El programa

TOCATS DE L'HORT

Programa pensat per a ajudar a tirar endavant amb èxit un petit hort al pati, al jardí o la terrassa, de manera que sigui una guia útil pels amants de l’hort, però, alhora, prou entretingut com per a què interessi a tot tipus de públic.


http://www.xiptv.cat/tocats-de-l-hort

Mira el programa a

On s'emet?
Capítols

 • 40

  - 24/12/12

  TALLER DE CUINA AMB PRODUCTES DE L'HORT

  Avui el Tocats de l'hort se'n va a la cuina. Què en farem de tantes carbasses? Què podem fer amb els productes de temporada? I les taronges? Us proposem fer cabell d'àngel amb carbasses del primer hort que vam visitar aquesta temporada i melmelada de taronja. L'Ana Melero, experta tallerista, ens explica com elaborar aquestes delícies dolces. I anirem a la parada de la Carme de Batet, a Olot, amb els seus productes d'horta ecològica.

 • 39

  - 17/12/12

  UN HORT ECO I LÒGIC

  ECO+LÒGIC és l'hort-projecte del Jordi Llop. Una iniciativa que porta a l'extrem tots els aspectes de l'ecologia aplicada a l'hort. El seu model: el bosc com a exemple de sostenibilitat. Ell aplica tots els principis de la natura per aprendre d'ella. I a més, utilitza eines tradicionals que tenen menys petjada ecològica. El seu objectiu és la viabilitat econòmica i ecològica de l'hort i a més fer-ne pedagogia. Aquell que treballa al seu hort pot endur-se una cistella d'hortalisses! I visitarem uns horts urbans de Sitges, amb els jubilats com a protagonistes.

 • 38

  - 10/12/12

  L'HORT DE LA MARIA ANTÒNIA

  Visitem l'hort de la Maria Antònia Jiménez, una de les usuàries d'un hort social de Tarpuna. Ella ens explicarà coses molt pràctiques de l'organització del seu hort, de la rotació de cultius, de les plantes del fred, de la funció importantíssima que tenen els depredadors a l'hort, de com crear un equilibri ecològic a l'hort, i finalment farem una ullada a les plantes aromàtiques i medicinals que conrea la Maria Antònia. I anirem La Portellada (Matarranya) per visitar uns horts ecològics escolars.

 • 37

  - 03/12/12

  L'HORT SOCIAL

  Visitem una iniciativa de Tarpuna, un hort social. El fet de disposar d'unes finques en desús unit a la idea de voler menjar ecològic i al creixent atur fa que Tarpuna es plantegi aquesta iniciativa: posen a disposició d'aquells que vulguin aprendre l'ofici de pagès -i que no tinguin feina- uns cursos pràctics i unes terres per a que les conrein per autoconsum. Actualment set persones es beneficien d'aquest hort social. Tarpuna també ven els seus productes de l'hort de manera que aquells que els compren poden saber-ne la traçabilitat. I anirem a Banyoles, per conèixer l'experiència fem un hort, impulsada des del centre educatiu La Balca.

 • 36

  - 26/11/12

  HORT I JARDINERIA

  Jardineria i hort van de la mà a casa de la Raquel Maspoch. De mare jardinera i pare pagès la Raquel n'ha heredat les dues coses i les combina a la perfecció. Parlarem de com integrar la jardineria a l'hort, dels criteris a l'hora de triar el que s'ha de plantar, de la convivència de plantes d'estiu i tardor, de les plantes aromàtiques i d'alguns problemes amb la falta de calç. També anirem a Bellvei del Penedès per conèixer la iniciativa d'un jove que lloga horts urbans.

 • 35

  - 19/11/12

  L'HORT DE LA SELVA

  En el programa d'avui volem mostrar com es gestiona un petit hort professional. En Jeremie i la Núria van engegar fa un any i mig "L'hort de la Selva" que es dedica a vendre productes ecològics de l'hort a cooperatives i particulars. Ens parlaran del seu entusiasme per conrear llavors i per la seva afinitat amb la natura: elements clau per obtenir uns fruits saborosos i totalment ecològics. Veurem com es fa una falsa sembra per lluitar contra les males herbes, parlarem de l'experiència francesa en horts ecològics i de proximitat, i de la producció diversificada. També anirem al parc Can Bonic de Sant Martí Vell (Girona), al Parc de les Olors, per visitar uns espais naturals que volen recuperar la cultura de les herbes aromàtiques, medicinals i culinàries.

