el sentit. La societat sencera s’ha convertit a la fàbrica.

 • 9

  - 21/03/09

  LA CASITA BLANCA, LA CIUTAT OCULTA.

  Entrevista: Carles Balagué, director de la pel·lícula. El director torna a posar-se darrera de la càmera després d’estar uns quants anys sense dirigir, a causa de la direcció dels cinemes barcelonins Cinemes Méliès. El documental es basa en recollir uns quants testimonis que expliquen a la càmera, les vicissituds de la Barcelona de la Postguerra…També ens explica de com a travès d’uns manifestos que surten en el Documental, va ser portat a judici el mateix director i el productor. 'La Casita Blanca, La ciutat oculta' Any: 2002 Intèrprets: Roger Casamajor, Ricard Borràs, Elvira Prado, Vicente Gil, Carmen de Lirio, Àngels Poch, Jaume Sorribas, Toni Martínez. Sinopsi: 1945-1955: La Barcelona oculta: L’estraperlo, la misèria, les cartilles de racionament, les ‘cases de cites’, els maquis urbans, la clandestinitat política i en contrast el Congrés Eucarístic, les visites de Franco i Eva Perón a Barcelona. A la Barcelona de postguerra va ser molt popular el nom de ‘La casita blanca’, una coneguda casa de cites, o ‘meublé’, com es li deia aleshores. A través de la seva història s’obté una crònica negra de la ciutat de l’època: alguns famosos crims i successos relacionats amb el local, les implicacions de l’estraperlo, fins i tot les aventures nocturnes d’alguns personatges de la burgesia barcelonina, de l’espectacle i dels cercles del poder polític. A través d’entrevistes amb historiadors, periodistes i d’altres testimonis es desvetlla una Barcelona oculta i misteriosa.

 • 8

  - 14/03/09

  LA CRIPTA EMBRUIXADA

  Entrevista: Jaume Peracaula, Director de fotografia de 'La cripta embruixada' 'La cripta embruixada' Director: Cayetano del Real, 1981 Intèrprets: JOSE SACRISTAN , BLANCA GUERRA, RAFAELA APARICIO , CARLOS LUCENA , MARTA MOLINS , ARNAU VILARDEBO , ALFRED LUCHETTI i MARIO GAS. Una nena, alumna d’una escola de la part alta de Barcelona, ha desaparegut de l’internat de forma misteriosa. La direcció del centre i el comisari decideixen, per evitar un escàndol, dur les investigacions de manera gens tradicional. Amb aquesta fi, el comisari contacta amb un personatge una mica especial, reclòs en un psiquiàtric a instància del propi comisari.

 • 7

  - 07/03/09

  LA VERITAT OCULTA

  Entrevista: Josep Gimeno Mayol, productor. Ens parla de les curiosistats, de com van adaptar la novela de Pere Calders i van engrescar al director de cinema Carles Benpar per produir la versió cinematogràfica de l’obra. LA VERITAT OCULTA Director: Carles Benpar, 1986 Intèrprets: CONRADO SAN MARTIN, ASSUMPTA SERNA, HERCTOR ALTERIO, OVIDI MONTLLOR, CONSTANTINO ROMERO, ALEXANDRA BASTEDO, JOSÉ LUIS LÓPEZ VAZQUEZ, SILVIA SABATÉ, FERRÁN RAÑÉ I JOSÉ MARÍA CAÑETE. Sinopsi: Principis del segle passat. Després d’una llarga i difícil estada a l’Amèrica del Sud, l’Adrià torna a Espanya convertit en l’home més ric del món. L’ “indiano” es fa construir una gran mansió amb un preciós jardí en record dels seus temps americans. Però un dia, en el jardí apareix una ma femenina tallada. La insòlita troballa farà que l’indiano hagi d’investigar en el seu passat per descobrir a qui pertany aquesta inoportuna ma femenina tallada.

