El programa

L'ÚLTIMA TROBALLA

Programa de literatura que conversa cada setmana amb un convidat o convidada representatiu de la literatura catalana contemporània, tot passejant per espais del seu entorn.


http://www.laxarxa.com/lultimatroballa

Mira el programa a

On s'emet?
Capítols

 • 85

  - 01/07/13

  Sebastià Alzamora

  En l'últim capítol de la temporada, Sebastià Alzamora ens acosta al seu nou llibre "Dos amics de vint anys". Basada en la relació entre els poetes Salvador Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel, és una novel·la de celebració de la joventut i l’amistat, però també és un relat sobre la fragilitat de la bellesa, que quan sucumbeix deixa el seu lloc a l’enyorança i a l’alegria d’haver-la coneguda.

 • 84

  - 24/06/13

  Josep Maria Argemí

  Aquesta setmana Josep Maria Argemí ens presenta el seu nou llibre "La primavera al desert". Personatges històrics com Casanova i literaris com Sherlock Holmes es barregen amb sessions d’espiritisme en pisos de l’Eixample o les estranyes genialitats d’un manicomi poc convencional. Narracions fantàstiques que fan recordar l’esperit aventurer de Stevenson, l’erudició fascinadora de Perucho i les atmosferes inquietants de Lovecraft.

 • 83

  - 17/06/13

  Xènia Dyakonova

  Xènia Dyakonova ha fet la traducció al català de "Relats de Kolimà" de Varlam Xalàmov. Relats de Kolimà recull en sis llibres (aquest és el primer) la crònica feridora i moral de gairebé dues dècades de reclusió als camps del gulag soviètic. Mitjançant la concatenació lacònica de quadres i amb un estil literari d´enorme potència poètica, de frase curta i tallant, Xalàmov hi declina amb obstinació l´alfabet d´un dels inferns del segle XX.

 • 82

  - 10/06/13

  Judit Díaz Barneda

  Aquesta setmana parlem amb Judit Díaz Barneda, que ha traduït al català 'Poemes escollits' del premi nobel de literatura Joseph Brodsky. La poesia de Brodsky és de lectura clara, directa en el sentit, propera a la poesia de l'experiència, fruit del viatge, de l'observació dels paisatges i de les ciutats, sobretot de la seva arquitectura, la majestuosa i la insignificant, però també del dolor, de la distància i l'allunyament, amb dignitat...

 • 81

  - 03/06/13

  Carles Duarte

  Aquesta setmana parlem amb Carles Duarte que ens presenta el seu nou llibre "Alba del vespre". Es tracta d’un llibre de poesia de versos profunds, on el poeta, en un passeig cap el límit de la llum del dia, cap a l’alba del vespre, explora els llindars de la pròpia identitat i proposa una renovació.

 • 80

  - 27/05/13

  Sergio Chejfec

  Aquesta setmana conversem amb Sergio Chejfec que ens presenta el seu nou llibre "La experiencia dramática". Aquesta novela ens narra els encontres entre Rose i Félix, dos personatges que es reuneixen un cop per setmana per tal de conversar en bars o en llargues passejades urbanes.

 • 79

  - 20/05/13

  David Monteagudo

  David Monteagudo ens acosta al seu nou llibre "La destral de pedra". Un llibre de ciència ficció que enfrota dos móns paral·lels, un primitiu i un altament tecnològic. Aquest llibre té la particularitat que només es pot comprar a través del portal digital Amazon.

 • 78

  - 13/05/13

  Francesc Garriga

  El poeta Francesc Garriga ens acosta al seu nou llibre "Tornar és lluny". Aquest poemari representa un pas de rosca més en la poesia de Garriga, cada vegada més essencial, pura i profunda. Perplex i savi, vitalista amarg, l'autor s’interroga, amb les paraules precises sobre la innocència i l’engany, el pas del temps i la mort.

 • 77

  - 06/05/13

  Esteve Miralles

  Esteve Miralles ens parla de "Retrobar l'ànima". Editat per Empúries és un dietari que va guanyar el premi Marian Vayreda el 2012.

 • 76

  - 29/04/13

  Jaume Benavente

  Jaume Benavente ens acosta al seu nou llibre "Dietari de Porto". L'autor ens ofereix la seva peculiar aportació a la literatura de viatges i del jo, entrellaçant la seva mirada de Porto amb ficcions que sorgeixen a l’atzar mentre deambula per la ciutat durant dotze dies de tardor.

 • 75

  - 22/04/13

  Manuel Forcano

  Aquesta setmana conversem amb Manuel Forcano, que ens presenta el seu nou treball "Estàtues sense cap". Aquest nou llibre de poemes està dividit en dues parts: la primera rememora amors viscuts al Caire i duu per títol "La casa de la felicitat"; la segona part es titula "El Penell dels meus dies" i és un aplec de poemes diversos centrats en els temes del desig, el viatge, l'amor i el desamor.

 • 74

  - 15/04/13

  Agustí Pons

  Aquesta setmana Agustí Pons ens presenta "Espriu transparent". Una biografia de Salvador Espriu exhaustiva i apassionant que permet conèixer una figura literària de nivell internacional i un personatge central en la vida cultural catalana del segle XX.

 • 73

  - 08/04/13

  Àlex Broch

  El crític literari Àlex Broch ens presenta el seu primer llibre de narrativa "La mirada de pedra". Un recull de contes escrits durant els darrers dotze anys, on el bagatge intel·lectual de l'autor s'encreua en diversos d'aquests relats amb un esperit innovador i una forta presència del misteri i de la imaginació, sense oblidar la realitat que s'amaga darrere de tots els sentiments.

 • 72

  - 01/04/13

  Llucia Ramis

  Aquesta setmana Llucia Ramis ens presenta el seu nou llibre "Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes", on relata la crisi d'una societat i d'un país. Ramis elabora un mosaic amb retalls de la memòria que dibuixa una història familiar.

 • 71

  - 25/03/13

  Xavier Febrés

  Xavier Febrés ens presenta el seu últim llibre, "Els últims dies de Machado", on ens relata la vida i el compromís amb la II República del poeta en els darrers mesos a l'Estat espanyol i el seu exili cap a França. A través de la figura de Machado el llibre fa un relat detallat i documentat de la retirada, els camps d'internament on van anar a parar el republicans i de les mesures preses per les autoritats franceses. També ens exposa la vigència de la figura machadiana i les nombroses activitats que han tingut lloc durant les últimes dècades al voltant de la seva sepultura al cementiri de Cotlliure.