 • 34

  - 12/11/12

  DE LA CIUTAT AL CAMP

  Hem anat fins a Vilobí d'Onyar i en David en ha explicat el que és deixar la gran ciutat i anar a viure a una masia enmig de boscos i prats. La seva il·lusió de conrear l'ha fet realitat. No es tracta d'un horticultor novell perquè partia d'una experiència prèvia i d'una formació en horts ecològics. Parlarem amb ell de la rotació de cultius, de la convivència horts i animals domèstics, de la simbiosi entre paràsits i plantes i dels avantatges de construir un hivernacle.

 • 33

  - 05/11/12

  UN HORT DE 250 METRES AL VALLÈS OCCIDENTAL

  Només fa un any que tenen hort. Van començar fent una prova en un petit tros i ara ja tenen un hort de 250 m2 que fa goig. El secret: llegir llibres sobre horts, fer cursets, i sobretot estar molt motivats. Els fems juntament amb els residus de casa fan que estiguin fent un compostatge molt interessant per nodrir una terra que partia essent molt erma. Gràcies a una cura totalment ecològica han convertit aquest hort en un jardí. També anirem a Banyoles, per conèixer l'experiència d'un pagès de Sota Monestir.

 • 32

  - 29/10/12

  LLUITAR CONTRA LES MALES HERBES

  Lluitar contra les males herbes és el malson de tots els horticultors que tenen un tros de terra. El Tomàs ens proposa aprofitar materials rebutjats per les empreses per fer encoixinats (plàstics durs, moquetes..). Una tècnica que a més de posar a ratlla les males herbes procura una humitat contínua les plantes. També veurem el cultiu dels espàrrecs blavers, els melons i les albergínies blanques. També veurem com es pot fer una trampa per a insectes voladors amb una ampolla de plàstic. També anirem a Girona, per visitar l'hort de l'Escola Eximenis.

 • 31

  - 22/10/12

  DE L'HORT A LA TAULA

  En Joaquim Masferrer té un hort i té un restaurant, herència totes dues coses de fa molts anys. No hi ha intermediaris entre la matèria primera i el plat a taula. De fet, només hi ha un quilòmetre de distància entre l'hort i la cuina. En aquest capítol parlarem dels animals que mengen de l'hort, de la convivència entre els pins i l'hort, de les mongeteres, de la terra porosa del Montseny, i de les plantes que foragiten els talps. I anirem a Palafolls per conèixer un petit però ben assortit hort particular.

 • 30

  - 15/10/12

  HORT DE MUNTANYA

  En aquest capítol coneixerem l'hort de muntanya d'en Miquel. Fa quatre anys que va començar, amb un tros de terra i un llibre per aprendre l'ofici de pagès. Ara té una mica més d'experiència i alguns problemes amb animals per terra i aire, i la satisfacció de ser cada vegada més autosuficient. El reg amb aigua de pluja i l'elaboració d'una caixa reciclada de compostatge, fan que els seu hort estigui cada dia més integrat al paisatge de muntanya. També anirem al litoral, a Cabrera de Mar, per conèixer l'experiència d'una família amb nens petits que tenen cura del seu petit hort en un espai compartit per altres aficionats a l'horticultura.

 • 29

  - 08/10/12

  ORGANITZACIÓ COL·LECTIVA DE L'HORT

  En el Tocats de l'Hort d'aquesta setmana coneixerem l'experiència d'un hort urbà gestionat de manera col·lectiva. Aquest hort va néixer a partir del moviment 15M. Un grup de persones del Vallès Occidental van acordar tirar endavant aquest hort comunitari. Només hi ha un dels membres del col·lectiu que té alguna noció de pagès, la resta s'hi han posat a partir d'aquesta experiència. Aquí no hi cap calendari ni cap organigrama. Es comuniquen entre elles a través de Facebook. Quan algú hi ha anat per plantar, regar o collir, ho deixa dit a la xarxes socials. Un altre, de manera intuitiva, prendrà el relleu. També anirem a Vic per conèixer l'experiència de l'hort urbà de l'Escola Andersen. Per aquesta escola, l'hort és com una aula més. Els nens s'introdueixen en el món vegetal i en el descobriment del medi.

