Denominació d’Origen (DO) renova format, continguts i imatge  coincidint amb el seu cinquè any d’emissions. La filosofia es manté intacta: aposta per la creativitat, pels nous talents de l’audiovisual i per un procés de treball artesanal fet des del convenciment que hi ha una manera diferent de fer televisió i d’arribar a l’espectador. DO té com a repte convertir-se en plataforma per a nous creadors i en espai d’emissió i promoció de produccions audiovisuals de qualitat, transgressores en forma i contingut.

En el marc d’aquest projecte, la Xarxa Audiovisual Local coprodueix amb productores i realitzadors independents sèries de curta durada que experimenten amb un ventall molt ampli de gèneres audiovisuals com la ficció, el documental, l’animació o el videoart, sempre amb grans dosis de risc en el resultat final.

DO és un programa televisiu d’una hora setmanal que s’emet a través d’una vintena de televisions de proximitat  de la Xarxa de Televisions Locals i, alhora, un projecte audiovisual que té finestra a Internet a través d’una web i dos blocs, entre d’altres.

En televisió, DO s’emet tots els diumenges a la nit de manera simultània a 14 televisions locals catalanes, els dissabtes a la nit a través de Barcelona TV i 8 televisions locals més emeten DO en l'horari que elles convenen. Cada programa té una durada d’1 hora i està compost per una mitjana d’entre 5 i 6 microsèries, que es canvien amb una periodicitat trimestral. Una sèrie de ficció en clau de faula moderna i titulada ‘Un ou de closca verda’ dóna continuïtat i identitat visual a tot el conjunt.

A Internet, les microsèries del DO es poden veure íntegrament i en paral.lel a l’emissió televisiva, a través de la pàgina www.xtvl.tv/do. Dues altres finestres a Internet complementen la web. Per una banda, un blog amb informació actualitzada del projecte i espais de reflexió sobre l’audivisual en general i, de l’altra, un blog específic dedicat a la sèrie i als personatges d’’Un ou de closca verda’.

Denominació d’Origen és el resultat d’una aposta per l’esforç creatiu en l’àmbit audiovisual, una actitud que topa frontalment, per atrevida, amb l’oferta televisiva convencional de les graelles de programació dels mitjans generalistes.

Descarregar el document en PDF

Retrospectiva

La Off Villarroel

Artworks

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

xtvl  © XAL 2008 | Avís Legal