 • 70

  - 18/03/13

  Joan Triadú

  Aquesta setmana ens acostem a l'exposició "Llegir com viure", un homenatge a la figura de Joan Triadú que es pot veure al Palau Robert de Barcelona fins a final d'abril. Els comissaris de l'exposció, Susanna Àlvarez i Joan Josep Isern, ens mostren un recorregut per la vida i l'obra de Joan Triadú mitjançant fragments de texts escrits per ell mateix. L'exposició posa èmfasi en els aspectes humans, amb fotografies personals, del seu món, del seu despatx, un material poc conegut.

 • 69

  - 11/03/13

  Francesc Parcerisas

  El poeta Francesc Parcerisas ens acosta al seu nou llibre "La primavera a Pequín". Parcerisas descriu Pequín a través d’allò que veu des de la finestra o mentre passeja per una ciutat que li és del tot desconeguda i sorprenent; després, a les hores més impensades, anota els somnis reals que el desvetllen o treballa per homenatjar la poesia clàssica del país amb un grapat de traduccions indirectes. Amb una prosa elegant, plena d’incisos i records, de tocs d’humor i escepticisme, aquest dietari d’una estada a Pequín revalora amb entusiasme l’exercici de l’escriptura com a memòria i comprensió del món.

 • 68

  - 04/03/13

  Noemí Bibolas

  Noemí Bibolas ens presenta el seu llibre "I la gent s'hi banya". Aquesta novel·la breu, és una història sobre nens que es fan mil preguntes i adults que busquen respostes. A través de l’alternança de dues veus narratives, hi acaba confluint tot: des dels retrats més immediats de gent del carrer fins a records familiars llunyans. Elements aparentment inconnexos acaben revelant el seu sentit dins la història.

 • 67

  - 25/02/13

  Jordi Pàmias

  Jordi Pàmias ens acosta al seu nou llibre "El cor del món. Un llibre de poemes que neixen de dos viatges, un a Turquia i l'altre a Praga, i aposten per un art molt sostingut, harmònic, clàssic. Com diu Xavier Macià en el pròleg: «això és així, en bona part, perquè aquí la poesia no neix de la necessitat d’indagar, de descriure, de comprendre o de revelar, sinó essencialment de “celebrar”».

 • 66

  - 18/02/13

  Josep-Lluís Carod-Rovira

  Josep-Lluís Carod-Rovira conversa amb Jordi Llavina sobre el seu llibre 'La passió italiana'. Es tracta d'una mena de quadern de viatges que barreja memòries, prosa lírica, retrats literaris i incursions en el món del cinema i la gastronomia. Carod-Rovira defineix el llibre com un recorregut pels seus llocs de la memòria, per reconstruir una arquitectura de complicitats i proximitats entre els Països Catalans i Itàlia.

 • 65

  - 11/02/13

  Maite Muns Cabot

  Maite Muns Cabot ens presenta un estoig amb dos llibre de poemes: 'Matèria congènita" i 'Tot lament és fang'. Són poemes que exhorten a viure sense cap convicció absoluta, poemes que conviden a la negligència, aquella que permet viure la poesia per fer-la existència, moment a moment, sense admetre cap altre sacrifici que aquell que permeti la seva lliure expressió. Per a l’autora, cal fer present la paraula, treure-la de qualsevol amagatall nociu, arrencar-la del silenci que mai resol res, ni ha fet feliç ningú, ni ha alliberat cap esclau. Matèria congènita i Tot lament és fang és l’ús de la paraula per fer-la arma carregada que participa en el duel entre el destí i la natura. En el fons, tots confiem en una treva.

 • 64

  - 04/02/13

  Patrícia Gabancho

  Patrícia Gabancho ens presenta la seva primera novel·la. El títol d'aquest llibre és: La néta d'Adam. A cavall de la ficció i la realitat, Patrícia Gabancho traça, de forma impressionista, un univers poblat de dones que malden per construir la seva identitat. Jordi Llavina entrevistarà a Patrícia Gabancho per parlar d'aquesta obra mig biogràfica.

 • 63

  - 28/01/13

  MERCÈ IBARZ

  Mercè Ibarz presenta la seva última obra anomenada "Vine com estàs". La memòria té forma de conte. Amb el títol d’una cançó de Nirvana, Mercè Ibarz brinda a Vine com estàs històries teixides pel record. La guerra separa germans, agita la propietat de la terra, fa ballar la matriarca moribunda. I, en la segona part d’aquest fresc sorprenent, passat i present es tramen en un lluminós “repertori de passions” urbanes. Allò que perviu en el pare setanta anys després, les converses de la narradora amb Sofi, la malaltia i l’amistat, la mare que dissenya i cus el seu vestuari, l’espetec del viure. Un relat de relats ordit amb lleugeresa i insòlita llibertat expressiva.

 • 62

  - 21/01/13

  JORDI JULIÀ

  Jordi Julià ens presenta el seu últim llibre de poemes: "Gent forastera". El llibre és una praxi de la intertextualitat, on cada poema és un homenatge a un escriptor que ha utilitzat per escriure un altre poema. Aquest nou recull referma aquella voluntat d'un Jordi Julià que no volia "no amanerar-se" després del primer llibre. Quan va començar a publicar, va proposar-se que cada llibre fos diferent a l'anterior.

 • 61

  - 14/01/13

  PERE BALLART I JORDI JULIÀ

  Pere Ballart i Jordi Julià presenten la seva última obra: Paraula encesa. Aquest volum reuneix, com un tresor perdurable, versos que han estat recordats i repetits per diverses generacions, i ho fa amb el desig de donar a conèixer a nous lectors un llegat poètic que marca un dels punts més alts del nostre patrimoni com a llengua i com a poble.

 • 60

  - 07/01/13

  RAQUEL PICOLO

  Raquel Picolo conversarà amb Jordi Llavina per presentar la seva última novel·la: "La nit als armaris". Totes les narracions de "La nit als armaris" neixen a la primera història i es tornen a ajuntar a les últimes pàgines. Brollen dels llavis del Ton, un vell medicinaire de Cerbi, que les conta al seu estimat Adrià, l’escriptor barceloní i fill del poble, que escriu el llibre. "La nit als armaris" mostra un univers arrelat al món rural i teixit de modernitat. Els tres primers relats tenen gust de muntanya i parlen pallarès. La resta d’històries, sense deixar anar el fil de l’origen comú, exploren més enllà del paisatge aneuenc i estan contades en una llengua estàndard. Alguns personatges salten d’una història a una altra teixint ponts entre les narracions.