 • 28

  - 01/10/12

  L'HORT DEL SAMUEL

  En Samuel, expert en jardineria, decideix canviar les flors per les tomaqueres i la gespa pels enciams. Amb un gran esperit ecològic perquè en Samuel fa infusions de camamilla o cua de cavall per curar les hortalisses quan emmalalteixen, i pedagògic perquè els fills d'en Samuel participen activament conreant el seu propi hort. Del jardí de casa a la taula, aquesta és la idea. També anirem a Arenys de Munt per veure un hort biodinàmic.

 • 27

  - 24/09/12

  A L'HORT DEL NIL, L'HELENA I ASHA

  Convertir el pati d'un pis en un hort ecològic és un repte i com sempre una gran satisfacció. En Josep Maria aconsellarà aquesta família perquè la pomera torni a tenir fulles verdes i sobre quina hora és millor regar. D'aquesta experiència de 4 anys fent hort a casa n'aprendrem a fer trampes per als cargols i a regar amb l'aigua que no aprofitem a casa. També anirem a la comarca d’Osona, a Manlleu, per conèixer l’experiència d’en Jordi Palou, que s’ha fet construir la casa amb la previsió d’ubicar-hi un hort a la teulada.

 • 26

  - 17/09/12

  28 ANYS AMB HORT

  En el primer capítol de la nova temporada de Tocats de l'Hort visitem l'espectacular hort de la Mercè Socarrats, al Vallès Occidental. Fa 28 anys que el té i el treballa amb conreu ecològic. La Mercè conversa amb el nostre expert, Josep Maria Vallès, sobre els productes, el cultiu i la manera de combatre les plagues de manera ecològica. També coneixerem l'experiència dels horts urbans de Mataró, que s'adjudiquen per concurs. Parlarem amb algunes de les persones que treballen la terra en aquests horts de 50m2 del Bon Recés de la capital del Maresme.

 • 25

  - 03/01/12

  BLANQUEGEM HORTALISSES

  Blanquejar hortalisses vol dir no permetre la fotosíntesi i per tant aconseguir plantes més blanques i menys amargants. A l'escarola li posem un plat al damunt, als enciams els lliguem per tenir cabdells blanquets a l'interior... En Josep Maria Vallès ens aconsella que a l'hivern comencem a preparar la temporada de primavera. L'hort és com la moda s'avança a la temporada. El reportatge en acosta a Caldes de Montbuí on veurem l'aposta del municipi per l'horta com a recuperació d'una forma de vida més sostenible.

 • 24

  - 27/12/11

  LA CLIMATOLOGIA I ELS CALÇOTS

  mira'l a

  Els cicles de cultiu canvien segons la climatologia. Això vol dir que hem d'estar atents a les temperatures, les precipitacions, etc., i adaptar-nos. El nostre expert ens explicarà perquè cal tenir una llibreta de camp. Contiuarem el programa veient què va passar amb els calçots que vam plantar fa unes setmanes, i acabarem amb un petit reportatge que ens mostrarà l'experiència del centre Mont Perdut de Terrassa, on alumnes especials treballen de manera interdisciplinar gràcies a la cura de les plantes.

 • 23

  - 20/12/11

  EL PH DEL SUBSTRAT

  mira'l a

  Cal tenir cura del nostre substrat abans de tornar a plantar. Es per això que avui us ensenyarem a fer la prova del ph que serveix per comprovar l'estat de salut del substrat. Durant el petit consell en Josep Maria farà esment del adobs foliars, la medicina d'urgència quan la planta està malalta. Acabarem amb un reportatge que us mostrarà l'experiència dels horts al centre penitenciari de Lledoners, un treball que funciona des de l'any 2008 i que aposta per la cura al medi ambient i la salut. Una manera excel.lent de crear bons hàbits i treball en equip.

 • 22

  - 13/12/11

  EL PÈSOL

  mira'l a

  Avui dediquem el capítol als pèsols. Hem de saber, però, que juntament amb les faves i les mongetes són plantes poc productives. Aprendrem alguns secrets per conrear-los bé, quan hem de plantar, quines són les seves necessitats, la hidratació de les llavors i la simbiosi amb un bacteri que li fa d'adob. El reportatge ens mostrarà una vegada més que és possible recuperar vinyes tradicionals. Anirem a la Masoveria del Marquet de les Roques on l'Adrià Garriga gestiona la masia. En aquest preciós entorn rebrem quatre nocions de com podem tirar endavant una petita vinya casolana.