 • 6

  - 28/02/09

  PERAUSTRÍNIA 2004

  Entrevista: Fermí Marimón, productor de Peraustrínia 2004. Director: Àngel Garcia, 1990. Un missatger, del país de l'Atzar, arriba a Peraustrínia i anuncia que en el seu país, l'Atzar, no tenen menjar i que passen gana. Peraustrínia és un país molt avançat, tecnològicament, on es prediu el futur, encara que la gent del poble no el vol saber ja que els avorreix conèixer què passarà. El missatger quan arriba a Peraustrínia demana ajut a Tristà, un nen molt intel·ligent i savi, que està enamorat de Priscil·la, la filla de l'emperador de l'Atzar. El missatger i Tristà se'n van cap al país de l'Atzar per parlar amb el seu emperador. L'emperador li diu a Tristà que el seu poble es mor de gana degut a la seva manca de tecnologia i el porta per tot el país perquè vegi la fam que passen. La reina del país de l'Atzar està malalta, si mor, l'Atzar desapareixerà, per aquesta raó l'emperador li demana ajut, i a canvi, li promet que la princesa Priscil·la es casarà amb ell. En Tristà no ho accepta i marxa cap al seu país. Quan torna a Peraustrínia Tristà detecta, amb la seva tecnologia, que aviat hi haurà la tercera guerra mundial i aquest motiu el fa pensar que hauria d'ajudar l'emperador del país de l'Atzar. Tristà torna al país de l'Atzar i amb el seu ajut aconseguirà, després d'una sèrie d'esdeveniments, que la fam desapareixi. Priscil·la, la jove filla de l'emperador, acabarà enamorant-se de Tristà.

 • 5

  - 21/02/09

  BEARN O LA SALA DE LES NINES

  Reportatge: Inclou entrevista a Amparo Soler. Sinopsi: Pel·lícula dirigida per Jaime Chávarri l’any 1983 i basada en la novel·la homònima del mallorquí Llorenç Villalonga. Mallorca, 1865. Es celebren els funerals dels senyors Bearn, el lema dels quals sempre havia estat ‘abans morir que barrejar la meva sang’. Joan Mayor, orfe que desconeix el seu passat, decideix reconstruir la història de la seva família.

 • 4

  - 14/02/09

  DOLÇA MEVA

  DOLÇA MEVA, Jesús Mora. 2001 Dolça meva comença quan la Laura, una adolescent de quinze anys, rep una carta de la seva mare, de qui feia més d’una dècada que no tenia notícies. La Laura decideix anar a Holanda a trobar-la, necessitada de respostes i alternatives a tot allò que l’envolta. Primer, però, haurà d’enfrontar-se a l’Àngela, la seva germana gran, una jove policia que, sent encara una nena, es va veure obligada a tirar endavant la seva família quan es van quedar orfes. L’Àngela intentarà, per tots els mitjans, retenir la Laura amb ella per no quedar-se sola. Poc a poc la violència que l’envolta farà que perdi el control. (+13)

 • 3

  LOLA

  El cineasta barceloní Bigas Luna signa aquest drama protagonitzat per una dona que, després de refer la seva vida, reviu les amenaces i les enveges per part d’una antiga parella. L’actriu Angela Molina dóna vida a Lola, una dona molt atractiva que abandona el seu xicot, Mario, i es trasllada a Barcelona per començar una nova etapa. Allà es casarà i començarà a gaudir de tota mena de comoditats. La seva felicitat es veurà de cop truncada quan l’antiga parella de Lola reaparegui a la seva vida.

 • 2

  DALÍ

  "Dalí", dirigida per Antoni Ribas l'any 1991, recull la biografia de l'artista Salvador Dalí. La pel•lícula, amb Lorenzo Quinn interpretant el personatge de l'artista, se centra en la relació de Dalí amb Gala, la seva companya, i el temps que van passar plegats a la ciutat de Nova York. Encara desconegut, Dalí explica a un jove reporter l’extraordinària història de la seva vida, com els seus estranys encontres amb Picasso, Henry Miller, García Lorca o Luís Buñuel.

 • 1

  CAPITÀ ESCALABORNS

  És el difícil període posterior a la guerra que va enfrontar Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears en contra de les tropes de Felip V (1715). Després de la mort dels pares, el petit Joan abandona la ciutat de Cardona per dirigir-se a la costa i acomplir els desitjos que la mare li ha expressat poc abans de morir: ha d’anar a Begur, trobar un personatge anomenat capità Escalaborns i entregar-li el mapa d’un tresor que han de buscar junts. El viatge serà accidentat, sobre tot quan coneix al contrabandista Borni, el qual, al assabentar-se de l’existència del tresor, no dubta a emborratxar al menut per a prendre-li el mapa. Escalaborns s’enfronta als soldats després d’una traïció del Borni, però se n’en surt bé de l’emboscada. Quan coneix en Joan, té una forta impressió al veure davant seu al fill de Catalina, el seu amor de joventut. Joan descobreix el món de l’aventura en el Xaloc, el vaixell de l’Escalaborns, i arremeten contra la nau del Borni. Al veure el mapa del tresor reconeix el tros de pell amb el qual Catalina i ell jugaven de menuts. Després d’una sèrie d’aventures i peripècies, decideixen buscar el tresor que resultarà ser allò més valuós i preuat de tot el que es puguin imaginar.
Ens productor

Productors Audiovisuals de Catalunya

c/ Mestre Nicolau, 23. Entresol,  
08021,

pac@pac.cat