 • 59

  - 31/12/12

  JOAN MARGARIT

  En aquest programa visitem la casa de Joan Margarit per parlar del seu últim llibre de poemes, "Es perd el senyal". Sigui quina sigui la familiaritat del lector amb la poesia, un llibre de Joan Margarit sempre té una primera lectura emocionant, plena de vida i de veritat. "Es perd el senyal" és un llibre singular en la carrera de Margarit. El llibre arrenca amb una citació de Josep Pla segons la qual les autobiografies haurien d'estar escrites en vers. Es perd el senyal és un llibre autobiogràfic, de vivències personals, però és també un llibre d'autobiografia col·lectiva, de sentiment cívic i compromís social, i finalment és, com sempre en Margarit, un llibre de reflexió moral al voltant dels temes eterns de la gran poesia de tots els temps.

 • 58

  - 24/12/12

  JORDI PIQUÉ

  Jordi Piqué protagonitza aquest nou capítol de l'Última Troballa. Ens presentarà la seva novel·la "El judici del Falcó". La passió per Catalunya i el missatge d’odi que alguns dirigents, polítics i periodistes difonen sobre la llengua i la cultura catalanes és la trama de la primera novel·la de Jordi Piqué. ‘El judici del falcó’ estableix com a fil conductor la relació amorosa entre una periodista francesa i un català que se submergeixen en una investigació per descobrir l’origen i els culpables del patiment del país. L’argument es desenvolupa al voltant d’un judici fictici en què es pretén condemnar el nacionalisme català.

 • 57

  - 17/12/12

  DANIEL O'HARA

  El protagonista d'aquest programa serà Daniel O'Hara amb la seva última obra: Dependent ben plantat per a hereu sobiranista. Aquest llibre és un melodrama descregut i alhora apassionat que, allunyant-se deliberadament del pensament correcte i bonista, ofereix una visió inusual de la societat catalana mitjançant la història d’amor entre un madur advocat catalanista – etern playboy de la societat civil- i un jove cornellanenc que renega dels seus orígens i desitja prosperar en la Barcelona burgesa i nostrada. Aquest conte de fades al revés, que podria passar per una versió iconoclasta d’Ultimas tardes con Teresa de Marsé, és també una nova versió del mite de Pigmalió. Així el romanticisme ingenu -però pràctic- del noi és propi de qualsevol Pretty Woman, d’igual manera que el seu català fonèticament accidentat remet a l’Eliza Doolittle de l’obra teatral, a qui calen unes classes d’anglès per desempallegar-se de l’accent cockney. Amb un llenguatge precís i dinàmic, però transcendent, Daniel O’Hara construeix una novel·la lúcida i explícita, premiada per la seva força i valentia. Un llibre que no ha deixat indiferent a qui l’ha titllat de “literatura degenerada”.

 • 56

  JAUME C. PONS ALORDA

  Autor de 'Faula'.

 • 55

  - 03/12/12

  ALBA DEDEU

  En aquest capítol l'escriptora Alba Dedeu presentarà la seva última obra: "L'estiu no s'acaba mai". Alba Dedeu ens explica amb aquest llibre diveses històries. Mentre desplega davant teu un argument més o menys quotidià, mostra sense dir-ho una altra història més profunda que, de vegades, els mateixos personatges que la viuen no sabrien explicar. La seva mirada se centra en les relacions humanes, en els vaivens sentimentals, els lligams familiars, el distanciament que creix sense que ens n'adonem o les absències massa presents, en la necessitat de tirar endavant en circumstàncies difícils, d’entomar els girs inesperats de la vida... L’estiu no s’acaba mai és una delícia per al lector.

 • 54

  - 26/11/12

  JAVIER CERCAS

  Javier Cercas serà el protagonista d'aquest programa. Ens presentarà la seva última obra "Las leyes de la frontera", una novel·la que transcorre durant l'estiu de 1978, quan Espanya no havia sortit encara del franquisme i no acabava d'entrar a la democràcia i les fronteres socials i morals semblaven més poroses que mai. El protagonista és un adolescent anomenat Ignacio Cañas coneix per casualitat a Zarco i Tere, dos delinqüents de seva edat, i aquesta trobada canviarà per sempre la seva vida. Trenta anys més tard, un escriptor rep l'encàrrec d'escriure un llibre sobre el Zarco, convertit en aquells dies en un mite de la delinqüència juvenil de la Transició, però el que l'escriptor acaba trobant no és la veritat concreta Zarco, sinó una veritat imprevista i universal, que ens afecta a tots.

 • 53

  - 19/11/12

  FLAVIA COMPANY

  Aquesta setmana passejarem amb Flavia Company per parlar del seu últim llibre "Que ningú no et salvi la vida". El protagonista d'aquesta obra és l’Enzo, un traductor literari, un hedonista que viu al dia, seduït per les dones i els llibres. Té un amic, el Víctor, un alt càrrec de la banca, un home calculador i blindat per l’èxit, que tanca negocis milionaris al Martini’s. Fa anys, el Víctor va salvar la vida a l’Enzo. Quan s’assabenta que al seu amic li queda poc temps de vida, el Víctor es creu amb el dret de reclamar-li el deute pendent. Però és legítim demanar a un moribund que cometi un delicte en lloc teu? Poc abans del desenllaç clínic, l’Enzo sent la necessitat d’escriure una llarga carta confessant el secret a la seva filla, que no coneix, i demanar-li al seu torn un favor pòstum. Després de l’èxit internacional de L’illa de l’última veritat, Flavia Company torna amb Que ningú no et salvi la vida, una novel·la d’intriga que funciona amb el mecanisme perfecte d’una bomba de rellotgeria.

 • 52

  - 12/11/12

  ADA CASTELLS

  Jordi Llavina entrevista a Ada Castells per parlar de la seva última obra anomenada "Pura Sang". Aquesta és una història passional amb elements gòtics que explora els límits de la bogeria que ha estat guardonada amb el Premi Sant Joan Unnim 2012.