 • 21

  - 05/12/11

  ELS CARGOLS

  mira'l a

  Aquesta setmana prendrem què hem de fer amb els cargols quan treuen les banyes pel nostre hort. Si no tens la intenció de dedicar-te a criar cargols es bo trobar solucions perquè aquests petits animals no se't mengin totes les cols de l'hort: petites trampes, trucs per convidar-los a marxar, etc.I per tal de continuar veient experiències d'horts urbans anirem a Castellar del Vallès i xerrarem una estona amb els voluntaris i els usuaris de l'entitat Suport Castellar a la salut mental. L'activitat de l'hort és sana, terapèutica i crea addició positiva.

 • 20

  - 29/11/11

  POCA LLUM SOLAR

  mira'l a

  Quan les plantes tenen poc sol fan les fulles més grans i fosques, s'adapten a la poca radiació solar. Avui el Josep Maria ens parlarà de les plantes d'ombra. I, fins i tot, si tenim un lloc humit el nostre expert ens explicarà com podem fer bolets! En el reportatge d'avui anirem a Sabadell i parlarem amb el Xavier Mur i el Feliu Madaula de l'associació "La Ruda", amics de "Can deu" per a l'agricultura ecològica. El seu objectiu: recuperar terrenys periurbans i fomentar i formar en agricultura ecològica.

 • 19

  - 22/11/11

  CONSERVACIÓ DEL SUBSTRAT

  mira'l a

  Hem de tenir molta cura amb el substrat perquè amb el temps la terra perd les seves propietats. És per això que uns consells del nostre expert ens aniran la mar de bé per conservar i millorar la qualitat del nostre substrat. Aprendrem que les plantes necessiten aigua, però també aire. I veure els més petits gaudir de l'hort és el que farem a l'escola Roser Capdevila de Terrassa, una bona experiència pedagògica per als més menuts de la casa.

 • 18

  - 15/11/11

  HORT PER IMPACIENTS

  mira'l a

  Els urbanites tenim pressa per tot i ens agradaria poder plantar i collir de seguida. En Josep Maria ens presenta algunes verdures que sí reuneixen aquests requisits. Veurem alguns tipus d'enciams que es poden collir només en tres setmanes. Ens aconsellarà com fer aquesta sembra i ens parlarà d'algunes verdures que s'havien perdut i que ara s'estan recuperant. Acabarem el programa mostrant la feina que fa HORTEC, una cooperativa de pagesos que fa 20 anys que ofereixen un producte ecològic, de proximitat i de qualitat.

 • 17

  - 08/11/11

  PLANTEM COLS

  mira'l a

  Tenim una cosa clara: a cada època hem de plantar allò que pertoca. A la tardor plantarem les cols per collir-les a l'hivern. Veurem que les cols es fan molt grans i que tenen també unes arrels grans. Parlarem de les plagues que foraden les fulles de les cols i també dels beneficis anticancerígens que tenen les cols, i en el consell veurem què cal plantar al costat de les nostres cols. Per acabar anirem fins al Km 0, una xarxa amb la filosofia de defensar el producte de proximitat, ecològic i de temporada. La idea és comprar directament al productor.

 • 16

  - 31/10/11

  REPRODUCCIÓ PER ESQUEIX

  mira'l a

  La tardor és una bona estació per fer reproducció de plantes per esqueix. Podem fer esqueixos amb les plantes llenyoses, perquè les anuals s'han de reproduir per llavor. I per fer-ho bé hem de seguir fil per randa una sèrie d'instruccions senzilles que ens donarà en Josep Maria. En el consell ens dirà quan és convenient fer el trasplantament de l'esqueix. I per acabar avui anirem a l'hort d'en Felix Cadafal, un jubilat que malgrat els anys que duu a les espatlles ens parla amb il.lusió de la seva experiència amb l'hort.

 • 15

  - 25/10/11

  CONSERVAR LES LLAVORS

  mira'l a

  És l'hora d'arrencar de l'hort aquelles plantes que ja ens han donat el seu fruit i deixar espai per plantar les hortalisses d'hivern. Però també és el moment d'agafar llavors i conservar-les per plantar l'any vinent. El nostre expert ens explicarà com extreure bé les llavors i de quina manera fer la conservació. En el consell veurem què hem de fer amb les llavors que ens sobren d'un any per un altre. I finalment, anirem a l'associació AVAN de Sabadell per veure què significa l'experiència de l'hort per a persones que pateixen malalties neurològiques i com solucionen el fet que persones amb cadires de rodes també puguin treballar a l'hort.