 • 51

  - 05/11/12

  LLUÍS LLORT

  Lluís Llort ens presentarà "Si quan et donen per mort un dia tornes". Imagina't què passaria si sona el timbre. Quins sentiments remouen la mare quan obre la porta i reconeix el fill, que va desaparèixer fa anys? Com reacciona, ara que no li vol explicar on ha estat, amb qui? Ara que calla què li va passar. Per què lAgustí ha estat catorze anys i mig desaparegut? I per què ha tornat? I, sobretot,què lobliga a callar? Llort planteja un puzle amb el paisatge de fons dun dolorós periple per la foscor. El viatge que porta de la innocència a la maduresa, amb parades en la mentida, la superació, la violència, la redempció, el dubte, la culpa, lespera i els sempre presents amor i mort.

 • 50

  - 29/10/12

  BEL OLID

  Jordi Llavina parlarà amb Bel Olid passejant per la Rambla del Raval de Barcelona per presentar la seva última obra "La mala reputació". A La mala reputació s'hi donen la mà el més delicat i el més terrible de la condició humana. S'hi expliquen històries que aixequen la capa protectora de la reputació i de les formes socials i deixen a la vista allò que tant els personatges com els lectors preferiríem amagar o ignorar. La violència i el sexe hi apareixen com dos motors vitals, com dues maneres de relacionar-se amb els altres i amb el món. La mala reputació té la força i la puresa de les aigües subterrànies que ragen de sobte entre les pedres. Són contes frescos que sedueixen i fereixen.

 • 49

  - 22/10/12

  ESPERANÇA CAMPS

  Aquesta setmana ens traslladem fins al barri del Raval de Barcelona per visitar l'Espai Mallorca. Allà parlarem amb Esperança Camps de la seva última obra, "Col·lecció particular". "Col·lecció particular" és una novel·la breu, escrita en un sol paràgraf que brolla com una glopada de magma i retrata una infimíssima part de totes les misèries que ens han acompanyat durant els anys previs a l’arribada de la crisi econòmica: el menyspreu a les ideologies, la corrupció urbanística, el tràfic de favors, l’especulació ferotge. El cagadubtes Xavier Moran n’és el protagonista, però n’hi ha molts altres que pul·lulen com fantasmes dins les pàgines del llibre.

 • 48

  - 15/10/12

  DAVID MONTEAGUDO

  David Monteagudo ens visita a l'Última Troballa per presentar la seva última obra, 'El edificio'. El volum consta de 18 contes, en els quals Monteagudo "torna a les seves obsessions en aquesta antologia de relats d'alt voltatge, en els quals el lector se sentirà suspès i es reconeixerà".Inicialment l'escriptor vilafranquí havia titulat l'antologia 'Cuentos que acaban mal o casi', però l'editor va preferir 'El edificio', element present en molts dels contes. 'El edificio' és el primer llibre de contes de David Monteagudo.

 • 47

  - 08/10/12

  JESÚS TIBAU

  Aquesta setmana tornem a Tarragona per parlar amb Jesús Tibau de la seva última obra "I un cop de vent els despentina". Amb el cinquè recull de relats, Tibau continua una estreta relació amb el gènere, i aprofundeix en la capacitat de síntesi pròpia del seu estil. I un cop de vent els despentina ens presenta històries senzilles, capaces de despertar-nos emoció i tendresa en poques línies, o un somriure de complicitat. De vegades, la vida sacseja els personatges de dalt a baix; altres, més sovint, pren forma de cop de vent que no els fa caure, només els despentina, i ens fa reflexionar sobre el sentit de tot plegat. El títol del llibre fou escollit per votació dels seguidors del seu blog.

 • 46

  - 01/10/12

  JOSEP MUÑOZ REDÓN

  Aquesta setmana parlem amb Josep Muñoz Redón i de la seva última obra "El arte de la existencia". Aquest llibre ens convida a intentar assolir una meta utòpica: salvar la distància, la vall desoladora, que separa la vida del pensament. Per això l'autor, al·ludint a la coneguda expressió de Foucault, ens presenta L'art de l'existència, que es podria definir com la determinació i l'habilitat d'aconseguir pensar la vida i viure el pensament.

 • 45

  - 24/09/12

  JOAN CAVALLÉ

  Aquesta setmana l'equip de l'Última Troballa es desplaça fins a Tarragona per parlar amb l'escriptor Joan Cavallé. Passejant pels carrers del centre, parlaran de la seva última obra 'Oller davant un boc de cervesa'. Prenent com a referent la personalitat de Narcís Oller, l’autor ens proposa una reflexió des de l’escena sobre el fet d’escriure, centrat en els conflictes que enfronten la realitat amb la ficció, amb el romanticisme, amb l’idealisme i amb altres subterfugis literaris.

 • 44

  - 17/09/12

  DAVID ESCAMILLA

  Jordi Llavina estrena una nova temporada de l'Última Troballa amb una entrevista a David Escamilla. Tot passejant pel Born de Barcelona, parlaran de la seva última obra "Paraules d'amor". Paraules d’amor és una novel·la barcelonina que transcorre entre els anys 1967 i 2009. Aprofitant els versos de la mítica cançó de Joan Manuel Serrat, David Escamilla, fill del gran locutor Salvador Escamilla, ens relata una època i sobretot una Barcelona.

 • 43

  - 02/07/12

  JORDI NOPCA

  Aquesta setmana parlem amb Jordi Nopca i de la seva última obra: "El Talent". Jordi Nopca debuta amb una novel·la d’aventures literàries, optimista i sensorial. Més enllà de l’acció hilarant i l’electricitat que la recorre, el lector curiós hi apreciarà un amor incombustible cap a la literatura i l’art: avantguardes, mutacions i degeneracions hi són convocades amb esperit digressiu i aparicions estel·lars com les d’Aristòtil, Ramon Llull i Boris Vian. Escrita abans de la pluja seca de crisi i derrotisme que ens assetja, El talent és una novel·la on «la realitat s’impregna de fantasia, i la fantasia pren un bany de realitat». Visca Edicions del Cocodril!

 • 42

  - 25/06/12

  JOSEP PIERA

  Josep Piera és el protagonista d'aquest nou capítol de l'Última Troballa. En la seva línia de narrador memorialístic, Josep Piera, un dels escriptors més destacats de la literatura actual, ens sorprèn amb el llibre "Joc de daus". És una proposta narrativa que juga amb el temps i l’atzar, la paraula i la memòria, com a protagonistes.

 • 41

  - 18/06/12

  JORDI DE MANUEL

  mira'l a

  Aquesta setmana parlem de futbol amb Jordi de Manuel. Ha escrit "Orsai", un llibre que caricaturitza les frivolitats del món del futbol. Ho farem tot passejant pels carrers del centre de Barcelona.

 • 40

  - 11/06/12

  JOSEP-RAMON BACH

  Avui parlem amb Josep-Ramon Bach de la seva última obra, L'enunciat. A L’enunciat, tota la saviesa poètica de Bach, i part de la vital, es manifesten en un format suposadament aforístic que amaga un delicat viatge a través de la ironia, a voltes disfressada de sentència, a voltes carregada d’una lírica de vegades delicada i altres vegades epigramàtica, que passa per les reflexions sobre la pròpia creació per escampar-se cap al món de l’art en general, sense oblidar que hi ha coses que potser s’escapen a la poesia però que també mereixen, o permeten, el comentari aforístic que les acosta a la visió crítica del creador. Ens trobem, doncs, davant d’un llibre d’aforismes i sentències, de reflexions poètiques, que va disfressat de no-poesia, però que no pot evitar la seva essència poètica, esdevenint alhora diversió i sensació, també camí de reflexió, per al lector que, perdent-s’hi, s’hi trobi.

 • 39

  - 04/06/12

  YANNICK GARCIA

  mira'l a

  Yannick Garcia se'ns descobreix com a un excel·lent constructor de personatges en el seu primer recull de contes, Barbamecs, guanyador del darrer premi de narrativa Vila de l'Ametlla de Mar, el qual ha estat publicat per Cossetania Edicions. A través de 8 històries d'una llargària i estructura semblant, fa ús de la seva bona capacitat descriptiva per posar el i la lector/a davant de situacions versemblants, amb personatges del dia a dia, els i les quals mostraran problemàtiques profundes i diferents en tot moment per tal d'afrontar la quotidianeïtat.

 • 38

  - 28/05/12

  ADRIÀ PUJOL

  mira'l a

  Avui parlem amb l'autor Adrià Pujol i de la seva última obra, Escafarlata d'Empordà. Aquest llibre és el miratge d’unes memòries, el retrat d’una generació nascuda amb l'anomenada democràcia, i també a l’empara d’un món que mirava endavant amb la promesa d’un futur tan esperançador com probablement utòpic. Escrites amb intel·ligència, ironia, valentia i tendresa, aquestes pàgines enllacen a la perfecció tradició i modernitat, i traspuen a voltes ressentiment, a voltes nostàlgia per un país mitificat i per aquella part del riu on “ja no nedarà mai més”.

 • 37

  - 21/05/12

  ZENEIDA SARDÀ

  mira'l a

  En aquest programa, Jordi Llavina conversarà amb Zeneida Sardà. Ens presentarà la seva última obra, "La pell negra". La història parla de Leila, una noia nascuda en el sí d’una família d’intel·lectuals, alimentada per unes lectures precoces, sent créixer ben aviat una vocació d’escriptora. Els seus projectes es veuran convulsionats de sobte per la irrupció brutal d’una passió incontrolable. Leila perd les regnes de la seva vida, que quedarà marcada per l’emprempta inesborrable de l’experiència viscuda. Amor, aventura, il·lusions i desenganys enllaçats per l’atzar a través d’una prosa àgil i delicada que atrapa al lector fins el punt final.

 • 36

  - 14/05/12

  ROBERT SALADRIGAS

  mira'l a

  "L’estiu de la pluja" és la darrera novel·la de Robert Saladrigas. En aquest programa parlarem amb ell tot passejant per Barcelona. Aquest llibre ple de referències culturals sobre literatura, música, pintura, arquitectura. Els personatges, la majoria de classe benestant, es mouen en un món burgès en el qual la cultura hi és present en tot moment. També es troben immergits en un món actual, el món globalitzat, en el qual les fronteres esdevenen oportunitats i les comunicacions són molt més fàcils, a tots nivells, que no pas les d’altres èpoques. La globalització presenta moltes cares, una d’elles, que pot semblar la més complexa, és la de la internacionalització de la classe humil i treballadora, la de les pasteres i els il·legals, la dels nous habitants dels suburbis urbans.

 • 35

  - 07/05/12

  ELISABET PEDROSA

  mira'l a

  Aquesta setmana parlem amb la periodista i escriptora Elisabet Pedrosa. Ens presenta la seva última novel·la, El meu amor sikh. Aquesta és una història d'amor basada en fets reals, que es pot posar a la pell de tants i tants immigrants que són avui a casa nostra. Però és també una història d’amor cent per cent que va més enllà de les barreres culturals o dels prejudicis.

 • 34

  - 30/04/12

  COIA VALLS

  Aquesta setmana parlarem amb Coia Valls tot passejant pels carrers de Tarragona. Ens presentarà el seu últim llibre "El Mercader". Aquesta és una novel·la que té Barcelona com a gran escenari, però també València, Tortosa, Reus, Sitges o les exòtiques Cefalú i Alexandria. Aquesta novel·la ens parla de les immenses dosis d’esforç i d’esperança que necessitem per aconseguir els nostres somnis, de com ens aixequem per continuar caminant fins i tot quan tot ja sembla perdut.

 • 33

  - 23/04/12

  CARME MARTÍ

  mira'l a

  L'equip de l'Última Troballa es trasllada fins al Museu de la Vida Rural, a l'Espluga de Francolí per parlar amb Carme Martí. Martí ens presentarà la seva última novel·la "Un cel de plom". En aquest llibre Carme Martí es fica a la pell de Neus Català, supervivent de dos camps de concentració, per revelar-nos el relat terrible i commovedor d’una dona que als 96 anys continua lluitant per donar a conèixer l’horror de l’Holocaust.

 • 32

  - 16/04/12

  ANNA ROIG

  mira'l a

  Aquesta setmana l'equip de l'Última Troballa es trasllada fins a la localitat de Torrelavit (Alt Penedès) per entrevistar a la cantautora i ara també escriptora, Anna Roig. Parlarem del seu primer llibre, "Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m'invento i les coses que he somiat". Un llibre de petits relats i textos il·lustrats per Clara-Tanit Arqué.