 • 14

  - 18/10/11

  LA COMPTABILITAT DE LES PLANTES

  mira'l a

  Les plantes necessiten llum, aigua i nutrients; però també espai per poder créixer. En el nostre petit hort és un tema que hem de tenir en compte. En aquest capítol tractarem de com combinar algunes hortalisses a l'hora de plantar-les i quines compatibilitats tenen entre elles. En el consell parlem de factors de compatibilitat: el cultiu i la mida de la planta. I el reportatge té com a protagonista la mongeta del ganxet, una varietat autòctona i deliciosa que en Ramon Casamada de Castellar del Vallès cultiva al seu hort.

 • 13

  - 11/10/11

  PREPAREM-NOS PER LA TARDOR

  mira'l a

  La tardor és una bona època per començar a fer un hort: el temps és més agradable i no ens farà patir el tema del reg o l'excés de plagues. El nostre expert ens indicarà quines són les verdures que podem plantar en aquesta època i quines suporten millor el fred. En el consell veurem com es planten els calçots i acabarem amb un reportatge a Abrera on la iniciativa dels horts socials de Can Morral estan donant feina i il.lusió a jubilats i a persones amb discapacitat.

 • 12

  - 27/09/11

  EL FERMENTAT D'ORTIGA

  mira'l a

  La prevenció davant les possibles malalties que poden patir les hortalisses és molt important per a la bona salut del nostre hort. Els productes ecològics són els millors per aconseguir-ho i si, a més a més, els podem fer nosaltres mateixos molt millor. El nostre expert ens explicarà com fer un fermentat d'ortigues per ajudar les plantes a créixer amb salut, a més d'actuar contra les plagues. En el consell també veurem com la sàlvia, l'espígol i la consolda són unes bones infermeres per a l'hort. El reportatge ens mostra la bona feina de recuperació de llavors que fan al centre Esporus de l'Era al Bages.

 • 11

  - 20/09/11

  CONSERVACIÓ DE LES PLANTES MEDICINALS I AROMÀTIQUES

  mira'l a

  Què hem de fer amb les plantes aromàtiques i medicinals a la tardor? En Josep Maria ens explicarà el millor que podem fer per algunes d'aquestes plantes. Al consell l'àloe vera en serà el protagonista. Convé saber què fer amb aquesta planta i de quina manera ens pot ser més útil conservar-la. Per acabar el nostre programa, avui el reportatge ens portarà fins a les terres de Lleida on el projecte cultures trobades ens farà veure la importància de recuperar vinyes antigues i la possibilitat de fer el nostre propi vi.

 • 10

  - 13/09/11

  EL CALENDARI DE L'HORTALÀ URBÀ

  mira'l a

  Saber quan hem de plantar, quina època correspon a cada hortalissa, és bàsic. Avui veurem que l'hort és com la moda: que sempre s'avança uns mesos. En Josep Maria ens parlarà del temps de sembra, transplantament i collita del tomàquet, la ceba, el calçot, la patata, i d'altres verdures; i en el consell ens explicarà com fer un petit hivernacle casolà. Finalment anirem a Barcelona per veure els horts Sagrada Família. En Josep Ordóñez, responsable de la Xarxa d'horts urbans de Barcelona, ens explica com reparteixen aquestes parcel.les entre els usuaris que ho sol.liciten.

 • 9

  - 09/09/11

  EL COMPOSATGE CASOLÀ

  mira'l a

  El compostatge casolà Quin és el millor adob i més natural pel nostre hort? Doncs el que podem fer a casa amb algunes de les deixalles de la cuina. Avui mostrarem com fer-ho i de quina manera optimitzar el procés de compostatge. En el consell el Josep Maria ens dirà què hi podem afegir al compostatge per ajudar a la descomposició. Al reportatge avui tornem a la Fundació EMYS. Aquesta vegada per veure com reciclen un contenidor d'escombreries de plàstic vell i atrotinat i el converteixen en un compostador ecològic.

 • 8

  - 02/09/11

  EL SEXE DE LES PLANTES

  mira'l a

  Parlarem de la reproducció sexual de les plantes. Veurem que n'hi ha algunes d'hermafrodites, però també n'hi ha que només són masculines o femenines. En tot aquest procés, el que sí és ben segur és que necessitem insectes que pol.linitzin per poder obtenir fruits. Al consell parlem de com ens ho hem de fer per tenir una bona collita de carbassons al nostre hort. I finalment, en Santi Vilalta de Cultius Ecològics del Vallès, ens farà una demostració pràctica de com fer uns germinats ràpids, fàcils i saludables.

 • 7

  - 26/08/11

  EL TOMÀQUET

  mira'l a

  Entrarem avui en el món dels tomàquets. Els veurem des del planter i la llavor, fins la planta i el fruit. En Josep Maria ens anirà explicant coses importants que hem de tenir en compte a l'hora de conrear-lo. En el consell farem referència a la importància de triar les varietats de tomàquets prioritzant les varietats autòctones. I l'oportunitat de visitar l'hort que té la fundació PRODIS a la Floresta ens ajudarà a valorar una vegada més la importància de l'hort com a teràpia, en aquest cas per a grups de persones amb discapacitats.

 • 6

  - 19/08/11

  PLANTES AROMÀTIQUES I CULINÀRIES

  mira'l a

  Les plantes aromàtiques van bé a la cuina i a l'hort. A la cuina aromatitzen els plats, i a l'hort atrauen els pol.linitzadors. Sabrem quines són més adequades per al nostre hort i amb quines hortalisses fan parella. El consell fa referència al moment en què s'han de collir aquestes plantes. I el reportatge se'n va fins a la comarca de La Selva per mostrar com s'ho fan els de la Fundació EMYS per crear espais d'hort en custòdia, una manera intel.ligent d'aprofitar la terra.

 • 5

  - 12/08/11

  PLAGUES I MALALTIES

  mira'l a

  Hi ha insectes "dolents" i insectes "bons" per a l'hort. És per això que en el capítol d'avui parlarem de plagues, però també d'insectes pol.linitzadors que són imprescindibles pel bon funcionament del nostre conreu. Acabar amb les plagues dolentes s'ha de fer amb respecte a la natura: utilitzant productes ecològics, aquest és el nostre consell. Per finalitzar, el reportatge tindrà com a protagonistes els nois de l'associació Ethos: un centre de rehabilitació de Sabadell.

 • 4

  - 05/08/11

  CEBES I ENCIAMS

  mira'l a

  A poc a poc anirem descobrint alguns cultius i alguns petits secrets. Començarem per dos clàssics: les cebes i els enciams. Parlarem de varietats de cebes i explicarem quan convé collir els enciams abans que es tornin amargs. En el consell, en Josep Maria ens explicarà per què és molt important tenir plantes aromàtiques al nostre hort. Acabarem amb un reportatge on veurem com els del Conreu Sereny de Sant Jeroni de la Murtra transformen terres ermes -situades dins les ciutats- en horts.

 • 3

  - 29/07/11

  EL REG

  mira'l a

  Saber quan i com regar l’hort és essencial per tenir una bona collita. En aquest programa aprendrem a reconèixer quan cal regar i els avantatges dels diferents sistemes de reg. En el consell el nostre expert ens ajudarà a triar els recipients de cultiu més idonis pel nostre hort. I en el reportatge veurem què aprenen els més menuts a l’hort d'una escola bressol de Sant Cugat.

 • 2

  - 22/07/11

  LA SEMBRA

  mira'l a

  Un cop tenim tot el necessari per començar l'hort és el moment de sembrar. Només s'ha de triar la llavor o el planter adequat pel recipient que tenim i per l'època de l'any, i posar-s'hi. El nostre expert, en Josep Maria Vallès, ens explicarà com fer-ho tant si utilizem un planter com si plantem llavors. A més a més, en el consell ens explicarà els secrets a l'hora de trasplantar. Finalment anirem a veure l'hort d'en Joan Carulla, un barceloní que exerceix de pagès al terrat de casa seva.

 • 1

  - 15/07/11

  EINES, RECIPIENTS, MATERIALS I SUBSTRAT

  mira'l a

  Per a començar bé l’aventura de l’hort cal ser conscients de l’espai del que disposem i la seva ubicació, així com saber triar el substrat i el recipient on farem el nostre hort. El primer capítol de Tocats de l’hort donarà les nocions bàsiques d’aquests inicis i dedicarà el primer consell per saber triar l’adob més indicat. Acabarem amb un petit reportatge que ens permetrà conèixer l’Associació AREP de Barcelona i el valor que té l’hort en la rehabilitació de persones amb malalties mentals.
Ens productor

m1tv

Carrer Tordera, 37, local 8
08302, Mataró
Barcelona

http://www.m1tv.cat

info@m1tv.cat