 • 31

  - 09/04/12

  RAMON ERRA

  mira'l a

  Aquesta setmana parlem amb l'escriptor, Ramon Erra. Ens explicarà la història del seu últim llibre "La vida per rail". Segon Erra els drames poden fer riure, la comèdia pot ser trista i el romanticisme es pot transformar en el fulletó banal d’una agència de turisme, o a l’inrevés. La vida, dalt d’un tren, es veu d’una altra manera. Puja un desconegut i us explica el seu drama. Arribeu a una estació i us hi trobeu un personatge, de drama o de comèdia? El rail, la vida, us té encarrilats, no podeu canviar l’itinerari, però podeu baixar abans. La ciutat que deixeu enrere us entristeix, ho espereu tot de la ciutat d’arribada. Hi ha llocs que, només pel nom, ja esgarrifen. N’hi ha d’altres que prometen tota la felicitat i en canvi amaguen crims horribles. De nit, el xiulet d’un tren pot ser un crit d’esperança. Una andana abandonada pot crear il·lusió de vida, mentre que un indret pensat per al turisme de masses pot aparèixer buit i desolat. Agafar la vida per rail és deixar-se portar, voler conèixer, passar pàgines.

 • 30

  - 02/04/12

  MARIA MERCÈ ROCA

  mira'l a

  Avui l'equip de l'Última Troballa es desplaça fins a Girona per parlar amb Maria Mercè Roca. Ens presentarà la seva última obra titulada Bones intencions. Aquesta novel·la parla del món tranquil i ordenat de la Valèria –farmacèutica, casada, dos fills– que s’ensorra sense avisar, no té més remei que superar la seva crisi amb l’ajuda de les persones que té més a mà: el seu pare, un avi de vuitanta anys amb poca memòria, i la dona que el cuida, una immigrant sense papers; la seva amiga íntima, que és decoradora; un veterinari solitari; una dona maltractada pel seu marit; un aturat de llarga durada deprimit, i un membre d’un grup d’exalcohòlics. Però qui ajuda a qui? Qui és el salvador i qui són els salvats? Tots descobriran que sempre hi ha segones oportunitats i que, com diu la dita: d’un gran mal en surt un gran bé –si un està al cas, és clar.

 • 29

  - 26/03/12

  MARCEL RIERA

  mira'l a

  Jordi Llavina conversa amb Marcel Riera, guanyador del premi Carles Riba de Poesia amb l'obra Llum d'Irlanda. La llum d’Irlanda és un diàleg entre els records i l’escriptura que els fa reviure, una rememoració d’un paisatge que es contraposa a un altre, la memòria com a eina per bastir el present, el dolor pel pas del temps i sempre la llengua que permet identificar-se amb altres veus sense deixar de ser qui som. Inspirat pels clàssics moderns anglosaxons hi ressona sobretot la veu d’Auden, però també les de MacNeice, Yeats, Kavanagh, Heaney... i fins i tot les cançons de Van Morrison o els Waterboys. També parlarem d'un llibre que acaba de traduir Marcel Riera, La marca de l'aigua de Joseph Brodsky.

 • 28

  - 19/03/12

  RAFEL NADAL

  mira'l a

  L'equip de l'Última Troballa es trasllada fins a Girona per conversar amb Rafel Nadal. Passejarem pels espais de la novel·la "Quan érem feliços", guanyadora del Premi Josep Pla 2012. "Quan érem feliços" està basada en la història del mateix autor, que explica les peripècies d’una família nombrosa de dotze germans a la Catalunya de postguerra. És una història real plena d’emocions, d’humor i de tensions en la qual l’autor evoca en primera persona els paisatges de la seva infantesa. Un recorregut de vegades íntim i de vegades panoràmic, gairebé cinematogràfic, ple d’imatges poderoses dels carrers del Barri Vell de Girona, l’estiueig a la Fosca, els setembres a pagès al mas d’Aiguaviva i els anys d’internat al Collell.

 • 27

  - 12/03/12

  SEBASTIÀ ALZAMORA

  mira'l a

  Aquesta setmana ens traslladem fins a l'Espai Mallorca de Barcelona per parlar amb l'escriptor Sebastià Alzamora. Alzamora ens presentarà la seva última novel·la "Crim de sang". "Crim de sang" és un thriller d'atmosfera gòtica, un relat policíac situat a la Barcelona de la guerra civil, que impressiona pel dinamisme narratiu de la seva construcció, la fusió dels gèneres més diversos i la força de la seva prosa.

 • 26

  - 05/03/12

  EMPAR MOLINER

  mira'l a

  Aquesta setmana Jordi Llavina conversa amb Empar Moliner del seu últim llibre "La Col·laboradora". Aquesta novel·la explica la història d'una col·laboradora literària o com es coneix a l'argot literari, "una negra".

 • 25

  - 27/02/12

  JORDI COCA

  mira'l a

  Aquesta setmana parlem amb Jordi Coca de la seva última obra, En caure la tarda. Aquesta és una novel•la que interpel·la sobre la identitat i els fonaments de l’home actual. Durant la conversa parlarem del protagonista de l'obra, el Miquel Gironès. un home que té seixanta-quatre anys i fa molt temps que viu sol. És gras, i els divendres al vespre sempre torna cansat a casa. D’ençà que se li va morir la dona, el carrer on viu ha canviat profundament i ell ja no entén el món que l’envolta. Abans era el perfecte intermediari comercial, elegant, àgil, amb sentit de l’humor, i en canvi ara és feixuc i lent. Li costa pujar i baixar l’escala de casa. Ajagut al llit, adora evocar l’Ester, la mare, el pare, que era metge i també va morir fa anys… I recorda la Rita, l’Agnès, la Patrícia, les secretàries de les ofi cines que visitava quan era jove, la Teresa i les veïnes lesbianes, el soci dels negocis tèrbols, el grup de coneguts dels dimecres al bar… Plou tota la nit. Com un Robinson urbà, atrapat en un mar de pluja i per la memòria, Miquel Gironès és el testimoni desencisat d’un món bastit amb mentides i sense perspectives de futur. Una novel•la que ens interpel•la sobre la identitat i els fonaments de l’home actual.

 • 24

  - 20/02/12

  VALENTÍ PUIG

  mira'l a

  Jordi Llavina conversa amb Valentí Puig de la seva última obra, 'Barcelona cau'. Aquesta novel·la explica els últims dies de la Catalunya republicana (1939), els grans ideals i les institucions que han deixat pas a l’instint de supervivència i a l’individualisme més ferotge. Als carrers de Barcelona es lluita per la vida. En aquest clima dominat per la fam i la por, un doble agent –membre dels serveis d’informació de la República i quintacolumnista alhora– queda fascinat per una dona. Les lleialtats esdevenen primàries i el sexe té una urgència animal. Al llarg de tota la novel·la oscil·len com una espasa la desesperança de la derrota i la incògnita brutal de l’endemà.

 • 23

  - 13/02/12

  GUILLEM TERRIBAS

  mira'l a

  Aquesta setmana ens traslladem fins a la Llibreria 22 de Girona per parlar amb el llibreter Guillem Terribas. Conversarem amb ell de diversos temes relacionats amb la literatura i el cinema.

 • 22

  - 06/02/12

  MURIEL VILLANUEVA

  mira'l a

  Aquesta setmana parlem amb Muriel Villanueva del seu últim llibre, "La gatera". Aquesta novel·la va guanyar el Premi Just Casero 2011.

 • 21

  - 30/01/12

  DAMIÀ BARDERA

  mira'l a

  Aquesta setmana l'equip de l'Última Troballa es trasllada fins a Girona per parlar amb Damià Berdera. Jordi Llavina entrevistarà a l'autor del llibre "Fauna animal", un llibre grotesc, mordaç, imaginatiu, cruel i violent.

 • 20

  - 23/01/12

  NARCÍS COMADIRA

  mira'l a

  L'equip del programa de l'Última Troballa visita al poeta i pintor Narcís Comadira al seu estudi de Barcelona. Narcís Comadira és poeta i pintor. També ha exercit altres disciplines artístiques o relacionades amb l'art, com la dramatúrgia, la traducció, l'article periodístic, la crítica literària, l'estudi de la història de l'art, l'arquitectura i la publicitat. La seva lírica tendeix, a través d'un progressiu rigor mètric i lingüístic, cap a les formes clàssiques, la contemplació, la reflexió i la ironia. Valora el mestratge de la poesia de Gabriel Ferrater, de Josep Carner i de J. V. Foix. De la faceta de traductor, sobretot de l'italià i de l'anglès, cal remarcar les antologies de poetes italians i obres de G. Bassani, E. de Filippo, L. Pirandello, W. H. Auden i R. Rowell. El 1991 es va iniciar com a dramaturg. Ha estat guardonat amb premis com el de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de la Crítica.

 • 19

  - 16/01/12

  VIDAL VIDAL

  mira'l a

  Aquesta setmana parlarem amb l'escriptor lleidetà Vidal Vidal. Ens presentarà la seva última obra "Nit endins" que parla d'una relíquia perduda. Concretament, un crític gastronòmic de mitjana edat encara més perdut que emprèn la seva recerca, tot buscant el sentit a la pròpia vida, adulteris en hotels de pas i cambreres russes de clubs nocturns, l'evocació d'una ciutat en la distància i la radiografia d´una època concreta, al llindar del segle XXI. Sobre un canemàs bastit amb aquests i altres elements, Vidal Vidal escriu una original novel·la de carretera amb banda sonora i transfons històric medieval, on a través d'un autèntic “tour de force” literari, tenyit de nostàlgia i emotivitat, amb tocs d´ironia i erotisme, va encaixant diverses temàtiques com el desengany existencial, l'enyorança de l'amor, la felicitat impossible, els ideals frustrats, l'anhel de tendresa i la vivència complicada de la paternitat... Un text alhora cru i sensible, intens i sentimental.

 • 18

  - 09/01/12

  VICENÇ LLORCA

  mira'l a

  Aquesta setmana parlem de la novel·la "Tot el soroll del món" de Vicenç Llorca. En el seu esperat debut en la novel·la, Vicenç Llorca planteja si és possible que ressorgeixi l’amor en persones marcades per una relació sentimental anterior. El resultat és una història atractiva i suggeridora.

 • 17

  - 02/01/12

  RESUM

  Programa resum amb els millors moments de la temporada.

 • 16

  - 23/12/11

  ADOLF BELTRAN

  mira'l a

  En aquest capítol, Jordi Llavina passejarà amb Adolf Beltran per parlar del seu últim llibre "Veritat o mentida". Aquest llibre és un recull d'entrevistes a diverses personalitats on es pregunta a Jordi Pujol, si és veritat o mentida que el poder corromp? Què pensa Teresa Forcades de l'afirmació que l'home va fer Déu a imatge seva? Està d'acord Albert Sánchez Piñol que en l'amor i la guerra tot s'hi val? "Veritat o mentida" és un llibre amb moltes de les entrevistes en què es va basar l'espai del mateix nom emès a "El matí de Catalunya Ràdio" amb Antoni Bassas. 24 aforismes, 24 pensadors. Veritat o mentida? A tu què et sembla?

 • 15

  - 19/12/11

  NATI SOLER ALCAIDE I TERESA COSTA-GRAMUNT

  mira'l a

  Aquesta setmana l'equip de l'Última Troballa es trasllada fins a Vilanova i la Geltrú per parlar amb les poetes Nati Soler i Teresa Costa-Gramunt. Ens presentaran les seves últimes obres literàries.

 • 14

  - 12/12/11

  MIQUEL DE PALOL

  Aquesta setmana passejarem amb Miquel de Palol per parlar de la seva última obra "Meditacions des de Catalunya" de l'Editorial Columna. Palol explica que amb un equip de futbol, un cuiner i dos o tres humoristes mediocres no es posa en marxa cap imaginari capaç de subsistir al costat dels que ja hi ha al món, i que Catalunya importa pel consum quotidià sense consciència del tòxic que es fica a les venes. Diu que els catalans vegeten amnèsics al fons del pou, mancats d’impulsos i de brúixola.

 • 13

  - 05/12/11

  MARIA BARBAL

  mira'l a

  Jordi Llavina passejarà amb Maria Barbal pels carrers de Barcelona per parlar del seu últim llibre "Cada dia penso en tu". Aquest llibre ens explica que els animals són éssers que sovint ens acompanyen en la nostra aventura vital o que, només veure'ns, fugen esperitats. Aquells que comparteixen casa amb nosaltres, no són tan sols espectadors del que ens passa, sinó que esdevenen personatges importants en les nostres històries. Nosaltres els donem nom, els alimentem, amanyaguem el seu pelatge, i ells, a la seva manera, ens corresponen. Però els éssers humans som capaços de perdre la raó que ens diferencia d'ells.

 • 12

  - 28/11/11

  JORDI JULIÀ

  mira'l a

  Aquesta setmana parlarem amb el poeta Jordi Julià dins una llibreria. Ens presentarà les seves últimes obres "Circumstàncies Adverses" i "Poètica per a un ninot".

 • 11

  - 21/11/11

  JOSEP MARIA ESPINÀS

  mira'l a

  Jordi Llavina entrevista a l'escriptor Josep Maria Espinàs. Durant la conversa ens presentarà el seu últim llibre "Entre els lectors i jo". Aquest llibre, com diu el seu títol, és una història escrita entre els més diversos lectors i el mateix Josep Maria Espinàs. Ells s’hi retraten i l'Espinàs també.

 • 10

  - 14/11/11

  DAVID CASTILLO

  mira'l a

  En el programa d'aquesta setmana parlarem amb el poeta i periodista, David Castillo. Ens presentarà el seu últim llibre publicat per Proa anomenat "Doble Zero".

 • 9

  - 07/11/11

  BEL OLID

  mira'l a

  L'equip de l' Última Troballa es desplaça fins a Castellbell i el Vilar per entrevistar a Bel Olid. L'escriptora, guanyadora del Premi Documenta 2010, ens presentarà la seva última novel·la: "Una terra solitària".

 • 8

  - 31/10/11

  DAVID MONTEAGUDO

  mira'l a

  El protagonista d'aquest capítol és el vilafranquí David Monteagudo. Passejant per Vilafranca descobrirem la seva última nove·la publicada per Acantilado anomenada "Brañaganda".

 • 7

  - 24/10/11

  ÀLEX SUSANNA

  mira'l a

  En aquest capítol passejarem amb el poeta Àlex Susanna pel Castell de Gelida. Ens presentarà la seva última obra: Promiscuïtat. Aquest llibre de poemes es presenta de la següent manera: Aquests dies que la lluna il·lumina, la serralada que ens assetja per totes bandes, penso més que mai en el teu cos quan el desig l’enfoca en hores intempestives i resplendeix com un paisatge nevat: sempre que t’incorpores damunt meu i desplegues tot el teu encanteri, què puc sinó dir que m’enlluernes i em rendeixo als atributs del teu cos? Quan després d’una nit d’amor em desperto i et veig damunt del llit tota abandonada a la son com un ram desfet de pell que ja no em pertany, sé que tornes a allunyar-te’m i que cada matí recomença la conquesta de l’un per l’altre fins a topar-nos i envestir-nos, cansats però pletòrics, al rovell de la nit.

 • 6

  - 17/10/11

  JESÚS TUSON

  mira'l a

  Aquesta setmana parlarem amb el professor de lingüística, Jesús Tuson, del seu últim llibre "Quinze lliçons sobre el llenguatge (i algunes sortides de to)''. Aquest llibre és un elogi del llenguatge, un cant a la intel·ligència humana. Després de tota una vida a la Universitat, Jesús Tuson es buida en un llibre imprescindible. Un assaig lliure i global sobre el llenguatge, aquest regal únic que la natura ens ha fet a nosaltres, els humans.

 • 5

  - 10/10/11

  NORBERT BILBENY

  mira'l a

  En aquest capítol parlarem amb el Catedràtic d'Ètica de la UB, Nobert Bilbeny que ha publicat "Tallaferro & Tocafusta. O la dificultat de perdonar". El pes d'aquesta obra és el diàleg entre Tocafusta i Tallaferro, dos personatges que representen dues posicions diferents: el perdó i el fet de no passar per alt les faltes. Es tracta, doncs, d'una obra de perenne actualitat: els crims del passat, la memòria històrica, el rancor personal, l'escrúpol de consciència.

 • 4

  - 03/10/11

  CESC MARTÍNEZ

  mira'l a

  Aquesta setmana anirem fins a Manresa per passejar amb Cesc Martínez. Ens presentarà la seva última obra "Opi i Sardines". La història d'aquest llibre parla de Fabre, un professor substitut de socials, es proposa reconstruir la història d'una fotografia en blanc i negre trobada entre les pàgines d'un llibre. A l'anvers, una collla de gent endiumenjada i un home amb una X vermella guixada a la cara. AL revers, una sola indicació: "Sarmenta, 1956". Sarmenta és un lloc imprecís del mapa, una ciutat que es mou a un ritme diferent de la resta i que canvia de posició uns quants metres cada cinquanta anys, però té dues línies de tren que la connecten amb Barcelona. Amb Berta S.Miravent, l'estupefaent locutora del programa nocturn de la ràdio local, Fabre anirà seguint el ratsre d'un boxejador amateur desaparegut i d'un trompetista oblidat. Qui va marcar qui amb una creu?

 • 3

  - 26/09/11

  JOAQUIM MALLAFRÈ

  mira'l a

  L'equip de l'Última Troballa es desplaça fins a Riudecanyes (Baix Camp) per entrevistar a Joaquim Mallafrè. Parlarem de la traducció del llibre "El poni roig" de John Steinbeck.

 • 2

  - 19/09/11

  BLANCA BUSQUETS

  mira'l a

  Aquesta setmana parlarem amb Blanca Busquets que ha guanyat el Premi Llibreter 2011 amb el llibre "La nevada del cucut". Amb referències constants a l'obra de Víctor Català, aquesta història enllaça dues dones de la mateixa família, però amb una distància de cent anys, unides per la necessitat d'escriure i per la particular visió d'un quadre sobre un poble nevat. Una dona que va viure fa cent anys escriu d'amagat a la llum d'una espelma en un lloc perdut de Catalunya. Les seves lletres la lligaran amb fil invisible a una altra dona del segle XXI que tampoc pot viure sense escriure. Tan sols elles dues veuen un poble nevat en un quadre que aparentment només té taques...

 • 1

  - 12/09/11

  VICENÇ VILLATORO

  mira'l a

  L'escriptor Vicenç Villatoro serà el primer protagonista del nou programa literari de la XTVL, dirigit i presentat per Jordi Llavina. Villatoro presentarà la seva última publicació, Moon River. Passejant per les instal·lacions de l'Hospital Clínic de Barcelona, coneixerem les interioritats d'aquest llibre publicat el mes de març de 2011.
Ens productor

Penedès TV

Pl. Penedès, 4 4rt
08720, Vilafranca del Penedès
Barcelona

http://www.rtvvilafranca.cat

rtv@rtvvilafranca.cat